دکوراسیون پذیرایی: 25 طراحی و دکور هال و پذیرایی  + عکس

دکوراسیون پذیرایی: 25 طراحی و دکور هال و پذیرایی + عکس

در این مطلب از چیدانه به موضوع دکوراسیون پذیرایی می‌پردازیم. انگار بیشتر جذابیت دکوراسیون داخلی منزل به پذیرایی آن است. از اسمش مشخص است که فضایی برای پذیرایی از مهمان­ هاست، اغلب ایرانی­‌ها به مهمانی علاقه‌­مند هستند، شاید به همین دلیل؛ فضای پذیرایی در خانه هر ایرانی جزو مهم­ترین بخش‌­ها باشد. پیش از این در مطلب دکوراسیون داخلی منزل به نکته‌هایی کلی از طراحی داخلی پذیرایی پرداختیم. در این مطلب با موضوع چیدمان پذیرایی همراه شما هستیم و جزئیات بیشتری را بیان خواهیم کرد.

فیلم نت

 

طراحی دکوراسیون پذیرایی

برای داشتن یک پذیرایی جذاب و زیبا باید فکر همه‌چیز را کرد. از انتخاب رنگ و بافت تا اکسسوری‌هایی که روی میز جلومبلی قرار می‌گیرند، حتی دکوراسیون پنجره پذیرایی هم اهمیت دارد. چون قرار است همه‌چیز با هم متناسب باشد. انواع مدل‌های طراحی فضای پذیرایی وجود دارد که با توجه به شرایط محیطی می‌توان بهترین مدل را برای دکوراسیون پذیرایی انتخاب کرد. در ادامه هریک از مدل‌های طراحی معرفی شده‌اند.

 

طراحی دکوراسیون پذیرایی بر اساس سبک طراحی

تصمیم گرفتن برای نوع چیدمان و دکوراسیون پذیرایی به فرم و سبک فضا بستگی دارد. به طور مثال یک پذیرایی بزرگ که در دیوار و سقف آن از ابزارهای برجسته و گاها طلایی رنگ استفاده شده است، چیدمان و مبلمان مدرن و ساده جالب نباشد. ولی یک فضای ساده که دیوارهایش رنگی شیک و خنثی دارد دست شما را برای انتخاب سبک مبلمان و وسایل باز می­ گذارد.

1. دکوراسیون پذیرایی مدرن

در دکوراسیون پذیرایی مدرن، از خطوط صاف و مستقیم بیشتر استفاده می‌شود. همه وسایل به شکلی کاربردی در فضا قرار دارند. هماهنگی بین اجزای پذیرایی اهمیت دارد. برای اینکه پذیرایی جذابی داشته باشید به مطلب دکوراسیون پذیرایی مدرن سر بزنید.

 

2. دکوراسیون پذیرایی کلاسیک

پذیرایی کلاسیک یکی از سبک‌های مورد علاقه ایرانیان برای فضای پذیرایی منزل است. مبلمان چوبی با منبت‌کاری، پرده‌های کلاسیک، استفاده از رنگ‌های براق طلایی و نقره‌ای از ویژگی‌های دکوراسیون پذیرایی کلاسیک است. این نوع دکوراسیون مناسب پذیرایی‌های بزرگ است.

3. دکوراسیون پذیرایی نئوکلاسیک

مدلی بین دکوراسیون پذیرایی و مدرن است. نقش و نگار به کار رفته در آن کمتر از پذیرایی کلاسیک است ولی سادگی آن به سبک مدرن نمی‌رسد. مبلمان نئوکلاسیک و ابزارهای به کار رفته در دیوارها از ویژگی‌های مهم این نوع سبک طراحی فضای پذیرایی هستند.

 

4. دکوراسیون پذیرایی به سبک روستیک

اگر به طبیعت علاقه دارید و می‌خواهید فضای پذیرایی کمی خاص‌تر داشته باشید، سبک روستیک می‌تواند جالب باشد. در این نوع پذیرایی متریال چوب، پارچه‌های کتان و حصیر و صنایع دستی دیده می‌شود. رنگ‌های خاکی و ملایم که برگرفته از طبیعت هستند از ویژگی‌های این نو دکوراسیون است.

 

5. دکوراسیون پذیرایی به سبک سلطنتی

به فضایی بزرگ و مجلل برای این نوع دکوراسیون نیاز دارید. اگر دکوراسیون پذیرایی کلاسیک را کمی پررنگ‌تر و اغراق آمیزتر کنید، پذیرایی سلطنتی خواهید داشت. مبلمانی با نقوش برجسته‌تر، رنگ‌های زرشکی، سبز تیره و آبی تیره در کنار رنگ طلایی از ویژگی‌های آن است.

 

6. طراحی دکوراسیون پذیرایی به سبک صنعتی

این نوع سبک انتخاب افراد خاص و جسور است و شاید کمتر کسی سبک صنعتی را برای پذیرایی خانه انتخاب کند، زیرا کمی خشن و سرد به نظر می‌رسد. این نوع دکوراسیون را بیشتر در فضاهای کافه و رستوران و یا کارگاهی به کار می‌برند.

 

طراحی دکوراسیون پذیرایی بر اساس ابعاد و اندازه

مساحت فضای پذیرایی مهم­ ترین مسئله در طراحی دکوراسیون به نظر می ­رسد. پذیرایی منزل شما چه ابعادی دارد؟ کوچک، متوسط یا بزرگ؟

7. دکوراسیون پذیرایی کوچک

آپارتمان ­های نقلی اغلب یک پذیرایی کوچک و جمع و جور دارند. برای طراحی دکوراسیون پذیرایی 12 متری نور و رنگ و ابعاد مبلمان جزو مهم ­ترین مواردی هستند که باید به آنها توجه کنید. در این حالت شما نمی ­توانید نشیمن و پذیرایی مجزا داشته باشید. در نتیجه یک کاناپه شیک و دو مبل تکی کوچک و جمع و جور که بتواند در فضای خوبی نسبت به تلویزیون قرار بگیرد برای پذیرایی مناسب است. چند مورد مهم در چیدمان پذیرایی کوچک عبارتند از:

  • نورپردازی فضا
  • انتخاب فرش و پرده
  • انتخاب مبلمان جمع و جور
  • چیدمان مناسب مبلمان
  • انتخاب بهترین رنگ
  • تاثیر اکسسوری ­ها در فضا

برای اینکه جزئیات بیشتری راجع به هر یک از این موارد بدانید به مطلب طراحی دکوراسیون پذیرایی کوچک سر بزنید.

 

8. چیدمان پذیرایی متوسط؛ 24متری

اگر می ­خواهید برای دکوراسیون پذیرایی منزل خود تصمیم بگیرید؛ اول به این نکته توجه کنید که آیا فضای نشیمن و ناهارخوری داخل پذیرایی 24 متر قرار می­ گیرد یا اینکه فضای پذیرایی به خودی خود 24 متر مساحت دارد. این مساحت برای فضای پذیرایی یک اندازه متوسط است و راحت­ تر می ­توانید برایش تصمیم بگیرید. ولی اگر می­ خواهید میز ناهارخوری هم در آن قرار بگیرد؛ بهتر است میز ناهارخوری شش نفره تهیه کنید، بزرگتر از آن فضا را دلگیر خواهد کرد. هرچند اگر فضای نشیمن هم به آن اضافه شود یعنی شما یک فضای کوچک دارید و یک عالمه وسایل که باید در آن جا بدهید، پس به فکر ست سالن پذیرایی جمع و جورتر باشید. فراموش نکنید که برای پذیرایی 24 متری مبلمان 7 نفره و یا کمتر مناسب است و به ست 9 نفره فکر نکنید.

 

9. دکوراسیون پذیرایی بزرگ؛ 40 متری

وجود یک پذیرایی بزرگ برای خانه ­های ایرانی نعمت بزرگی است. مخصوصا اگر اهل رفت و آمد و مهمانی باشید. با وجود پذیرایی 40 یا 50 متری، دیگر نگران تعداد مهمان­ها نخواهید بود. در طراحی دکوراسیون پذیرایی ایرانی 40 متری شما می­توانید یک ست مبلمان زیبا که می­تواند کلاسیک هم باشد، تهیه کنید. اگر فضای هال و پذیرایی در کار هم قرار دارد، می­توانید از پارتیشن­های جدید، قفسه کتاب و یا ایده­های مختلف دیگر در جدا کردن فضاهای خانه استفاده کنید. با توجه به فرم پذیرایی 40 متری، استفاده از دو دست مبلمان در این  دکوراسیون پذیرایی بزرگ امکان­پذیر است. فقط مراقب باشید فضا را خیلی شلوغ نکنید.

 

شکل و فرم فضای پذیرایی

علاوه بر اینکه دکوراسیون پذیرایی کوچک یا بزرگ است، فرم فضا هم در دکوراسیون و چیدمان موثر است.

10. دکوراسیون پذیرایی مربع

پذیرایی مربع شکل، به ایجاد دکوراسیونی متقارن و زیبا کمک می‌کند. در دکوراسیون پذیرایی مربع نسبت به فرم مستطیل می­‌توانید خلاقیت بیشتری به خرج دهید و چیدمان را راحت ­تر تغییر دهید.

 

11. دکوراسیون پذیرایی مستطیل

بسیاری از خانه‌ها پذیرایی مستطیل شکل دارند. برای دکوراسیون پذیرایی مستطیل  می‌توانید فضای نهارخوری و یا نشیمن را در بخش دیگر فضای مستطیل پذیرایی در نظر بگیرید.

 

12. دکوراسیون پذیرایی دایره

فضای گرد پذیرایی مختص خانه‌های بزرگ است. برای طراحی دکوراسیون پذیرایی گرد، می‌توان از مبلمان نیم دایره و فرش گرد استفاده کرد. چیدمان ست مبلمان بر اساس انحنای فضا انجام می‌شود.

 

13. دکوراسیون پذیرایی پله دار

یکی از راهکارهای معماران در جداسازی فضای پذیرایی از نشیمن و دیگر بخش‌های خانه، ایجاد اختلاف سطح در آن است. گاهی با وجود پله در پذیرایی، می‌توان فضایی لوکس‌تر طراحی کرد.

 

رنگ در طراحی دکوراسیون پذیرایی

انتخاب رنگ­ ها در طراحی دکوراسیون بخش جذاب دکور پذیرایی است. تناسب بین رنگ­ های غالب فضا بسیار مهم است. وسایلی مانند مبلمان، فرش، پرده و همچنین رنگ دیوار پذیرایی رنگ­ های غالب فضا را می­ سازند. هرچند اکسسوری­ ها و وسایل کوچکی که شاید در نگاه اول تاثیر زیادی در تنالیته رنگی نداشته باشند؛ ولی وقتی در دکوراسیون چیده می­ شوند به خوبی به مهم بودن جزئیات پی می ­بریم. در طراحی دکوراسیون پذیرایی بزرگ دست شما در انتخاب رنگ­ ها بازتر است. حتی می­ توانید با جسارت باشید و رنگ­ های تیره را انتخاب کنید.

14.  طراحی دکوراسیون پذیرایی با رنگ‌های تیره

رنگ‌های تیره اغلب برای فضاهای پذیرایی بزرگ انتخاب می‌شوند. ترکیب رنگی پذیرایی را رنگ دیوار، مبلمان، کفپوش و پرده‌ها می‌سازند. برای وارد کردن رنگ‌های تیره در دکور پذیرایی می‌توانید دیوار اصلی را به رنگ آبی یا سبز تیره دربیاورید. بهتر است از رنگ تیره برای دکوراسیون پذیرایی بدون پنجره استفاده نکنید.

 

 15. دکوراسیون پذیرایی با رنگ‌های روشن

رنگ روشن فضای پذیرایی را دلبازتر می‌کند. رنگ‌های روشن بهترین انتخاب برای پذیرایی کوچک هستند. رنگ‌های کرم، سفید و طوسی روشن از رنگ‌های پرطرفدار برای دکوراسیون پذیرایی روشن هستند.

 

نور در طراحی دکوراسیون پذیرایی

یک پذیرایی بزرگ با نورگیری عالی، همان چیزی است که همه ما می­ خواهیم. برای تامین نور کافی پذیرایی لازم است از نور طبیعی و مصنوعی استفاده کنید.

16.  نور طبیعی در پذیرایی

وجود نور کافی در فضای پذیرایی دکوراسیون آن را جذابتر می‌کند. اگر در فضای پذیرایی پنجره دارید، نهایت استفاده را از آن ببرید. چیدمان فضای پذیرایی را طوری انجام دهید که نور به راحتی وارد پذیرایی شود.

 

17.  نورپردازی فضای پذیرایی

انتخاب چراغ روشنایی و لوستر برای پذیرایی باید با توجه به وسایل دیگر انتخاب شود. برای دکوراسیون پذیرایی کلاسیک، لوستر کلاسیک انتخاب کنید. چراغ‌های توکار و مدرن مناسب پذیرایی مدرن هستند.

 

مبلمان در دکوراسیون پذیرایی

18.  انتخاب مبلمان پذیرایی

در موارد قبلی، راجع به سبک فضا صحبت کردیم. مبلمان انتخابی برای پذیرایی هم باید از سبک فضا تبعیت کند. مبلمان پذیرایی با حساسیت بیشتری انتخاب می­ شود تا علاوه بر زیبایی استاندارد و راحت باشد. در طراحی دکوراسیون داخلی پذیرایی بزرگ، شما به راحتی می ­توانید از انواع مبلمان پذیرایی مانند مبلمان کلاسیک و استیل استفاده کنید. با اینکه اغلب ترجیح می ­دهیم مبلمان راحتی در نشیمن قرار بگیرد ولی شما می ­توانید به دکور پذیرایی با مبل راحتی جدید فکر کنید.

همچنین مبل نئوکلاسیک و یا مدرن هم می­ تواند انتخاب شما باشد. اگر می­ خواهید با ویژگی­ های مبل کلاسیک و نئوکلاسیک بیشتر آشنا شوید به مطلب تفاوت مبل کلاسیک و نئوکلاسیک سر بزنید.

 

19. چیدمان مبلمان در دکوراسیون پذیرایی

برای داشتن پذیرایی شیک، سبک چیدمان مبلمان در پذیرایی بسیار مهم است. با توجه به اینکه فرم فضای پذیرایی چه شکلی و ابعاد آن چقدر است، می‌توانید مبلمان را به صورت منحنی، خطی و رسمی و ال شکل بچینید. با توجه به ابعاد و اندازه فضای پذیرایی می ­توانید ست مبلمان 7 یا 9 نفره انتخاب کنید. بهترین چیدمان مبلمان در دکوراسیون منزل بستگی به فرم فضا و همچنین تعداد مبلمان دارد. وجود یک نقطه­ ی کانونی مانند تلویزیون، شومینه، پنجره می­ تواند کمک زیادی برای چیدمان مبلمان باشد. حواستان به فاصله ­ی بین مبل­ ها باشد تا علاوه بر اینکه صدای افراد شنیده شود تعادل بصری هم حفظ شود.

 

فرش در دکوراسیون پذیرایی

20. فرش دستباف در دکوراسیون پذیرایی

اگر می‌خواهید پذیرایی اصیل و جذابی داشته باشید، فرش دستباف را فراموش نکنید. فرش‌های دستباف با اینکه گرانتر از فرش‌های ماشینی هستند ولی طول عمر بالایی دارند و از نظر سلامتی برای پاها بهتر است.

 

21. فرش ماشینی در دکوراسیون پذیرایی

فرش‌های ماشینی مزایا و معایب خود را دارند. تنوع بالای طرح و رنگ در فرش‌های ماشینی باعث جذب افراد به آنها می‌شوند. با توجه به سبک دکوراسیون و رنگ به کار رفته در فضای پذیرایی می‌توانید فرش ماشینی مناسب برای دکوراسیون پذیرایی خانه را انتخاب کنید.

 

22. کفسازی در دکوراسیون پذیرایی

در خانه‌های امروزی که کف پذیرایی در بخش‌هایی بدون فرش است، مهم است که کفسازی فضای پذیرایی از چه جنسی باشد. انواع کفپوش، سنگ، سرامیک، پارکت و لمینت در طراحی کفسازی پذیرایی رایج هستند.

 

23. گیاهان در دکوراسیون پذیرایی

وجود چند گلدان جذاب در پذیرایی، دکوراسیون آن را کامل می‌کند. می‌توانید از یک یا دو گلدان بزرگ در کنار مبلمان پذیرایی استفاده کنید و یا گوشه‌ای از فضای پذیرایی را برای قرار دادن چند گلدان در کنار هم در نظر بگیرید. وجود گیاهان باعث ایجاد حس مثبت در مهمانان و افراد می‌شود.

 

24. شومینه در فضای پذیرایی

شاید فکر کنیم که شومینه یکی از اجزای خانه‌های بزرگ و یا قدیمی است. ولی اینطور نیست و انواع شومینه‌های کوچک و با برقی و جمع و جور در خانه‌های کوچک و آپارتمانی هم دیده می‌شوند. شومینه می‌تواند مرکزی برای چیدمان مبلمان دور آن باشد.

 

25. میز ناهارخوری در پذیرایی

در صورتی که فضای پذیرایی مستطیل شکل و یا بزرگ باشد، می‌توانید میز نهارخوری را در فضای پذیرایی قرار دهید. در خانه‌های بزرگ میز نهارخوری مهمان از نهارخوری خانوادگی مجزاست و در جایی نزدیک فضای پذیرایی قرار دارد.

 

26. انتخاب اکسسوری‌­ها

حالا نوبت وسایل کوچکتر و اکسسوری­ ها می ­رسد. به رنگ و سبک طراحی دکوراسیون توجه کنید. متریال خاص اکسسوری می ­تواند جلوه­ ی زیبایی به فضای پذیرایی بدهد. از اکسسوری­ ها می ­توانید برای تزیینات کنار مبلمان استفاده کنید. به طور مثال سبد کنار مبل یک وسیله بسیار کاربردی برای دکور کنار مبل است که می­تواند علاوه بر زیبایی به جمع و جور شدن فضا هم کمک کند.

 

پرسش های متداول در زمینه دکوراسیون پذیرایی

چطور دکوراسیون پذیرایی زیبا دشاسته باشیم؟

دکوراسیون پذیرایی باید شیک بوده و برای پذیرایی از مهمان بسیار عالی باشد. در طراحی دکوراسیون زیبا باید در انتخاب مبلمان، چیدمان مبلمان و اکسسوری­ ها، انتخاب سبک طراحی، انتخاب رنگ دیوارها و… دقیق باشید. تناسب بین رنگ­ های غالب فضا بسیار مهم است. وسایلی مانند مبلمان، فرش، پرده و همچنین رنگ دیوار پذیرایی رنگ­ های غالب فضا را می­ سازند.

چه سبک مبلمانی برای دکوراسیون پذیرایی ما مناسب است؟

مبلمان انتخابی برای پذیرایی هم باید از سبک فضا تبعیت کند. مبلمان پذیرایی باید علاوه بر داشتن زیبایی، استاندارد و راحت نیز باشد. در طراحی دکوراسیون داخلی پذیرایی بزرگ، شما به راحتی می ­توانید از انواع مبلمان پذیرایی مانند مبلمان کلاسیک و استیل استفاده کنید. همچنین مبل نئوکلاسیک و یا مدرن هم می­‌تواند انتخاب شما باشد. اما اگر سالن پذیرایی تان کوچک است، مبلمان استیل اغلب انتخاب خوبی نخواهند بود.

متخصصان چیدانه

مشاهده بیشتر

دیدگاه کاربران
نرگس تاجدینی در تاریخ 09 مرداد 1396
عالی

ثبت دیدگاه