پس از گذشت مدت زمان زیادی از ساخت خانه، مصالح و تجهیزاتی که در ساختمان و دکوراسیون داخلی منزل به کار رفتهاند، قدیمی، فرسوده و گاه غیر قابل استفاده میشوند. با توجه به هزینههای تعمیرات مداوم خانههای قدیمی، گاه بازسازی میتواند گزینه مقرون به صرفهتری باشد. اما دغدغه افرادی که قصد بازسازی خانه خود را دارند، علاوه بر تامین هزینه، مدت زمان بازسازی خانه خواهد بود. احتمالا برای شما هم این سوال مطرح شده که بازسازی خانه چقدر طول میکشد؟ و چه مدت باید درگیر ساخت و ساز بود.
در این مطلب از چیدانه با عوامل موثر بر مدت زمان بازسازی خانه آشنا شده تا بر اساس شرایط خانه مورد نظر، مدت زمان بازسازی را تخمین بزنید. در ادامه با ما همراه باشید.
به طور کلی “بازسازی" به “فرآیند بازگرداندن یک بنا به وضعیت سرویسدهی و خدمترسانی مناسب طبق استانداردهای مطلوب" گفته میشود. نوسازی و بازسازی خانه متفاوت است. در بازسازی تعمیرات و بهسازی تمام یا بخشی از یک ساختمان قدیمی، آسیب دیده یا معیوب صورت میگیرد. بازسازی بنا میتواند شامل موارد زیر باشد:
عوامل متعددی میتواند بر مدت زمان بازسازی خانه تاثیرگذار باشند که با شناخت آنها میتوان برنامهریزی بهتر و دقیقتری داشت. از عوامل تاثیرگذار در زمان بازسازی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
برای تخریب و بازسازی بخشهایی از ساختمان، گاه نیاز به دریافت مجوزهای لازم است. متاسفانه دریافت این مجوزها معمولا زمانبر بوده و نیاز به پیگیریهای مداوم دارد. بنابراین قبل از تخلیه خانه، حتما برای دریافت این مجوزها اقدام کنید. البته نوع و تعداد مجوزهای مورد نیاز میتواند بر اساس شرایط مختلف، متفاوت باشد. هر چه تعداد مجوزها بیشتر باشد، مدت زمان دریافت آنها نیز افزایش پیدا میکند.
در روزهای خیلی سرد یا خیلی گرم سال بازدهی نیروی کار پایین آمده و کار بیشتر از پیشبینی قبلی زمان میبرد. روزهای برفی و بارانی، بازسازی فضاهای باز با مشکل مواجه شده و کار به روزهای بعد موکول میشود. در این شرایط امکان تردد آسان نیروهای کار به محل پروژه وجود ندارد و معمولا کار با تاخیر شروع میشود. از طرفی در فصل زمستان و پاییز که هوا زود تاریک میشود، کار حداکثر از صبح تا ساعت 5 تا 6 عصر ادامه خواهد داشت. اما در تابستان میتوان بر اساس نظر مشتری مدت زمان کار را تا 7 تا 8 عصر ادامه داد. بنابراین بازسازی را در شرایط آب و هوایی مناسب انجام دهید.
هر چه ساختمان قدیمیتر باشد، مدت زمان بازسازی افزایش پیدا میکند. به دلیل خرابیهای پیدرپی، نیاز به تعویض تجهیزات و وسایل بیشتری است. در ساختمانهای بسیار قدیمی بازسازی با سرعت کمتری انجام میشود. چراکه برای تعمیر و یا تعویض هر بخش از ساختمان نیاز به تدابیر خاصی است تا بخشهای دیگر آسیب نبیند. اما اگر قدمت ساختمان کمتر باشد مدت زمان بازسازی تا حد زیادی کاهش خواهد یافت.
هرچه تعداد نیروهای کار بیشتر باشد، بازدهی و سرعت عمل آنها افزایش و زمان بازسازی کاهش مییابد. با افزایش تعداد نیروها، بودجه مورد نیاز افزایش پیدا خواهد کرد، اما در صورتی که اولویت زمان باشد، با این کار، دغدغه زمان برطرف میشود که در دراز مدت میتواند در هزینهها صرفهجویی هم بشود. میزان کارایی و بازدهی نیروهای کار نیز بر مدت بازسازی تاثیرگذار است. هر چه توجه بیشتری به کار داشته باشند و مسئولیتپذیرتر باشند، مدت زمان بازسازی نیز کاهش پیدا میکند.
برای تعمیر و بازسازی خانه هر مشتری نظر و ایده خاص خود را دارد. برخی تنها قصد انجام تغیرات ظاهری مانند رنگآمیزی دیوارها، تعویض کاشی، سرامیک و کابینت را دارند. اما برخی دیگر قصد تخریب و جابهجایی تیغهها یا تعویض لولهکشی را نیز دارند. هر چه مدت زمان و حجم کار افزایش پیدا کند، مدت زمان بازسازی نیز افزایش پیدا خواهد کرد. بنابراین، لازم است از همان ابتدا تعیین کرد که قرار است چه کارهایی انجام شود.
نوع ساختمان بر مدت زمان بازسازی تاثیر خواهد داشت. در بازسازی واحد آپارتمانی باید برای رعایت حال همسایهها، کار در ساعات ابتدایی روز و ساعات میانی روز تعطیل شود. اما معمولا این تدابیر برای خانههای ویلایی در نظر گرفته نمیشود. بنابراین مدت زمان بازسازی خانههای آپارتمانی بیشتر از زمان بازسازی خانههای ویلایی با همان حجم مشخص است.
با افزایش بودجه میتوان بر اساس نیاز تعداد کارگران و نیروهای کار را افزایش داد. با این کار مدت زمان بازسازی کاهش و بازدهی افزایش پیدا خواهد کرد. برخی مواقع به دلیل کمی بودجه کافی برای خرید وسایل، بازسازی متوقف میشود و زمان بازسازی خانه افزایش مییابد. بنابراین کارفرمایان باید ابتدا میزان بودجه خود را برآورد کنند تا در حین انجام پروژه با مشکل مواجه نشوند.
برای مدیریت هزینهها، باید قبل از هر اقدامی تمام موارد را بررسی کرد و با یک فرد متخصص در این زمینه صحبت کرد. افراد با تجربه کمک میکنند، هزینههای پنهانی که ممکن است در طول بازسازی نیاز شود را نیز برآورد کنید. روند تخریب و بازسازی خانه قدیمی، نسبتا خطرناک است. اگر نیروهای کار تخصص کافی نداشته باشند، ممکن است مشکلات زیادی برای سلامت کارگران و افراد حاضر در محل ایجاد شود.
هنگام بازسازی گاهی اوقات با شروع تخریب با عوامل سنجیده نشده و ناشناختهای روبهرو خواهید شد که نمیتوان آنها را نادیده گرفت. مقابله با این مشکلات میتواند برنامه زمانبندی پیشبینی شده را تغییر دهد. مواردی مانند نشت آب و عدم رعایت آببندی، ترک خوردگی در سازه و استفاده از مصالح نامرغوب!
مطلب پیشنهادی: بازسازی اتاق خواب
مالک پروژه بازسازی نقش زیادی در زمانبندی و برنامهریزی پروژه دارد و میتواند نقش اصلی را در موفقیت پروژه ایفا کند. از برنامهریزی و طراحی تا پایان کار، مالک مسئول اطمینان از تکمیل پروژه در زمان مقرر، در حد بودجه و مطابق با استانداردهای کیفی مورد نیاز خود است. برای کاهش زمان پروسه بازسازی باید اقداماتی توسط مالک انجام شود:
مطلب پیشنهادی: بازسازی آشپزخانه
برای پاسخ به این سوال که بازسازی خانه چقدر طول میکشد؟ باید بدانید که عوامل مختلفی روی تخمین مدت زمان بازسازی تاثیرگذار هستند. برای محاسبه مدت زمان بازسازی باید به عوامل موثر و شرایط خانه توجه داشت. سپس، میتوان با توجه به بودجه و تعداد نیروهای کار، متوسط زمان بازسازی را محاسبه کرد. البته باید درباره زمان انجام پروژه با متخصصان حوزه ساختمان مشورت کرد و در صورت سپردن کار به پیمانکار مدت زمان بازسازی بهطور شفاف در قرارداد قید کرد.
اگر قصد بازسازی خانه روستایی خود را دارید مطلب بازسازی خانه های قدیمی روستایی را از دست ندهید.