دست سازه های خلاقانه: پالتی از رنگ و قلم مویی بردارید و آن را روی صفحات زیبای زندگی بکشید. هنری خلق نمایید بر صفحه روزگار تا افتخار کنید به آنچه بر جای میگذارید. بانوی جوان، پدیده روزبهانی هنرمندی خلاق و باسلیقه است که هنر خود را به شکل ظروف سرامیکی زیبا بر جای گذاشته است. این بار پالتی از رنگ و قلممو از جنس سرامیک به زندگی خود وارد کرده و خوشطعمترین لحظات را با آنها مخلوط نمایید:
رشته تحصیلی خود را از 15 سالگی و با ورود به هنرستان در رشته گرافیک انتخاب کردم و پس از اخذ مدرک کاردانی مشغول به کار شدم. بعد از سه سال در مقطع کارشناسی ادامه تحصیل دادم و سپس بهصورت کاملا اتفاقی و البته تخصصی وارد کار طراحی کاشی و سرامیک (سرامیک کف و دیوار) در یک شرکت شدم و به مدت چهار سال در این زمینه مشغول کار بودم.
با توجه به اینکه طراحی کاشی و سرامیک کف و دیوار در دانشگاههای کشور ما تدریس نمیشود، تعداد افراد مشغول در این زمینه بسیار انگشتشمار است و همین تعداد نیز فارغالتحصیلان رشته گرافیک یا طراحی چاپ و پارچهای هستند که بعد از طی مدتزمانی، کارآموزی در کارخانهها یا شرکتهای صنعتی میتوانند برای برآورده ساختن نیاز تولیدکنندگان و بازرگانان این صنعت مشغول به کار شوند.
طبیعتا بنده هم با طی همین روند، کارم را شروع کردم و کاملا هم از کار و محیط کارم راضی بودم، اما چیزی که همیشه دغدغه و چالش کاری من محسوب میشد، زمان و ساعت کاری اداری بود که برای همه یکسان در نظر گرفته میشد و این چیزی نبود که برای یک طراح ضرورت داشته باشد. چیزی که باعث بسته شدن و ماشینی شدن ذهن یک طراح میشود، دادن ساعت کار و برنامه برای کارهای اوست. درخواست کم کردن ساعت کاری من در مجموعهای که مشغول کار بودم، مورد موافقت قرار نگرفت و منجر به استعفای من شد.
نمیخواستم دوباره همان مسیر گذشته را طی کنم و در جای جدید دیگری مشغول به کار شوم. این بار فرصتی داشتم تا بدون ضرورت اقتصادی به همهچیز فکر کنم. به توانمندیها و استعدادها، به توانایی مالی، به آینده و به اینکه من از خودم چه توقعی دارم و میخواهم از خودم چه بسازم. اعتقاد داشتم که کار باید با عشق انجام شود نه با ضرورتهای مالی و اجتماعی!
من به کاری نیاز داشتم که اولازهمه بتوانم با کمک آن، خلق کنم، دوم به لحاظ ساعت کاری همهچیز آزاد و در اختیار خودم باشد، سوم ازنظر اجتماعی پایینتر از سواد، اطلاعات و شأن اجتماعی که تا قبل این داشتم نباشد، چهارم به لحاظ اقتصادی در توان مالی خودم باشد و مجبور به اخذ وام و یا کمک مالی از خانواده و… نباشم. قطعا در نظر گرفتن سرمایه موجود، امر مهمی در این زمینه بود. درنهایت، هجوم یکباره ایدههای متفاوت، بکر و خلاقه و تصور به ظهور رسیدن هرکدام از آنها بهواسطه من و با تکیه به پیشینه فعالیت در حیطه سرامیک، دلگرمی و اعتمادبهنفس خوبی را در من ایجاد میکرد. عشق و انگیزهای که این کار در من به وجود آورد، باعث شد تا علیرغم انتخاب و طراحی قطعات پیچیده در بحث تولید، هیچگاه ناامید نشوم و با تلاش مستمر به نتیجهای که میخواستم دستیابم.
اولین محصول تولیدی من که پالت تخممرغی است با ایده گرفتن از بشقاب صبحانههای افراد در عکسهای اینستاگرام شکل گرفت. میدیدم که آنها برای سرو صبحانهشان مجبورند تعداد زیادی ظرف کوچک کثیف کنند و درنهایت بازهم سر میز دسترسی خوبی به همهچیز ندارند. از طرفی زمانی که خودم برای صرف صبحانه به کافهها مراجعه میکردم، میدیدم که همهچیز را در یک بشقاب کنار هم قرار دادهاند که برای خیلیها این موضوع خوشایند نبود، ازاینرو تصمیم به طراحی این ظرف گرفتم که هم پالت تخممرغی است، هم دستگیره مناسبی دارد و هم کلیه نیاز صبحانه برای یک نفر را بهصورت مجزا در یک بشقاب پیش روی او قرار میدهد.
این را هم بگویم که ایدههای بیشتر با موضوعات خاص و طراحی خلاقانه با کاربرد مشخص از هرکدام را در آیندهای نزدیک به نمایش میگذارم. این را هم بگویم که نام برند برگرفته از نام و فامیل خودم بوده و “رزپدی" نام گرفت.
هنر در دو حالت شکل میگیرد، ح الت اول، مستقیما از احساسات و روحیه هنرمند و با اتکا به دانش و توانایی وی و حالت دوم، تفکر و شناخت نیازهای مخاطب که به او کمک میکند تا محصولی متناسب با نیازهای او طراحی کند، البته دانش و اطلاعات در زمینههای دیگر هنری، علمی و فرهنگی در این راستا بر نتیجه هنر او بیتأثیر نیست.
فرد هنرمند با ذهنی باز از موضوعات مختلف و گسترده، توانایی خلق یک اثر تازه و نو را خواهد داشت؛ بنابراین تنها یادگرفتن مهارت نقاشی از شما فقط نقاش میسازد و نه یک هنرمند! یادگرفتن مهارت سرامیک از شما سرامیست میسازد نه هنرمند! به نظر من این نکته برای همه رشتههای هنری صدق میکند و البته در این میان متأسفانه عدهای هم هستند که تنها با داشتن مهارت فنی، کار، ایده و طرحهای دیگران را کپی میکنند و خود را آرتیست معرفی مینمایند!
به نظر من دلیل موفقیت طرح و محصولات، بکر بودن آنها، تولید محدود و خاص به دلیل روند سخت تولید (که مانع از تولید انبوه آن توسط خودم و احیانا سوءاستفاده از این هنر و صنعت میشد)، تمیزی و ظرافت در ساخت به نسبت دستساز بودن و قیمت مناسب آنها است. خوشبختانه در طول یک سال گذشته بازخوردهای خوبی از قشرهای مختلف مخاطبان (هنرمندان، خانمهای خانهدار، گالری داران و…) دریافت کردهام که انگیزهام را برای ادامه کار و همچنین تولید مجموعههای متنوع دیگر بیشتر کرده است.
اولین ارائه محصولات رزپدی از راه صفحات مجازی (اینستاگرام) و سپس ایجاد کانال تلگرام برای دسترسی خواستاران واقعی صورت پذیرفت و به دنبال آن چند گالری نیز سفارشهایی داشتند تا محصولات از راه آنها نیز به فروش میرسد.
با توجه به اینکه روی طراحی ظروف سرامیکی حساسیت به خرج میدهم، مدتزمان نسبتا طولانی برای تولید و ارائه هر محصول نیاز است، اما ایدههای متعدد و بسیار زیادی دارم که برای هر سری از آنها برنامهای متفاوت در نظر خواهم داشت؛ مثلا برای برخی محصولات محدود، نمایشگاه و فروش سالیانه در نظر دارم و کارهایی که قابلیت تولید در حجم بیشتر را دارند، بهصورت فروش اینترنتی و سفارشی ادامه خواهند یافت.
به پروفایل ظروف سرامیکی رزپدی بروید تا با محصولات بیشتری از آنها آشنا شوید. شما هم می توانید نمونه دست سازهای خلاقانه خود رابه شماره ۰۹۳۸۸۵۴۷۱۴۰ تلگرام کنید.
منبع: مجله منزل | نویسنده: صدف حقیقت