در شرکتهای مشهوری اینستاگرام، گوگل یا حتی شرکتهای بزرگ و تازه نفس داخلی مثل اسنپ یا دیجیکالا یک فضای کاری رنگی جذاب میبینید. طوری که دوست دارید شما هم به شرکت آنها بروید و برایشان حتی مجانی هم کار کنید. تاثیری که پالتهای رنگی اصولی و دکوراسیون داخلی مدرن فضای اداری بر روحیه کارکنان میگذارند. واقعا اثبات شده است. انگار رنگها دست کارمندان را میگیرند و به جزیره ناشناخته خلاقیت میبرند. شما هم دوست دارید در فضای کار رنگی کار کنید؟ بفرمایید در مجله چیدانه، کلی نکته یاد بگیرید.
فضای کار رنگی پر انرژی
اگر میخواهید در یک فضای کار رنگی انرژی زیادی را منتشر کنید باید رنگهای گرم را انتخاب کنید. مثلا سرخابی، زرد، قرمز، نارنجی یا ترکیبی از طیفهای این رنگها با رنگ سفید.
تکمیل پالت رنگی گرم
اینکار درست نیست که بخواهید کل فضا را یک رنگ کنید، خصوصا رنگهای پر انرژی اگر به صورت تکرنگ باشند، افراد را عصبی میکنند. مثلا به این نمونههای زیر دقت کنید که رنگ زرد، صورتی یا سرخابی چطور فقط در یک نگاه جالب است.
رنگ پر انرژی یک دست به درد کجا میخورد؟
اگر ارباب رجوع دارید یا میخواهید به صورت اینترنتی مارکتینگ شود ( مارکتینگی که معمولا توسط یک آژانس دیجیتال مارکتینگ انجام میشود)، میتوانید فضاهایی که مراجعان شما در آن رفت و آمد دارند را یک دست با رنگ پرانرژی بیارایید.
- اتاق کنفرانس مهمانها
- اتاق جلسات عمومی
- اتاق فیلمبرداری
- اتاق مصاحبه
- اتاق انتظار
فضای کار رنگی ترکیبی با رنگ خنثی
- طیف سیاه: اگر در فضای مدرنی که رنگهای گرم را استفاده میکنید، بخواهید رنگهای زمینهای و خنثی تیره به کار برید، فضای شما مدرن اما جدیتر میشود. مثلا طیف سیاه تا خاکستری و طوسی تیره.
- طیف سفید: تکیمل رنگهای پر انرژی با طیف سفید تا طوسی روشن، سبب روشن شدن فضا و انعکاس انرژی میشود و فضا را جوانپسندانه میسازد.
مزایای فضای کار رنگی با طیف گرم
- حس انرژی و دفع خوابآلوگی
- دفع کسالت و بیحالی
- افزایش راندمان کارکنان در کوتاه مدت و دراز مدت
- افزایش ارتباط مثبت با مراجعان و مشتریان
مثلا ببینید این رنگ قرمز در کنار طوسی و سفید، چه فضای کار رنگی پرانرژی و حال خوبکنی، ساخته است. اما هر کدام از این رنگها به تنهایی سبب حس منفی در افراد میشدند:
- قرمز: خشم
- طوسی: زندان
- سفید: بیمارستان
تاثیر روانی انواع رنگ گرم در فضای اداری
اگر دوست دارید هر کدام از انواع رنگ را در فضای دفتر کار خود به کار برید اما نمیدانید به لحاظ روانشناسی چه تاثیر یا کاربردی دارند، به این بخش متن چیدانه خوب توجه کنید:
- زرد: این رنگ در فضای کار رنگی نشانه جسارت و جرات است.ترکیب آن با طوسی و آبی عالی میشود. اگر هم در صنعت غذا هستید، جایی را که مشتریان یا دوربین حضور دارد را زرد کنید، یک قدم در مارکتینگ جلوتر از رقبا قرار میگیرید.
- قرمز: انتخاب رنگ سبب افزایش تپش قلب و فشار خون میشود. این رنگ بسیار جلب توجه میکند و برای انرژی بخشی به کارمندان و مارکتینگ عالی است.
- نارنجی: انواع طیف رنگ نارنجی میزان تمرکز و شفافیت ذهنی را افزایش میدهد. اگر در شرکت به تمرکز کارمندانتان نیاز مبرم دارید این رنگ انتخابی مناسب است.
- صورتی: طیفهای رنگ صورتی حسی زنانه دارند و بسیار چشمگیر هستند. استفاده بیش از حد این رنگ در فضا برای محلهای کار زنانه عالی است اما در فضایی که بیشتر کارکنان مرد هستند، توصیه نمیشود. اگر محل مراجعه مشتریان خانم را با این رنگ بیارایید، این اقدام، انتخاب هوشمندانهای برای بازاریابی به شمار میرود.
فضای کاری رنگی سرد
برای کار در یک دفتری که پالت رنگی سردی دارد باید بتوانید به روش های دیگری انرژی را در مغز، دل و روح کارمندان تان جاری سازید. مثلا حقوق و مزایای آنها را به طور دقیق و به موقع پرداخت کنید. به این ترتیب کارمندان شما با خیال آسوده در یک فضای مدرن به صورت متمرکز برای شما ارزش آفرینی می کنند. رنگ های سرد در فضای کار رنگی عبارتند از :
- آبی
- سبز
- بنفش
- طوسی
- سیاه
رنگ های سرد را بشناسید.
این که ترکیب رنگی فضای کارتان سرد باشد به این معنی نیست که هیچ انرژی و حسی در محیط کار شما برقرار نیست. بسیاری از دیزانرهای فضای کار رنگی، محیط را سرد می سازند که بتوانند مدرنینه و سرعت را در فضای کار به جریان بیاندازند. از طرفی مشتریان و بینندگان تبلیغات شرکت حس استفاده از جدیدترین تکنولوژی ها را درک کنند. در ادامه تاثیر انواع رنگ سرد را بررسی می کنیم.
مزایای محیط کار رنگی سرد
- سبز: رنگ سبز حس سلامتی و بی نقصی را القا می کند و برای شرکت هایی خوب است که در زمینه پزشکی و سلامتی فعال اند یا مرتب با تنش های روحی سرو کاردارند.
- آبی: این رنگ سبب کاهش استرس و هیجانات می شود و به کارمندان آرامش می بخشد. برای محیط هایی خوب است که کارمندان با استرس های مختلف روبه رو می شوند.
- بنفش: بنفش نشانه چشم انداز وسیع و رویاپردازی است. اگر می خواهید خلاقیت تیم کاریتان را به رخ بکشید فضای کاری رنگی بنفش بهترین انتخاب است.
- طوسی: طوسی نماد مدرنیته است. اگر برندسازیتان را با المانها و فاکتورهای زیادی پیش برده اید، دیگر جای خود را در بازار باز کرده اید و می توانید اصالت خود را با این رنگ نمایش دهید.
- سیاه: در فضاهای اداری رنگ سیاه به صورت یکپارچه یا با رنگ های پرانرژی ترکیب می شود اما اگر رنگ غالب پالت شماست، نشان می دهد که قدرت در دست شماست و از رقیب ها جلوترید.
در نهایت
تمام این انتخاب ها برای فضای کار رنگی، به صورت کلی بیان شد. در نهایت اگر برای کارمندان یا مشتریان خود به دنبال طراحی فضای کار اداری هستید، بهتر است با طراحان داخلی چیره دست، مشورت اساسی کنید. ترکیب رنگی پالت، طیف بسیار وسیعی دارد و حضور 3-4 رنگ گرم و سرد کنار هم، یک اثر ویژه برای برند شما خلق می کند. بنابراین می توانید برای مشاوره و بررسی دقیق از اهالی فن چیدانه کمک بگیرید.
مطالب پیشنهادی
بهترین رنگ را برای خانه تان انتخاب کنید!