تورهای خانه گردی: اینجا خانه یکی از بچههای خلاق و خوشفکر اینستاگرام است. کسی که به دلیل رنگ کردن حیاط خانه یا به قول خودش «حیات دلبر» محبوبیت زیادی در شبکههای اجتماعی کسب کرد. از آرزوهای صبا صفری، ترغیب مردم به داشتن خانه، خیابان و در نهایت شهرهایی رنگیتر است. مهمترین دلیلی که ما را به حیات دلبر خانه او کشاند جسارت او در انتخاب رنگ بود. صبا معتقد است: « هر خانوادهای با هزینهای نهچندان زیاد میتواند خانهاش را با کمک رنگ، زیباتر کند». او «کپی رایتر» رسانههای دیجیتال است و در دانشگاه، رشته نقاشی خوانده است. خواندن قصه روند دکور این خانه 84 متری و حیات دلبر (هم به معنای زندگی و هم حیاط) خالی از لطف نیست؛ چه برای شمایی که پیگیر صفحه او در اینستاگرام هستید و با روند رنگآمیزی حیاط خانهاش آشنایید و چه برای افرادی که برای اولین بار است که این فضای رنگی را میبینند.
زمانی که در شهر قدم میزنم، همیشه بابت خاکستری بودن آن و نبود رنگهای شاد در جدارههای اصلی شهر، خیابانها، کوچهها و در نهایت خانهها غصه میخورم. حتی زمانی که یک دیوار خاکستری و نه چندان زیبا را میبینم در ذهنم رنگش میکنم. بهقدری این مسئله دغدغه من است که حتی بعضی شبها خواب میبینم در حال رنگ کردن دیوارها در خیابان هستم!
سفر رفتن جزء علاقمندیهای من است. هر دفعه که به جایی سفر کردهام که رنگ، عنصر مهمی در آن بوده به این مسئله فکر میکنم که ایکاش در شهر من هم رنگ نقش پررنگتری را ایفا میکرد؛ به این خاطر که رنگ، فارغ از اینکه جزء قشر متمول باشید یا نه، جزء هزینههایی است که اکثرا افراد از پس آن بر میآیند و مطمئناً بعد از دیدن نتیجه کار هم با خود خواهید گفت: واقعا ارزشش را داشت!
حدود 9 ماه است که در این خانه زندگی میکنم. چون مستأجر هستم، تنها تغییری که در فضای داخلی ایجاد کردم رنگآمیزی فضا یا مبلمان مختلف است. بعد از حدود شش ماه که ساکن این خانه بودم تصمیم به رنگ کردن دیوار حیاط گرفتم؛ حیاط نه چندان زیبایی که شبیه به سایر فضاهای بیرونی با سنگهایی به رنگ خاکستری و کفپوشی به همان رنگ بود. به نظرم آمد که به حیاط بیتوجهی شده بود!
لازم نیست برای رنگآمیزی خانه یا شهر، پولدار باشید. چند سطل رنگ، تعدادی غلتک و چند همراه و دوست پایه کافی است تا از روند کار لذت ببرید. روزی که با دوستانم شروع به رنگآمیزی نمودیم تصور نمیکردم به چنین خروجی زیبایی برسیم. حیاط در چند مرحله رنگآمیزی شد. کار سختی نیست. میتوانید در حین کار گپ بزنید، خوراکی بخورید و موسیقی گوش کنید تا فضا برایتان لذتبخشتر شود.
باید به این مسئله فکر کنید که چه رنگی در طولانیمدت برای شما خستهکننده به نظر نمیرسد، البته که کار سختی است. وقتی به مغازه رنگفروشی پیکو کالر میروید و با حدود شانزده هزار رنگ مواجه میشوید انتخاب رنگ اصلاً کار سادهای نیست و کمی هم گیجکننده است.
کار با رنگ روغن سخت است. از ویژگیهای مثبت اکرلیک این است که سریع خشک میشود. رد قلممو روی آن باقی نمیماند و فاقد هرگونه بوی نامطبوعی است، البته وسایل چوبی بسیار قدیمی را بهتر است با رنگ روغن رنگآمیزی کنید، چراکه کاور و پوشانندگی بهتری دارد.
نکته جالب این است که فروشندهها و صاحب مغازه رنگفروشی پیکو کالر هیچ آشنایی با من نداشتند، اما یکمرتبه در اینستاگرام پیامی از طرف آنها برایم آمد با این مضمون که خانم صفری ما خسته شدیم از اینکه مشتریها مراجعه میکنند و رنگ دیوار اتاق شما را نشانمان میدهند و میگویند همین رنگ را میخواهیم. لطفاً کد رنگ اتاقتان را در صفحه بگذارید! من هم در نهایت، کد رنگ سبز نعنایی موردعلاقهام را با دوستان مجازیام به اشتراک گذاشتم.
لطفاً نترسید! شما هم میتوانید حیاط خانه یا وسایلتان را رنگآمیزی کنید. برای فضاهای بیرون و شهری مثل تهران که بارندگی زیاد نیست رنگ « اکرلیک » مناسب است. ابزارش هم غلتک است، اما برخی رنگها که دارای پوانندگی کمتری هستند، نیاز به زیرسازی دارند و فروشنده حتماً راهنماییتان میکند.
برای حوض یا فضاهایی که در معرض آب هستند، چسبهایی به نام 90 Z وجود دارد که باید با رنگ مخلوط شود تا در برابر رطوبت مقاوم گردد.
تغییرات رنگ و دکور را از فضای داخلی شروع کردم. خیلی وقتها فکر میکردم با حیاط چهکار میشود کرد؟! تا اینکه به فکر رنگ کردن افتادم. با صاحبخانه مطرح کردم. او فکر میکرد میخواهم یک رنگ روشن انتخاب کنم. وقتی به او گفتم قصد دارم دیوارها را به رنگ آبی رنگآمیزی کنم گفتند فکر نمیکنی شبیه به استخر میشود!؟ به او گفتم شما که سلیقه من را میشناسید قول میدهم چیز بدی از آب درنیاید. دیگر چیزی نگفتند. وقتی هم عکسهای حیاط را برای صاحبخانه فرستادم کلی خوشش آمد، البته روز اول فقط به فکر استفاده از یک رنگ آبی بودم، اما تصمیمم عوض شد. الآن مطمئنم هر رنگی بهتنهایی میتواند غوغا کنند.
از زمانی که تصاویر مرحلهبهمرحله رنگآمیزی حیاط را در استوری اینستاگرام گذاشتم، بسیاری از افراد به فکر رنگ کردن محیط زندگیشان افتادند که از این بابت بسیار خوشحالم. خیلیها از نتیجه کارشان برایم عکس هم میفرستند. گاهی واقعا از شدت خوشحالی گریهام می گیرد. من معتقدم اگر نمیتوانید فضای داخلی منزل را متحول کنید لااقل به فضای بیرونی کمی رنگ بپاشید.
بسیاری از کسبوکارهای نوپا و خانگی با دیدن حیاط به این فکر افتادند که هم خودشان را در این فضا معرفی کنند و هم باعث زیباتر شدن حیاط شوند. تابلوها، آویزها، گل و… همه و همه با کمک این دوستان اضافه شد.
تابلوها را زن و شوهر جوانی برایم فرستادند که کسبوکار جدیدی راهاندازی کردهاند. همینطور گلدانهای فلزی که کاربرد دیگری مثل جای قاشق چنگال و… هم میتواند داشته باشد. یکی دیگر از کسبوکارهای جدید که فروش اینترنتی گل است، این گلدانها را بردند و با یک بغل گل برگرداندند. این اتفاق هر هفته جمعهها تکرار میشود. اکثر گلهای داخل حیاط یک نوع آلاله به نام« آنیمون» است. دو دختر خوشسلیقه دیگر هم هستند که برای مناسبتهای مختلف مثل نوروز یا… «جعبه خوشحالی» و سمبلهای مختلف میسازند. آویزهای داخل حیاط هنر آنها است.
خیلی دلم میخواهد بتوانم به شهر هم دسترسی داشته باشم و کاری کنم که دیوارهای شهرم رنگیتر و زیباتر شوند.
خیلی از وسایل فضای داخلی را بهصورت دستدوم خریدم و تعمیرشان کردم. تنها تغییری که در فضای داخل انجام دادم کابینتهای آشپزخانه بود که به دلیل اینکه خیلی قدیمی شده بودند رنگشان کردم.
کنسول زردرنگی که کنج دیوار قرار دارد قبلاً به رنگ قهوهای بود؛ گنجهای قدیمی که یادگاری خانوادگی محسوب میشود. آن را با اکرلیک رنگآمیزی کردم، البته بعداً فهمیدم که برای وسایل چوبی بهجای اکرلیک بهتر است از رنگ روغن استفاده کرد.
میز و صندلی را با مبلغ 150 هزار تومان از یک سایت خریدوفروش لوازم دستدوم خریدم؛ زمانی که به دستم رسید بسیار کثیف بود. فکر میکنم با رنگآمیزی در نهایت با هزینهای کمتر از 200 هزار تومان برایم تمام شد.
برای رنگ کردن هر وسیله چوبی چند مرحله وجود دارد. بهتر است قبل از رنگآمیزی با سمباده یکلایه از سطح روی آن را بخراشید، بهویژه اگر آن وسیله قدیمی باشد. با توجه به نوع وسیله از غلتک متفاوتی باید استفاده کنید، چراکه غلتک رنگآمیزی میز و صندلی با غلتک دیوار متفاوت است.
کابینتهای آشپزخانه را خودم رنگ کردم. تلاشم بر این بود که رنگها را به نحوی انتخاب کنم تا فضا شبیه مهدکودک نشود و چشم درون فضا بچرخد. بهویژه اینکه خانه من بسیار پر رفتوآمد است و با این ایده که فضا باید برای همه خوشایند باشد رنگها را انتخاب کردم؛ ضمن اینکه مسلماً سلیقه شخصیام را هم لحاظ کردم. حتی ظرفهایی که خریدم هم رنگی است.
این مقاله از شماره 106 مجله منزل برای شما انتخاب شده است. روش های خرید مجله منزل : ◉ خرید اشتراک مجله منزل (نسخه چاپی): https://goo.gl/8rRgML ◉ خرید نسخه الکترونیکی از اپلیکیشن طاقچه: https://goo.gl/aDI9kB ◉ خرید نسخه الکترونیکی از اپلیکیشن فیدیبو: https://goo.gl/PvFvQc – همچنین شما می توانید شماره جدید ماهنامه منزل را هفته اول هر ماه از کیوسک های روزنامه فروشی سراسر کشور تهیه نمایید.
منبع: مجله منزل | نویسنده: شیرین کرمی | عکاس: استودیو پر