فضاهای مسکونی: این خانه به عنوان یک مونولیت (تکسنگ) در یک چشمانداز بومی با درختان و فضای سبز بسیار مملو قرار گرفته است. هدف کلی، طراحی خانهای است که در زیر سایه درختان قرار بگیرید. راهحل معمارانه این مسئله ساخت خانه به صورت عمودی بود که با توپوگرافی آن متناسب باشد و ارتباط خوب و درستی با طبیعت پیرامون خود برقرار کند.
توصیف پروژه
ورودی به این منزل شیبدار از بالا است و شما از کنار درختان انبوه بومی و در طول یک مسیر پیچ در پیچ که به یک ایوان ورودی منتهی میشود وارد ساختمان میشوید. دیوار جنوبی به عنوان دیواری که محدوده بنا را از محیط پیرامون آن جدا میکند بنا شده است. در محدوده این بنا فضاهای مختلفی طراحی شده است. به محض اینکه وارد ساختمان میشوید با حسی از فضایی باز که دارای فضاهای داخلی با دو ارتفاع مختلف است روبهرو میشوید.
این خانه تک اتاقخوابه برای یک زوج طراحی شده است، و تقریبا با بودجه نسبتا اندک این کار را انجام دادهاند. این خانه دارای 4 سطح داخلی متفاوت و دو ایوان است و از طریق آشپزخانه، اتاق غذاخوری در یک سطح و اتاق نشیمن در 900 میلیمتر پایینتر از این دو فضا پیوندهای متنوعی را با طبیعت بیرون این خانه برقرار میکند. طبقه دوم دارای یک اتاق خواب و یک حمام و یک اتاق کتابخانه نیماشکوبه است. ابعاد طبقه همکف 40 متر مربع در 34 متر مربع است.
فرم شیبدار پشت بام، صفحههای متغیر کفپوشها، و ایوان این خانه طبق خطوط تراز زمین طراحی شدهاند. نمای مواج شمال- غربی این خانه براساس محدوده درختان پیرامون آن طراحی شده است و فضاهای داخلی و بیرونی این خانه را به هم پیوند میدهد. اتاق غذاخوری رو به ایوان و در قسمت شرقی خانه و نیز پشت به حجم دوسطحی اتاق نشمین قرار گرفته است.
برای رسیدن به یک فرم واحد و پیوسته در فضای طبیعی، روکشهای فلزی سیاه رنگ برای پوسته خارجی و بسطهای آلومینیومی برای روزنهها انتخاب شد. کفپوشهای چوبی از جنس چوب درخت کاج هستند و در سقف و دیوارهای حفرهدار نیز از الوارهای چوبی و در سقفهای حفرهدار از تیرچههای فلزی سیاه رنگ استفاده شده است.
طراحی ایوان به گونهای است که انگار امتدادی از فضاهای داخلی این خانه است و سطوح به کار رفته در آن عینا در فضاهای داخلی نیز تکرار شدهاند. حجمهای مختلف موجود در فضای کلی خانه بر روی حالت عمودی سایت تاکید میکنند و از این طریق قسمتهای مختلفی در فضای داخلی خانه، از فضاهای صمیمی تا فضاهای باز، شکل گرفته است.
فضای کتابخانه در واقع در طبقه دو و نیم قرار گرفته است و فضایی کاملا خصوصی و صمیمی در این قسمت خانه به وجود آمده است. کتابخانه به گونهای طراحی شده است که از طبقه دوم شروع شده و تا طبقه دو نیم به صورت عمودی امتداد مییابد و دقیقا در زیر تیرچههای فلزی سقف قرار گرفته است. نمای شمالی نامنظم و مواج این خانه نیز براساس محدوده درختان پیرامون بنا طراحی شده است.
مطالب بیشتر: شگفتانگیزترین معماریهای ایران کدامند؟
منبع: contemporist | ترجمه شده توسط تحریریه چیدانه