Chidaneh.com placeholder image

جایزه فستیوال جهانی معماری2017 برای هفت معمار ایرانی!

منبع: worldarchitecturefestival| نویسنده: ثمینا فراهانی | تحریریه چیدانه

این روزها خبر درخشیدن معماران ایرانی در عرصه رقابت جهانی جشنواره معماری سال 2017 نقل بسیاری از محافل بزرگ و کوچک معماری است، خانواده بزرگ چیدانه نیز به سهم خود این موفقیت پرافتخار را به معماران توانمند منتخب و جامعه ی معماری ایران و تمام مردم خوش ذوق کشور تبریک می گوید و آرزو دارد این روند رو به رشد در عرصه ی معماری کشورمان هم چنان ادامه داشته باشد. درهمین راستا در این مطلب می خواهیم به معرفی فستیوال جهانی معماری، پروژه های برگزیده و معماران منتخب سال 2017 در این فستیوال بپردازیم. با ما همراه باشید.

فیلم نت
سرویس خواب بالسا

آشنایی با فستیوال جهانی معماری 

فستیوال جهانی معماری (world architecture festival) یکی از بزرگ ترین مسابقه های معماری در جهان است که هر سال در یک کشور برگزار می شود. امسال نیز آلمان و شهر برلین، میزبان این رویداد مهم در حوزه معماری بود که  آثار معماری در گروه های مختلفی از جمله : پروژه های ساخته شده، پروژه های بازسازی شده ، پروژه های آینده و در بخش های مختلفی اعم از تجاری، اداری، مسکونی، مراکز تفریحی، خدماتی و درمانی، آموزشی و… در این جشنواره به رقابت پرداختند.

جایزه فستیوال جهانی معماری را چه کسانی بردند؟

جایزه این فستیوال به عنوان یکی از معتبرترین جوایز جهانی در حوزه ی مسابقات معماری است و تنها جشنواره ای است که علاوه بر اعطای جوایز شامل داوری زنده، کنفرانس ها و حضور شبکه های تلویزیونی نیز است و به برندگان خود، شانس این را می دهد که بازار جدید و کمیسیون های جدید به دست آورند و تحت پوشش رسانه های تلویزیونی نمایش داده شوند. جشنواره امسال دهمین سالگرد برگزاری فستیوال جهانی معماری بود که معماران ایرانی توانستند در پنج بخش مختلف جایزه فستیوال جهانی معماری را از آن خود کنند. 

پروژه های منتخب ساخته شده ایرانی در فستیوال جهانی معماری عبارتند از :

  • بیمارستان پارس رشت | شرکت مهندسین مشاور معماری موج نو (شاهین حیدری و لیدا الماسیان)
  • ویلا مشا | شرکت مهندسین مشاور معماری موج نو (شاهین حیدری و لیدا الماسیان)
  • ساختمان مسکونی ویلا | گروه طراحی ارش بعد چهارم فضا (علیرضا شرافتی، پانته آ اسلامی)

پروژه های منتخب ساخته نشده ایرانی در فستیوال جهانی معماری عبارتند از :

  • ویلای اوشان | استودیو معماری بهزاد اتابکی
  • ساختمان مرکزی سازمان منطقه آزاد چابهار | گروه معماری کارند (علی شریعتی، دخی سربندی)

گروه معماری موج نو

بیمارستان پارس رشت
گروه معماری موج نو

بیمارستان پارس رشت 

بیمارستان پارس رشت، پروژه ای از شرکت مهندسین مشاور معماری موج نو است که در بخش بخش بهداشتی و درمانی توانست منتخب فستیوال جهانی معماری سال 2017 شود. معماران این پروژه درباره روند طراحی آن این گونه می گویند: “کارفرما دنبال پروژه ای نو و با رویکرد متفاوت و قابل رقابت با رویکردهای معماری بین المللی بود، البته نوآوری در طراحی بیمارستان با توجه به عملکردهایی که بسیار منطقی است امری گاها مشکل به نظر می رسد و نیاز به تسلط کافی در طراحی روابط بخش های بیمارستان خواهد داشت. همانطور که در تمام دنیا ملاحظه می کنید رویکرد شکل گیری بیمارستان بر مبنای عملکردها صورت می گیرد، اما این بار ما با تجربه فراوان در طراحی بیمارستان برآن بودیم تا علاوه بر رعایت تمامی استانداردها تا اندازه ای به فرم ساختمان نیز بپردازیم و ایده های جدیدی را مطرح سازیم.
اگر دوست دارید با روند شکل گیری و طراحی این بیمارستان منحصر به فرد بیشتر آشنا شوید پیشنهاد می کنیم به مطلب بیمارستان پارس با طراحی داخلی بی نظیر در رشت! سر بزنید و با جزییات طراحی این پروژه از زبان معماران آن آشنا شوید.

گروه معماری موج نو

نمای ویلای ایرانی
گروه معماری موج نو

ویلا مشا

ویلا مشا، پروژه ای از شرکت مهندسین مشاور معماری موج نو (شاهین حیدری و لیدا الماسیان) است که در بخش خانه های ساخته شده توانست منتخب فستیوال جهانی معماری سال 2017 شود. معماران این پروژه درباره روند طراحی آن این گونه می گویند:« شیب تند و محدوده ی بین کوه ها با چشم انداز به دشت مسطح مشا، ما را بر آن داشت تا حس تعلیق و چشم اندازی وسیع برای همه ی فضاها به وجود آوریم. هدف ما که ادغام طبیعت با زندگی انسانی بود، ما را به سمت توزیع عمودی کاربری ها با اشغال کمتر زمین برای ساختمان و تخصیص سهم بیشتری از زمین به طراحی محوطه رهنمون کرد».
در مطلب خانه مشا، ویلای سفید و درخشان در دامنه البرز! می توانید با سایر جزییات این ویلای منحصر به فرد در البرز تهران آشنا شوید.

ساختمان مسکونی ویلا

  • موقعیت: خیابان کریم خان زند، تهران، ایران 
  • دفتر معماری: گروه طراحی ارش بعد چهارم فضا 
  • معماران: علیرضا شرافتی، پانته آ اسلامی
  • مساحت زمین: ۲۳۷ مترمربع

ساختمان مسکونی ویلا، پروژه ای از گروه طراحی ارش بعد چهارم فضا است که در بخش پروژه های مسکونی ساخته شده توانست منتخب فستیوال جهانی معماری سال 2017 شود. معماران این پروژه درباره ی روند طراحی آن اینگونه می گویند:«پروژه در انتهای یک کوچه بن بست مابین دیگر ساختمان ها قرار گرفته بود که دید اصلی آن به یک دیوار سیمانی به ارتفاع ۱۸متر است. با الهام گرفتن از یک داستان کودکانه « آخرین برگ» (last Leaf) و با بهره گرفتن از هنر یک هنرمند نقاشی دیواری تصمیم گرفتیم تا بر روی دیوار سیمانی منظره ای را به تصویر بکشیم تا چشم انداز ساکنین را تغییر دهیم».
مطلب ساختمان مسکونی ویلا در تهران، خلق منظر در زمین تودلی! می تواند جزییات بیشتری را در زمینه این پروژه شاخص در اختیار شما قرار دهد.

در چیدانه بیشتر بخوانید: برای اطلاع از برندگان جایزه آرکیتایزر در سال 2017 نیز می توانید به مطلب آرکیتایزر۲۰۱۷ ، کدام معماری های ایرانی جایزه بزرگ را بردند؟ مراجعه کنید و با برندگان این دوره از مسابقات جهانی آرکیتایزر آشنا شوید. 

دفتر معماری بهزاد اتابکی

ویلای اوشان
دفتر معماری بهزاد اتابکی

ویلای اوشان 

ویلای اوشان، پروژه ای از استودیو معماری بهزاد اتابکی است که در بخش خانه های ساخته نشده و پروژه های آینده توانست منتخب فستیوال جهانی معماری سال 2017 شود. معمار این پروژه درباره روند طراحی آن این گونه می گوید: «ویلای اوشان در قطعه زمینی در بخش کوهستانی اوشان طراحی شده، با وسعت ۵۲۰۴ متر مربع طراحی شده است. این زمین از تجمیع سه زمین کوچکتر تشکیل شده، که هر کدام از آنها دارای یک بنای کوچک یک طبقه بودند. فضاهای داخلی ویلا هم بر اساس پیش فرض‌ها و برنامه‌ی اولیه و نیز بهره‌گیری بهینه از فضا و منظر، هم چنین بهره‌مندی از آسایش متناسب با یک ویلای نیمه کوهستانی سازماندهی شده‌اند، به این ترتیب کلیه‌ ترازها با وید میانی و ارتباطات عمودی با یکدیگر پیوند بصری و فیزیکی برقرار می‌کنند».

گروه معماری کارند

ساختمان مرکزی سازمان منطقه آزاد چابهار
گروه معماری کارند

ساختمان مرکزی سازمان منطقه آزاد چابهار

  • موقعیت: چابهار، سیستان و بلوچستان، ایران
  • دفتر معماری: گروه معماری کارند
  • معماران: علی شریعتی، دخی سربندی
  • مساحت زمین: حدود 20000 متر مربع

ساختمان مرکزی سازمان منطقه آزاد چابهار، پروژه ای از گروه معماری کارند است که در بخش اداری و در قسمت پروژه های آینده توانست منتخب فستیوال جهانی معماری سال 2017 شود. معماران این پروژه درباره روند طراحی آن این گونه می گویند: «زمین به مانند صفحه ای بتنی- خاکی، بلند شده و متخلخل، ضمن حفظ امتداد خود، امکان عبور نور و هوا را فراهم می آورد تا مولفه های اصلی آسایش را در این اقلیم تامین کند. در فضای سیال و متخلخل میان دو «زمین»، برنامه پروژه استقرار یافت. شکل احجام در پلان متاثر از شکل زمین و در مقطع با شیب زمین بالایی هماهنگ شد تا پذیرای فضای سبز در ترکیب با فضاهای اداری غیر رسمی باشد و فضاهای بسته به فعالیت رسمی اداری اختصاص یافت».

خوب است بدانید: در بخش تجاری قسمت پروژه های آینده، مجتمع چند منظوره تهران نیز از شرکت EAA Emre Arolat Architecture کشور ترکیه، جزء فینالیست های این بخش از فستیوال جهانی معماری سال 2017 است.

برای اینکه بتوانید پروژه خود را در بخش پروژه های برجسته چیدانه با نام خودتان ثبت کنید کافی است، عکس پروژه و مشخصات خود را به تلگرام چیدانه ۰۹۰۳۵۵۵۰۱۴۸ ارسال کنید. اهالی فن چیدانه مکانی است که معماران و متخصصان حوزه ساخت و دکوراسیون داخلی می توانند عضو شده و پروژه های خود را به نمایش بگذارند. اگر شما هم صاحب کسب و کاری در این زمینه هستید، هر چه زودتر دست به کار شوید و پروژه خود را با مردم ایران به اشتراک بگذارید.

به کانال تلگرام چیدانه بپیوندید!


دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه