Chidaneh.com placeholder image

چراغ رشد گیاه، با نور مصنوعی گیاهان تان را سبز کنید!

 

گیاهان خانگیبرای همه ما زندگی بدون وجود گیاهان کسل‌کننده می‌شود. هیچ‌کس نمی‌تواند انرژی مثبتی را که از گلدان کوچک گل روی میز کار شلوغش می‌گیرد، انکار کند. گاهی اوقات در محل کار و منزلمان نور کافی برای رشد گل‌های موردعلاقه ما وجود ندارد. در این مطلب از چیدانه به شما چراغ‌ رشد گیاه را معرفی می‌کنیم که با کمک آن‌ می توانید به‌ راحتی هرکجا که دلتان می‌خواهد، بدون نیاز به نور آفتاب گل‌های دوست‌داشتنی‌تان را پرورش دهید. دیگر هیچ میزکاری بدون گلدانی از گل‌های دوست‌داشتنی نمی‌ماند و هیچ خانه‌ای از وجودشان محروم نمی‌شود.

فیلم نت
سرویس خواب بالسا

چراغ رشد گیاه چیست؟

چراغ رشد (Grow light) یا چراغ گیاه (Plant light)، یک منبع نور است که برای شبیه‌سازی نور خورشید به‌منظور رشد گیاه به‌ وسیله انتشار یک طیف الکترومغناطیسی مناسب برای تحریک و تقویت فتوسنتز طراحی‌شده است. این چراغ‌ ها در انواع مختلفی نظیر چراغ‌ های متال هالید، سدیم فشار بالا، فلئورسنتی و LED تولید می‌شوند. جدیدترین و کارآمدترین چراغ‌های در دسترس برای رشد گیاهان، چراغ های LED مخصوص رشد گیاهان هستند. چراغ‌های LED مخصوص رشد گیاهان با نور زیبا، ضمن اینکه باعث رشد و شادابی گیاهان شما می‌شوند می‌توانند زیبایی خاصی هم به محیط بدهند؛ چراکه بازده نوری بالا و گرمای تابشی و محیطی کمی دارند.

چراغ رشد گل و گیاه - گرولایت

کاربرد چراغ رشد گل و گیاه
چراغ رشد گل و گیاه – گرولایت

تفاوت چراغ‌ ال ای دی مخصوص رشد گیاهان و معمولی

چراغ‌ ال ای دی مخصوص رشد گیاهان دارای طیف‌های خاصی از نور هستند که به‌طور انحصاری برای تحریک و تقویت فتوسنتز گیاه ساخته‌شده‌اند و طیف‌های نوری استفاده‌شده در این چراغ‌ها به‌هیچ‌وجه برای انسان مضر نیستند. چراغ‌های LED معمولی نمی‌توانند نتیجه مطلوبی روی گیاهان داشته باشند. این عمل فقط توسط چراغ‌های مخصوص رشد گیاهان امکان‌پذیر است.

عمر مفید چراغ رشد گیاه 

عمر چراغ‌ ال ای دی مخصوص رشد گیاهان بیش از پنجاه‌هزار ساعت است. اگر این عدد را حتی تا دوسوم این مقدار کاهش دهیم، به حدود سی‌ و پنج هزار ساعت برسانیم و از طرف دیگر درصورتی‌که روزانه هر چراغی 12 ساعت روشن باشد با یک محاسبه ساده متوجه می‌شویم که یک چراغ رشد LED می‌تواند حداقل به مدت 2900 روز معادل حدود 8 سال کارکرده و موجب رشد گیاه تحت پوشش خود شود.

مطلب پیشنهادی: گیاهان آپارتمانی بدون نیاز به نور، پندهای شکوفه!

نور لازم برای گیاهان 

میزان نور برای رشد مناسب گیاهان متفاوت است. گیاهان از این جنبه به سه دسته تقسیم می‌شوند: گیاهان روز بلند، روز کوتاه و خنثی. مدت‌زمان نور مناسب برای گیاهان روز بلند بین 12 تا 16 ساعت و برای گیاهان روز کوتاه بین 9 تا 12 ساعت در روز است. با کمک مشاورین ما در چیدانه می‌توانید از زمان دقیق نوردهی هر گیاه مطلع شوید. چراغ‌ رشد گیاهان باید هرروز بین 6 تا 10 ساعت خاموش باشند، گیاهان برای بلوغ و تولید به یک دوره تاریکی نیز نیاز دارند. 

فاصله مناسب چراغ رشد از گیاه

فاصله مناسب بین گیاه و چراغ رشد به مواردی چون نوع گیاه، مدل چراغ و میزان نور محیط بستگی دارد. گیاهان نباید خیلی به چراغ رشد نزدیک باشند؛ زیرا چراغ‌های رشد به‌صورت مستقیم به گیاه می‌تابند و اگر گیاه بیش‌ ازحد به چراغ نزدیک باشد خواهد سوخت. به‌طورکلی می‌توان گفت درصورتی‌که چراغ رشد گیاه LED شما فاقد لنز باشد فاصله مناسب حداکثر 25 تا 30 سانتی‌متر و اگر دارای لنز باشد حداکثر 45 تا 50 سانتی‌متر است.

پیشنهاد چیدانه: برای اینکه از فاصله مناسب اطمینان حاصل کنید می‌توانید دست خود را بر روی برگ گیاهانتان نگه‌دارید، اگر گرما را حس کردید به این معناست که چراغ به گیاه بیش‌ازحد نزدیک است. هر هفته گیاه خود را زیر چراغ بچرخانید و اگرچند گیاه دارید جایشان را باهم عوض کنید. این کار باعث می شود گیاهان شما به‌صورت مساوی رشد کنند.

چراغ رشد گل و گیاه - گرولایت

استفاده از چراغ رشد LED در لابی ساختمان اطلس فرمانیه
چراغ رشد گل و گیاه – گرولایت

میزان آبیاری گیاهان زیر چراغ‌های رشد

آبیاری گیاهانی که زیر چراغ رشد گیاهان قرار دارند باید کمتر از حالت معمول باشد؛ زیرا در این حالت هیچ آبی تبخیر نمی‌گردد و بهتر است آب اضافی که در زیرگلدانی جمع می‌شود را خالی کنید تا مانع رسیدن هوا به ریشه نشود. اگر شما هم دوست دارید گیاهانی با آبیاری کم را بهتر بشناسید پیشنهاد می کنیم پیش از هر اقدامی به مطلب گلهای مقاوم آپارتمانی، ۹ گیاه با آبیاری کم برای فراموشکارها سر بزنید تا انتخاب مناسب تری داشته باشید.

روش نصب چراغ‌های رشد

همراه تمامی چراغ‌های رشد یک دفترچه راهنما هست که در نصب آن به شما کمک می‌کند، ولی بسیاری از چراغ‌های رشد گیاه دارای سرپیچ‌های معمولی هستند و به‌طور معمول روی هرگونه پایه چراغی نصب میشوند. بقیه چراغ‌ها که به‌صورت خطی هستند قابلیت نصب به دو شکل دارند: یا قابل‌نصب با زنجیر هم چون لوستر هستند و یا به کمک پایه‌های قابل تنظیم می‌توانند روی سقف یا دیوار نصب گردند.

منبع: مجله منزل | نویسنده: فاطمه مرادی

 

متخصصان چیدانه

مشاهده بیشتر

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه