وقتی به دنبال سوژههای اینچنینی میروم، وقتی افرادی را میبینم که چگونه ذوق و قریحه درونیشان را در مخلوقات خود متبلور کردهاند، برای ادامه این مسیر و داشتن نگاهی امیدوارانهتر به آینده محصولاتی اصیلتر انرژی بیاندازهای کسب میکنم. به یمن فراهم شدن بستری مطلوب برای افراد خلاق و خوشذوق، امروزه شاهد ظهور محصولاتی هستیم که نهتنها دیگر کپیبرداری از نمونههای غربی نیستند، بلکه بهصورت حرفهای و هوشمندانهای به احیای فرهنگ و هنر اصیل ایرانی مطابق با نیازهای امروز پرداختهاند.
مختصری از احوال خالق: مریم طبایی، 37 ساله، طراح صنعتی و ساکن تهران، خالق این زیور آرایههای مدرن برنجی است که ایدهپردازیها و تفکرات پشت آنها را بهخوبی میتوانید حس کنید؛ همان چیزی که مریم همیشه به دنبالش بوده است: “خواستم از یک حس به محصول برسم؛ یعنی تبدیل یک حس به ماده؛ یعنی تجسم بخشیدن به معنا “.
درباره مخلوقات مریم طبایی: مجموعه اخیر او که “تهران" نام دارد، روایتی است از زندگی در شهر تهران. “سالهایی که در این شهر بزرگ شدم، مسیرهای که طی کردم و قدمهایی که برداشتهام". درواقع مفهوم این مجموعه حسی است که هنگام قدم زدنهایش در این شهر داشته است. “گاه خوشحال و گاه غمگین، یک روز عاشق و روزی دیگر فارغ… و همیشه در این قدم زدنها چشمم به سنگفرشها بود".
در این مجموعه، فرمهای تکرار شده بر روی کارها از الگوی سنگفرشهای شهر گرفته شده، خطوط محیطی کارها، نمایانگر شیبها و پستی و بلندیهای تهران است و استفاده از منگولههای رنگی در برخی از کارها، نماد شادیهای شهر و یادآور آذینبندیهای شهری در هنگام اعیاد و جشنهای ملی است.
پروژه بعدی او کار کردن روی یکی از المانهای فرهنگی جنوب ایران است؛ هم بهصورت زیور و هم مجسمه. “از آنجاییکه فرهنگ و هنر جنوب کشور برایم بسیار جذاب است، برآوردم این است که زمان زیادی را روی این پروژه صرف خواهم کرد".
مختصری از احوال خالق: ندا نادر پژوه، 34 ساله، کارشناس ارشد رشته ژئوفیزیک و ساکن تهران، طراح و سازنده جواهرات “ندانا" است؛ زیورآلاتی از جنس طلا و نقره که حاصل علاقمندی او به هنر هستند. این علاقه او را به خلق محصولاتی با طراحی خاص رهنمون کرده است.
درباره مخلوقات ندا نادر پژوه: “ندانا" شاید شرحی است بر سفر ندا از تخصصش در ژئوفیزیک و علاقهاش به زمینشناسی، سنگها و فلزات به دنیای الگوها و طرحها و ساخت ایدهها. توشه این سفر دربرگیرنده طیف وسیعی از طراحیهای مبتنی بر هنر شرق و غرب است که در طول سفر سعی در کشف ریشههای مشترک آنها صورت گرفته است.
این سفر با هدف جستجویی در هنر غرب و شرق از سال ۱۳۹1 و در بستر طراحی و ساخت زیورآلات شروع شد که دربرگیرنده دو مجموعه هنر معاصر و الگوهای ایرانی است. در این سفر از هنرمندانی چون “جاکومتی" و “پیکاسو" گرفته تا “معماری سنتی ایران" و “آتش در نیستان" برگرفته از شعری منصوب به شرفالدین میرزا محمد مجذوب تبریزی، ایدهها و الهاماتی برای خلق زیورآلات گرفته شده است.
برای ارتباط با طراحان این دو برند زیورآلات می توانید به پروفایل آن ها در اهالی فن چیدانه مراجعه کنید، نمونه کارهایشان را ببینید و با آن ها تماس بگیرید:
منبع: مجله منزل | نویسنده: فاطمه افشاریان