Chidaneh.com placeholder image

کافه اسپریس ، طراحی داخلی مدرن با مصالح سنتی

رستوران و کافی شاپ: کافه اسپریس فضایی با 28 متر مربع در خیابان نجات الهی در مرکز تهران است، که توسط مغازه های صنایع دستی احاطه شده و ساختمان سازمان صنایع دستی ایران در همسایگی و رو به روی این کافه قرار دارد. کافه اسپریس توسط هومن بالا زاده معمار ایرانی که کافه ام و پروژه های برجسته زیادی در کارنامه کاری اش دارد انجام گرفته است. هدف از این پروژه بازسازی یک مغازه کارت فروشی و تبدیل آن به یک کافی شاپ بود. با توجه به اندازه کوچک این پروژه و محل قرارگیری آن ایده اصلی با الهام از بافت شهری، تبدیل عناصر سنتی معماری ایرانی به یک فضای داخلی معماری مدرن بود. با چیدانه همراه شوید و با ایده های طراحی در این کافی شاپ و روند آن بیشتر آشنا شوید.

هومن بالازاده

فیلم نت
نمای بیرونی کافه Espriss هومن بالازاده
هومن بالازاده
سرویس خواب بالسا

با توجه به قرارگیری بنا رو بروی ساختمان مرکزی صنایع دستی ایران که نمایی آجری دارد. از آجر برای شکل دهی فضا استفاده شد. به عبارت دیگر: طراحی کلی پروژه، بر اساس به کارگیری ایده و کانسپتی بر پایه مواد و مصالح سنتی در هندسه ای یکپارچه شکل گرفت است، که با آغاز آن در فضای بیرونی و امتداد دادن آن به فضای داخلی وحدت و هماهنگی در کل پروژه ایجاد شده است. با این کار مشتری های کافه در مسیری که طراح آگاهانه ایجاد کرده قرار خواهند گرفت.

مشخصات پروژه کافه اسپریس :

  • معمار: هومن بالازاده
  • مساحت : ۲۸ متر مربع
  • محل اجرا: تهران، خیابان کریم خان، خیابان نجات الهی جنوبی، روبروی ساختمان صنایع دستی کشور، جنب بانک تجارت
  • مدیر طراحی: الهام سیفی آزاد
  • تیم طراحى: نیلوفر اله طاها-نوشین عطروش
  • تصویر سازی سه بُعدی: مونا رضوی
  • کارفرما: امیر درخشى
  • عکاس: پرهام تقی اف
  • مجری برق: مهندس فرد
  • سرپرست آجرچینی: علی اکبری، نصرت الله منصوری

با توجه به فضای کوچک این پروژه، آجرها با ابعاد 5 * 10 * 20 به هشت تکه کوچکتر با اندازه 5 * 5 * 5 سانتی متر تقسیم شدند. که یک طرف آنها با لعاب فیروزه ای به رنگ آبی در آمدند و این آجرهای قرمز مایل به قهوه ای همگی با لایه بهداشتی ضد باکتری پوشانده شده اند.

چیدانه در گذشته شما را با کافه ای خاص در مرکز خرید ولنجک به نام کافه ام نیز آشنا کرده است که یکی دیگر از آثار هومن بالازاده است. برای دیدن نمونه پروژه های دیگر این معمار شناخته شده می توانید به پروفایل اهالی فن هومن بالازاده سری بزنید و اطلاعات تماس با دفتر ایشان را نیز ببینید.

یکی از مسائل اصلی در طراحی داخلی کافه اسپریس ایجاد تنوع بصری در فرم بود. در یک فضای کوچک با انتخاب این کانسپت، حس و حال و درک بازدید کنندگان در ارتباط با طراحی فرم این پروژه نکته مهمی بود که با تغییر و ترکیب رنگ در آجرها و پس و پیش نشاندن آنها ایجاد شد. سمت فیروزه ای رنگ جداره آجر ها رو به جنوب قرار گرفت و با هندسه یکپارچه از پیاده رو آغاز شده و داخل کافه ادامه پیدا است.

چیدانه در مطالب خانه آجربافت در خیابان جیحون تهران و طبیعت و زیبایی ایرانی در خانه حقیقی شما را با نمونه های دیگری از نماهای آجری مدرن آشنا کرده است.

روند طراحی به گونه ای شکل گرفت که در نهایت ساخت و ساز آن به راحتی توسط هر سازنده ای قابل اجرا باشد. به همین دلیل تمهیداتی برای پیش برد روند ساخت و ساز نیز صورت گرفت. از جمله تهیه نقشه جزئیات کار در مقیاس های بزرگ و در نظر گرفتن اتصالات قابل اجرا و ساده برای آجرها.

نمونه پروژه های اهالی فن چیدانه : معماری ویلای کوهسار با منحنی های بی نظیر
ایل خانه همنشینی مدرن خانواده ایرانی

بنا قبل از بازسازی یک سقف کوتاه حدود دو متر و یک نیم طبقه کوتاهتر داشت. نیمی از نیم طبقه مغازه تخریب شد تا ارتفاع مغازه از سطح همکف بلندتر شود و آشپزخانه و سرویس بهداشتی در بالا قرار گرفت.

هومن بالازاده

نمای داخلی کافه Espriss
هومن بالازاده

دیاگرام فضایی از نظر مصالح و عملکرد، پروژه را به دو بخش اصلی تقسیم می کند.

  • بخش درونی آشپزخانه که از طریق دیوار انتهایی به کف کافی شاپ می رسد و تعریف کننده در ورودی کافه است که تاسیسات دمنده فضای کافه را بالای ورودی مخفی کرده است. آشپزخانه که در سطح بالاتر قرار دارد به وسیله راه پله و یک آسانسور کوچک به طبقه همکف متصل می شود.
  • بخش بیرونی با سطح آجری که از کف پیاده روی جلوی کافه شروع می شود و به نما و نهاینا به فضای داخلی انتقال پیدا می کند. همچنین تمام نیازهای آینده مانند در نظر گرفتن مکانی برای آویزان کردن تابلوها و.. در روند طراحی پیش بینی شد.

هومن بالازاده

نمای داخلی کافی شاپ Espriss
هومن بالازاده

نورپردازی پروژه توسط چراغ های کار شده در شکاف ها و در بین مفاصل آجرها با الهام از معماری سنتی ایران، به زبانی مدرن طراحی و ارائه شد. با توجه به وجود بافت آجری به عنوان پوشش فضا امکان نورپردازی به این شکل به وجود آمد که توانست جلوه ای متفاوت و خاص به فضا ببخشد.

با اسنک بار دایره، معماری خلاق در اصفهان نیز می توانید در آرشیو مطالب چیدانه آشنا شوید.

در نورپردازی ترکیبی از لامپ ها با پلکسی گلاس اجرا شد تا در آینده نصب و تغییر مکان آنها به راحتی و صورت دستی امکان پذیر باشد.

مطلب پیشنهادی: نورپردازی ایده آل برای فضاهای مختلف خانه

مواد و مصالح دیگری که در طراحی داخلی کافه اسپریس مورد استفاده قرار گرفت چوب تیره ای بود که به عنوان کف پوش، پوشش دیوار پشت آشپزخانه و در مبلمان می توان آن را دید.

اگر به دنبال طراحان متخصص در این حوزه می گردید. می توانید سری بزنید به بخش اهالی فن چیدانه بزنید و در لیست شرکت های معماری داخلی و دکوراسیون به دنبال اطلاعات تماس آنها باشید. اهالی فن چیدانه شما در برای طراحی و اجرای این پروژه همراهی خواهند کرد. 

شما می توانید سوالات خود درباره طراحی فضای داخلی کافی شاپ ها و رستوران ها و دکوراسیون منزل را در قسمت مشاوره دکوراسیون چیدانه با اهالی فن و کارشناسان در میان بگذارید.

مطالب بیشتر:رستوران های منحصر به فرد در تهران
رستوران نمک در شیراز، نگاهی مدرن به غارهای نمکی
رستوران خاتون، طراحی داخلی زیبا و فست فود با کیفیت
گشتی در دکوراسیون داخلی کافه لمیز های تهران

نویسنده : لاله داورپناه | اقتباس از  archdaily | گردآوری شده در تحریریه چیدانه

متخصصان چیدانه

مشاهده بیشتر

دیدگاه کاربران
masoudfn در تاریخ 09 بهمن 1395
واقعا زیبا هستش و بر روی طراحی و معماری آن فکر شده است.

ثبت دیدگاه