یکی از مصالحی که این روزها در نماسازی و طراحی فضای داخلی طرافداران بسیاری را به خود جلب کرده است چوب ترمو می باشد. محصولات ترمووود طی فرآیند خشک کردن چوب در برابر بخار آب و گردش هوا به دست می آید و مقاوت بالایی دارند، چوب ترمووود به دو نوع سخت چوب و نرم چوب دسته بندی می شوند هر کدام با توجه به ویژگی هایشان برای استفاده در فضای خاصی مورد استفاده قرار می گیرند، پس برای استفاده بهتر باید با ویژگی های هر کدام به خوبی آشنا شویم؛ به همین منظور می خواهیم در این مطلب از چیدانه در این زمینه اطلاعات تخصصی کسب کرده و ترمووودها را بهتر بشناسیم، پس با ما همراه باشید.
چوب ترمووود در طراحی سقفچوب نمای ساختمان slp02122137149مشاهده پروفایل
درخت های آن ها پهن برگ هستند، برگ اکثر آنها در پاییز می ریزد و بافت چوب درختان پهن برگ تنها در زمانی که درخت برگ دارد رشد می کند. رشد و نمو در بهار شروع می شود و به مرور در پاییز متوقف می شود؛ لذا حلقه سالیانه این درختان به صورت یک نواخت از چوب بهاره دارای رنگ روشن به طرف چوب پاییزه تیره رنگ تغییرمی کند.نام سخت چوب ها، بدلیل نوع بافت آنها است و دلیل بر سخت تر بودن کلیه چوب های این دسته نمی باشد. برخی ازدرختان پهن برگ عبارتند از: اش، گردو، انجیر، بلوط، چنار، راش، تبریزی، سپیدار و افرا. این چوب ها دارای دانسیته (چگالی) یا فاصله مولکولی کمتری هستند و به علت نداشتن گره های مرکزی از بافت خاصی برخوردارند که بسیار زیبا می باشد.
این درخت ها برگ های سوزنی دارند و اکثراً همیشه سبز هستند. در پاییز برگ هایشان نمی ریزد(البته غیر از انواع کاج اروپایی، سرو و سیاه کاج با میوه های مخروطی شکل، بافت چوب درختان سوزنی برگ در طول سال زمان رشد بیش تری دارد. این نوع درختان در بهار و تابستان با شدت بیش تری رشد می کنند و سپس تا پایان فصل سرما این رشد و نمو به کندی می گراید و به آرامی ادامه پیدا می کند. به این دلیل، چوب پاییزه و بهاره در حلقه سالیانه به راحتی از یکدیگر تمیز داده می شود و رنگ آن ها این مساله را مشخص می کند.در فصل بهار، وجود آب فراوان و خاک سرشار از مواد غذایی موجب می شود که سلول های پهن با دیواره نازک تشکیل شوند و بافتی متخلخل و نسبتا کمرنگ به وجود آورند اما با کاهش سرعت رشد در اواخر تابستان، چوب پاییزه شکل می گردد که متشکل از الیاف دیواره ضخیم است و به ساقه مقاومت و استحکام مکانیکی می دهد و فشرده تر، تیره تر و مقاوم تر از چوب بهاره می باشد .
در چیدانه بیشتر بخوانید: چوب ترمووود واقعی را چگونه تشخیص دهیم؟
برای ترموود نمای داخلی از هر دو نوع نرم چوب و سخت چوب می توان استفاده کرد. برای مواردی که چوب در معرض خش پذیری بیشتری قرار دارد، سخت چوب ها به دلیل خش پذیری کمتر توصیه می گردد. همچنین طرح بدون گره و رنگ طبیعی چوب های سخت چوب از دیگر دلایل استفاده آن در دکوراسیون داخلی می باشد. در هر صورت از لحاظ فنی استفاده از چوب پاین یا اش برای دکوراسیون داخلی بلامانع می باشد.
چوب های درخت کاج به دلیل انعطاف پذیری بالاتر نسبت به سخت چوب ها مقاومت بیشتری در نما دارند همچنین نرم چوب ها به علت داشتن فاصله مولکولی بالاتر نسبت به سخت چوب ها بهتر ترموو می شوند و مقاومت بالاتری را در مقابل تغییرات شرایط آب و هوایی از خود نشان می دهند، از این رو توصیه بسیاری از معماران به استفاده از این نوع چوب ها در نمای ساختمان می باشد.
در چیدانه بیشتر بخوانید: ترمووود و مزایای آن در نماسازی ساختمان!
برای نصب و اجرای ترمووود برای کف فضاهای داخلی استفاده از پارکت ها توصیه می گردد، برای زیرسازی پارکت باید از موزاییک یا سرامیک کاملا شاقول استفاده شود. پارکت ها به صورت فاق و زبانه داخل هم رفته و با استفاده از چسب های مخصوص پارکت به زمین متصل می گردند، پس از نصب پارکت اجرای ساب و لاک نیم پلی استر روی آن الزامی می باشد.
مطلب پیشنهادی : ترمووود، از پارتیشن تا فلاور باکس چوبی!
از آنجایی که کیفیت چوب نما ترمووود تا حد زیادی به زیرسازی انجام شده وابسته است برای نصب و اجرای ترمووود برای فضاهای خارجی موضوع زیرسازی از اهمیت بسزایی برخوردار است. بر روی سطوح صاف چند راهکار عملی برای اجرای ترمووود وجود دارد:
“شما می توانید به به پروفایل اهالی فن چیدانه سر بزنید، نمونه کارها را ببینید و با آن ها ارتباط برقرار کنید"
مطالب پیشنهادی :