مناسبت ها: سال 96 مبارک! همه ما بعد از تحویل سال نو به دنبال اطاعت از فرهنگ دید و بازدید عید می رویم. عید دیدنی یکی از مهمترین رسوم نوروزی است که همان ابتدا مرسوم بوده است. بازدیدهای عید از بزرگان فامیل و آشنا شروع می شود و سپس به دیدار دوستان و دیگر خویشاوندان ختم می شود. معمولا رسم بر این است که فرد میزبان بعد از عید دیدنی، بازدید را پس بدهد و به خانه فردی برود که برای تبریک سال نو به خانه او آمده است.
فرهنگ دید و بازدید با وجود اینکه از ایران باستان می آید ولی با صله رحم که در اسلام هم توصیه شده، هماهنگی دارد. سر زدن به اقوام و دوستان با آمدن فصل نو رونق زیادی پیدا می کند. در این روزها که همگی ما درگیر کار هستیم و زندگی شهرنشینی فاصله ها را زیاد کرده، فارغ ار رسم و رسوم عید چه زمانی بهتر از عید که به دیدار دوستان و اقوام خود بروید و بیشتر از حال هم با خبر شوید. در روزهای عید نوروز که اکثر افراد در تعطیلات شیرین به سر می برند، فرصت فوق العاده ای است که دور هم جمع شوید و ساعاتی را فارغ از اینترنت و فضای مجازی بصورت حضوری با هم به گفتگو و خوش و بش بپردازید.
بعد از سال تحویل اغلب افراد به خانه فرد بزرگ فامیل می روند تا علاوه بر ادای احترام، سال جدید را به او و خانواده اش تبریک بگویند. لباس های نو را به تن می کنید و با آرزوهای زیادی که در دل و لبخندی که بر لب دارید، در سال نو اولین قدم ها را به بیرون از خانه می گذارید.
مشاهده بیشتر
در بسیاری از خانواده ها رسم است ابتدا به خانه کسی بروند که عزیز خود را از دست داده و اولین عید خود را می گذراند. با این کار همه به او و خانواده اش یادآوری می کنند که در غم او شریک هستند و دوست دارند بتوانند جای خالی اش را کمی پر کنند.
سفره هفت سین ایرانی با سلیقه افراد خانه اولین چیزی است که در هر خانه ای جلب توجه می کند. کودکان با شوق و خوشحالی به خانه دوستان می روند و به امید اینکه از صاحب خانه عیدی بگیرند تا لحظه آخر مهمانی مودب و ساکت انتظار می کشند.
از قدیم آمده است که سر زدن به آشنایان و گفت و گوی صمیمانه با افراد فامیل فضای همدلی و محبت به وجود می آورد. تازه آن موقع است که می فهمید چقدر دلتان برای آنها تنگ می شود و چه خوب است که در روزهای عید نوروز فرصتی پیش می آید تا از حال همه خبر بگیرید. در دید و بازدید عید خوب است که به حکم ادب و احترام آداب و رسوم عید نوروز در ایران را به بهترین شکل انجام دهید:
عیدی دادن یکی از رسوم شیرین عید نوروز است. در پی این رسم هدیه و یادگاری هایی به عنوان عیدی به اعضای خانواده داده می شود و در بسیاری اوقات اغلب از طریق اغراد بزرگتر به کوچکترها داده می شود. این رسم در گذشته حتی به عنوان پیشکش از رعیت به پادشاه و همچنین پادشاه داده می شده است.
در کتابهای تاریخی و ادبی قدیم اینطور ذکر شده است که پادشاهان برای سرودن اشعار جدید نوروزی به شاعران هدیه هایی می دادند.
بوی اسکناس تا نخورده لای کتاب/ بسیاری معتقد هستند که عیدی شگون دارد و شاید از نطر مادی ارزش چندانی نداشته باشد ولی از طرف فردی که هدیه می دهد برکت دارد و می تواند برای شما در سال جدید آرزوهای خوبی را به دنبال داشته باشد.
بوی جان می آید اینک از نفس های بهار
دست های پر گل اند این شاخه ها ، بهر نثار
با پیام دلکش “نوروزتان پیروز باد“
با سرود تازه “هر روزتان نوروز باد“
شهر سرشار است از لبخند، از گل، از امید
تا جهان باقی است این آئین جهان افروز باد…
برای شرکت در مسابقه بوی عیدی چیدانه از رسم و رسوم، خانه تکانی، خریدهای عید، ترافیک اسفند، سفره هفت سین، شکوفه های بهاری درختان، سفرهایی که می روید یا هر چیزی که برای شما تداعی کننده روزهای عید است عکس بگیرید و در صفحه اینستاگرام خود با هشتگ #بوی_عیدی و #چیدانه منتشر کنید یا از طریق دایرکت به صفحه اینستاگرام چیدانه ارسال فرمایید تا از برندگان خوش شانس جوایز شگفت انگیز ما باشید.
نویسنده: صدف حقیقت | تحریریه چیدانه