انواع سینک ظرفشویی؛ مزایا و معایب مدل‌های مختلف سینک ظرفشویی

انواع سینک ظرفشویی؛ مزایا و معایب مدل‌های مختلف سینک ظرفشویی

انواع سینک ظرفشویی؛ مزایا و معایب

سینک‌‌های ظرفشویی یکی از مهم‌ترین و ضروری‌ترین عناصر در طراحی دکوراسیون آشپزخانه هستند. امروزه انواع سینک ظرفشویی در مدل‌ها و رنگ‌های متفاوت تولید می‌شوند که هر یک ویژگی­های متفاوت و خاص خود را دارند. از انواع سینک ظرفشویی می‌توان به سینک  فلزی، سنگی، سرامیکی، چدنی و سینک شیشه‌­ای اشاره کرد که برخی از آن‌ها خود مدل‌های مختلفی دارند.

جوکر

در این مطلب از چیدانه انواع مدل سینک ظرفشویی آشپزخانه و مزایا و معایب هر یک از مدل‌ها معرفی می‌شود تا شما بتوانید بهترین نوع سینک را برای دکوراسیون آشپزخانه خود انتخاب کنید. پس با ما همراه باشید.

انواع مدل سینک ظرفشویی در آشپپزخانه

انواع سینک‌های ظرفشویی از نظر متریال مصرفی

سینک ظرفشویی از نظر متریال‌ و جنس به‌کار رفته در ساخت در مدل‌های مختلفی تولید می‌شود که شامل موارد زیر هستند:

  • انواع سینک ظرفشویی فلزی
  • انواع سینک ظرفشویی سنگی
  • سینک ظرفشویی سرامیکی
  • سینک ظرفشویی چدنی
  • سینک ظرفشویی شیشه‌­ای

انواع سینک‌های ظرفشویی از نظر متریال مصرفی

انواع سینک‌های ظرفشویی فلزی

سینک­‌های ظرفشویی فلزی از گذشته مورد استفاده قرار می‌گرفتند و هنوز هم کاربرد اصلی خود را حفظ کرده‌­اند. سینک‌های فلزی خود به سینک‌های استیل، مس و برنج تقسیم می‌شوند:

1- انواع سینک ظرفشویی استیل

سینک استیل از اولین سینک­‌های ظرفشویی است که هنوز هم جزو پرفروش­‌ترین و پرطرفدارترین‌­ها به‌شمار می­‌رود. قیمت انواع سینک ظرفشویی استیل مناسب بوده، مقاومت بالایی دارد، به‌راحتی تمیز شده و در دو نوع روکار و توکار و مات و براق تولید می‌شود. هنگام خرید به ضخامت آن توجه داشته باشید. سینک استیل با ضخامت بالاتر مقاومت بیشتری دارد ولی انواع نازک­تر آن پر سروصدا هستند و مقاومت کمتری دارند. از معایب سینک استیل می‌توان به خش‌پذیر بودن و ایجاد لکه‌های آب روی آن اشاره کرد. سینک استیل در انواع رنگ­‌های استیل، برنز و طلایی در بازار وجود دارد.

انواع سینک ظرفشویی استیل

2- سینک ظرفشویی مسی

سینک ظرفشویی مسی از سینک­‌های خاص است که برای دکوراسیون آشپزخانه‌های کلاسیک یا سنتی مناسب است. این نوع سینک به مرور زمان، تیره‌­تر می‌­شود. سینک‌های ظرفشویی مسی از نظر سلامتی و تمیزی جزو بهترین نوع سینک­‌ها هستند. آن‌ها به‌راحتی شسته می‌­شوند اما نباید از مواد اسیدی برای شستشوی آن استفاده کرد چراکه خورده می‌شوند.

سینک ظرفشویی مسی

3- سینک ظرفشویی برنجی

سینک ظرفشویی برنجی کمتر در خانه­‌های ایرانی دیده می­‌شود. این سینک‌ها ظاهری شیک و زیبا دارند و برای آشپزخانه­‌هایی با دکوراسیون روستیک مناسب هستند. سینک برنجی در کنار شیرآلات برنجی، نمایی زیبا و یکپارچه ایجاد خواهد کرد.

سینک ظرفشویی برنجی

انواع سینک‌های ظرفشویی سنگی

سینک­‌های ظرفشویی سنگی می­‌توانند از جنس سنگ طبیعی مانند صابونی و مرمر یا مصنوعی مانند گرانیتی، کورین و کوارتز باشند:

1- انواع سینک ظرفشویی گرانیتی

سینک گرانیت که به آن کامپوزیت هم گفته می‌شود از ترکیب سنگ گرانیت، رزین و مواد دیگر ساخته می‌شود. به‌عنوان تفاوت سینک استیل و گرانیتی می‌توان گفت قیمت انواع سینک ظرفشویی گرانیتی از سینک استیل بالاتر است و مقاومت بالایی در برابر دمای بالا دارد. سینک کامپوزیت در دو نوع صیقلی و بافت­دار تولید می‌شود. هنگام خرید سینک گرانیتی توجه کنید حتما جای نصب شیرآلات داشته باشد. اگر از ابتدا جای نصب شیر وجود نداشته باشد ممکن است، هنگام نصب در اثر سوراخ کردن، بشکند. برای نصب انواع سینگ ظرفشویی گرانیتی بهتر است کار را به نصاب حرفه­‌ای بسپارید. تمیز نگه ‌داشتن سینک گرانیتی آسان‌تر از دیگر مدل‌هاست. این مدل سینک تنوع بالایی در طرح و رنگ، ظاهر لوکسی دارد و مواد بادوامی در ساخت آن به‌کار رفته است.

انواع سینک ظرفشویی گرانیتی

2- سینک ظرفشویی سنگ کورین

کورین از انواع سنگ‌های مصنوعی است و ترکیبات آن شامل اکرلیک، پلی‌استر، اپوکسی و رنگدانه است. از ویژگی‌های سینک کورین می‌توان به زیبایی، تنوع رنگی بالا، مقاومت در برابر قارچ و باکتری و خراش اشاره کرد. لکه­‌های آب هم روی سینک ظرفشویی کورین باقی نمی­‌مانند.

سینک ظرفشویی سنگ کورین

3- سینک ظرفشویی کوارتز

سینک کوارتز یکی دیگر از انواع سینک سنگ مصنوعی است که از ترکیبی سنگ طبیعی کوارتز و درصد کمتری رزین ساخته شده است. سینک کوارتز هم نوعی سینک کامپوزیت است که مقاومت بالایی دارد. تنوع رنگی آن باعث شده طرفداران خاص خود را داشته باشد.

سینک ظرفشویی کوارتز

4- سینک ظرفشویی مرمر

سنگ مرمر از سنگ­های طبیعی است. سینک ظرفشویی مرمر در آشپزخانه­‌های لوکس و مجلل به‌کار می‌رود. این سینک در برابر خراش و ضربه مقاوم است اما قیمت بالایی دارد و به‌دلیل سختی بالای سنگ مرمر، احتمال شکستن ظروف در برخورد با آن زیاد است.

سینک ظرفشویی مرمر

5- سینک سنگ صابونی

سنگ صابونی هم از سنگ‌های طبیعی است که می‌توان آن را به‌صورت یکپارچه با سنگ کابینت ساخت. این سینک قیمت بالایی دارد و برای آشپزخانه­‌های مجلل مناسب است. به‌دلیل مقاومت بالا در برابر مواد رنگی و دمای بالا، در کارگاه‌­ها و آزمایشگاه­‌ها هم کاربرد دارد. سینک صابونی را می­توان به صورت اریب یا منحنی به‌کار برد.

سینک سنگ صابونی

انواع سینک ظرفشویی سرامیکی

سینک­‌ ظرفشویی سرامیکی، سینکی زیباست که روکشی لعاب‌دار دارد و به‌نام سینک لعابی هم شناخته می­‌شوند. این نوع سینک مناسب آشپزخانه‌های سنتی است. احتمال شکستن ظروف در سینک سرامیکی زیاد است. این سینک مقاومت کمتری نسبت‌به سینک‌های سنگی دارد. به‌دلیل کمیاب بودن سینک سرامیکی در ایران معمولا سینک گرانیتی با سینک سرامیکی اشتباه گرفته می‌شود.

انواع سینک ظرفشویی سرامیکی

سینک ظرفشویی چدنی

سینک‌های ظرفشویی چدنی از انواع سینک ظرفشویی مدرن و جدید هستند که مقاومت و استحکام بالایی دارند. این سینک­ها از نوع استیل سنگین­تر بوده و روی آن‌ها خش­‌خوردگی ایجاد نمی­‌شود و در برابر ترک و دمای بالا مقاوم هستند. اگر دکوراسیونی مدرن در آشپزخانه خود دارید، سینک‌های چدنی با تنوع رنگی بالا انتخاب مناسبی برای شما هستند.

سینک ظرفشویی چدنی

سینک ظرفشویی شیشه­‌ای

سینک ظرفشویی شیشه‌­ای از انواع سینک ظرفشویی جدید است که از لایه زیری استیل و لایه رویی شیشه سکوریت نشکن ساخته می‌شود. این سینک‌های زیبا و مدرن در هماهنگی با هود و اجاق گاز شیشه‌ایی دکوراسیون آشپزخانه‌ایی یکپارچه و جذاب ایجاد می‌کنند. البته به‌دلیل احتمال شکستگی و مقاومت کم در برابر ضربه، کمتر مورد توجه افراد قرار می‌گیرد.

سینک ظرفشویی شیشه­‌ای

انواع سینک‌های ظرفشویی از نظر نحوه نصب

سینک ظرفشویی بر اساس نوع نصب و ظاهر به دو نوع سینک توکار و سینک روکار تقسیم می­‌شوند. در ادامه آن‌ها را بررسی کرده و با تفاوت سینک توکار و روکار آشنا خواهید شد.

انواع سینک ظرفشویی روکار

سینک روکار، روی سنگ کابینت قرار می­‌گیرد و به‌طور کامل روی سنگ کابینت دیده می­شود. نصب و تعویض انواع سینک ظرفشویی روکار راحت­‌تر از نوع توکار است و قیمت کمتری نسبت به نوع توکار دارد. سینک ظرفشویی روکار ظاهری قدیمی دارد و به‌دلیل وجود لبه، ایجاد خمیدگی و دفرمه شدن بعد از گذشت مدتی، نیاز به آب‌بندی درز و شکاف بین صفحه و سینک است. سینک‌های روکار سخت‌تر تمیز شده، تنها در مدل استیل و در اندازه‌های مشخص و ثابتی ساخته می‌شوند.

انواع سینک ظرفشویی روکار

انواع سینک ظرفشویی توکار

سینک توکار زیر صفحه کابینت نصب می­‌شود و فاصله‌ای چند سانتی­متری تا پیشخوان دارد. این نوع سینک تنوع بالایی در رنگ و طرح و اندازه دارد و با شیشه، گرانیت و دیگر متریال امکان تولید دارد. در سطح سینک برآمدگی یا لبه‌ای قابل مشاهده نیست و تمیز کردن آن در مقایسه با سینک روکار راحت‌تر است. از معایب سینک ظرفشویی توکار می‌توان به قیمت و هزینه نصب بالا، احتمال زیاد نفوذ آب به زیر سینک، خرابی زود هنگام کابینت زیر آن و دشوار بودن تعویض و جا‌به‌جایی اشاره کرد. با نصب این سینک امکان گذاشتن وسایل در کابینت زیر سینک نیست و برای نصب به تکنسین ماهر نیاز دارد.

انواع سینک ظرفشویی توکار

انواع سینک ظرفشویی از نظر طراحی و ساخت

انواع سینک‌های ظرفشویی، براساس طراحی ساخت و میزان فضای موجود برای قرار گرفتن ظروف نیز تقسیم‌بندی می‌شوند. سینک ظرفشویی با یک، دو یا چند لگن طراحی می‌شود که باید با توجه به فضای آشپزخانه و نیاز افراد خانواده بهترین نوع را انتخاب کرد.

  • سینک تک‌لگنه:یک لگن و سایز کوچک‌تری دارد و برای آشپزخانه­‌های کوچک و خانواده­‌های کم جمعیت مناسب است.
  • سینک دو‌لگنه:لگن‌های این سینک‌های ظرفشویی، می‌توانند هم اندازه یا در سایزهای متفاوت باشند. شستن میوه و ظرف­‌ها در این سینک‌ها آسان­تر است.
  • سینک چند‌لگنه:سینک چند لگنه در دکوراسیون آشپزخانه­‌های ایرانی کمتر دیده می­‌شود. این نوع سینک به تقسیم­بندی ظروف یا مواد غذایی که قرار است شسته شود، کمک می­‌کند.

انواع سینک ظرفشویی از نظر طراحی و ساخت

مقایسه انواع سینک‌های ظرفشویی

بر اساس معیارهای مختلفی می­توان انواع سینک را با هم مقایسه کرد. باید با توجه به سبک طراحی دکوراسیون آشپزخانه، نیاز افراد و میزان بودجه مورد نظر، سینک ظرفشویی را انتخاب کرد.

  • سینک­‌های استیل، کورین، چدن و گرانیتی در مقایسه با بقیه انواع سینک­‌ها کاربردی­تر هستند و طرفداران بیشتری دارند.
  • سینک­‌های شیشه‌­ای و سرامیکی در مقایسه با سینک­های دیگر خاص­تر هستند. اما مقاومت کمتری نسبت به ضربه دارند.
  • سینک­‌های مرمر، برنجی و مسی برای دکوراسیون‌های کلاسیک و مجلل مناسب هستند. اما سینک­‌های کورین، چدن، شیشه‌ای در آشپزخانه‌های مدرن جلوه بیشتری دارند.

مطلب پیشنهادی: آشپزخانه بدون اپن

مقایسه انواع سینک‌های ظرفشویی

قیمت انواع سینک ظرفشویی

یکی از موارد مهم در انتخاب هر محصولی قیمت آن است. با توجه به عدم ثبات قیمت­ها نمی­‌توان برای قیمت انواع سینک ظرفشویی جدید عدد مشخصی تعیین کرد. عوامل مختلفی مانند ابعاد و اندازه، کیفیت ساخت، تک‌لگنه یا چندلگنه بودن، جنس سینک و توکار یا روکار بودن بر قیمت انواع سینک ظرفشویی تاثیرگذارند. اما به‌طور کلی سینک‌های صابونی، مرمر، برنجی و مسی نسبت‌به بقیه انواع سینک­‌ها قیمت بالاتری دارند. البته سینک‌های خارجی مانند انواع سینک ظرفشویی ایتالیایی و انواع سینک ظرفشویی ترکیه‌ای نسبت به سینک‌های تولید ایران قیمت بالاتری دارند.

قیمت انواع سینک ظرفشویی

کلام پایانی

سینک ظرفشویی آشپزخانه یکی از لوازم ضروری در خانه است که باید متناسب با دکوراسیون منزل و آشپزخانه تهیه شود. انواع سینک ظرفشویی دارای ویژگی‌ها و جنس‌ها، طرح و رنگ‌های مختلف هستند که هنگام خرید باید به آن‌ها توجه کرد. در این مطلب با انواع سینک­ ظرفشویی آشنا شدید و نکاتی که در انتخاب سینک مناسب موثر هستند، بررسی شد. اهالی فن چیدانه در زمینه وسایل خانه و آشپزخانه برای انتخاب سینک مناسب در کنار شما هستند.

برای آشنایی با وسایل دیگر آشپزخانه که در نزدیک‌ترین حالت به سینک ظرفشویی قرار می‌گیرند مطلب انواع آبچکان را از دست ندهید.

متخصصان چیدانه

مشاهده بیشتر

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه