نمای بیرونی: وقتی که به معماری یک ساختمان نگاه می اندازیم، اولین مساله ای که می تواند باعث جلب توجه ما شود نمای بیرونی ساختمان است. امروزه برای طراحی نما از طرح های متنوع و مصالح مختلفی استفاده می کنند تا روح معماری اثر را بهتر و کامل تر به بیننده ارائه دهند. یکی از این مصالح چوب است. در این مطلب از چیدانه تصمیم گرفتیم که به معرفی انواع نمای چوبی بپردازیم و بیشتر و تخصصی تر آشنا شویم. در مطلب نمای چوبی ساختمان با ترمووود همراه ما باشید.
در ادامه خواهید دید:
از این نمای چوبی به دلیل استحکام بالایی که دارد و زیبایی آن، در فضاهای مختلف بیرونی و درونی ساختمانها استفاده می شود. اما از عمدهترین موارد استفاده از آن در ساختمان میتوان ترموود نما اشاره کرد. به صورت کلی عمده ترین کاربرد این چوب در نما است، اما علاوه بر نما از این چوب برای نمای داخلی ساختمان نیز استفاده میشود و ترموود کف نیز یکی دیگر از کاربردهای این نوع چوب است که اغلب در مکانهایی که رطوبت زیادی دارد استفاده میشود چرا که دارا بودن شیارهای نیمه عمیق در ترموود کف باعث میشود تا از سر خوردن و لیز خوردن جلوگیری شود. ترموود کف برای سرویسهای بهداشتی و حمام گزینه مناسبی است.
مطالب بیشتر: نمای ترمووود، جلوه طبیعت بر ساختمان
این نوع نمای چوبی، از چوب بدون گره و بدون طرح درخت کاج ساخته و فرآوری می شود. چوب بدون گره سالم ترین و زیباترین نوع ترمووود محسوب شده و دارای ارزش بسیار زیادی می باشد.
مطالب بیشتر: تفاوت ترمووود و چوب پلاست، نکاتی خواندنی این دو متریال پاییزی!
یکی از نکات بسیار بسیار مهم در انتخاب چوب نما که باید مورد توجه قرار بگیرد، بررسی ویژگی های چوب مورد استفاده است، چرا که نمای بیرونی در تماس مستقیم با رطوبت و آفتاب و آلودگی ها و حشرات و… قرار دارد. یکی از ویژگی های فوق العاده استفاده از ترمووود در نمای ساختمان این است که این نما بسیار با دوام است.
در اینجا به بررسی ویژگی های برجسته نمای چوبی ترمووود می پردازیم:
مطالب بیشتر: طراحی فروشگاه لباس با نمای چوبی مرموز در شمال ایران!
مطالب بیشتر: ترمووود، مقاوم ترین چوب برای محوطه و نمای ساختمان!
ترموودها در دو نوع نرم چوب و سخت چوب در بازار وجود دارد که تفاوت اصلی نرم چوب و سخت چوب در چگونگی به وجود آمدن آنها است که چوب نرم عمدتا از درختانی سوزنی برگ مانند سرو و صنوبر و کاج به دست میآید که به آنها درختان همیشه بهار هم میگویند چرا که در فصل سرد سال برگ خود را از دست نمیدهند و پوشش همیشه سبزی دارند که در تمام سال وجود دارد.
بر خلاف نرم چوب ترموود، نوع سخت چوب آن دانسیته یا چگالی بیشتری دارد و اغلب نجارها ترجیح میدهند با چوب سخت کار کنند. اغلب مبلمانهایی که به شدت چشم گیر هستند از این نوع چوبها ساخته میشوند چرا که تنوع رنگ و بافت و الگوهای رگهها در این نوع چوب بسیار زیاد است.
مطالب بیشتر: نمای ساختمان مسکونی، 20 نمای کمتر دیده شده!