یکی از عناصر سازنده دکوراسیون آشپزخانه، کفپوش آن است. انواع مختلفی از کفپوش در بازار وجود دارد که می توانید با انتخاب هریک از آنها دکوراسیونی زیبا داشته باشید، به شرطی که با ویژگی های هریک از آنها به خوبی آشنا باشید. با خواندن این مطلب از چیدانه و دیدن نمونه های متنوعی از کفپوش آشپزخانه، با انواع کفپوش آشنا خواهید شد و انتخاب راحت تری خواهید داشت.
قبل از اینکه به معرفی انواع مختلف کفپوش آشپزخانه بپردازیم، بهتر است بدانیم که کفپوش آشپزخانه باید چه ویژگی هایی داشته باشد تا علاوه بر ظاهر زیبا و شیک، کاربردی هم باشد. برخی از ویژگی هایی لازم که باید در کفپوش آشپزخانه وجود داشته باشد عبارتند از:
در بخش قبل ویژگی های کفپوش آشپزخانه را بیان کردیم، آیا کفپوشی وجود دارد که همه این ویژگی ها را داشته باشد؟ و یا بهترین کفپوش برای آشپزخانه کدام است؟ در ادامه مطلب با شناخت انواع کفپوش آشپزخانه به پاسخ این سوال خواهید رسید. پنج تا از متداول ترین انواع کفپوش آشپزخانه، عبارتند از:
سنگ یا کاشی سرامیک یک انتخاب عالی برای آشپزخانههای پر رفت و آمد است. کاشی و سرامیک در رنگ ها و سبکهای متنوعی در دسترس هستند. این کفپوشها بازهی قیمتی گستردهای دارند، بسیار متنوعاند، در ابعاد مختلفی وجود دارند و بسیار با دوام هستند. اگر به دنبال کفپوش آشپزخانه قابل شستشو هستید؛ کفپوش سرامیکی پیشنهاد خوبی است.
مطلب پیشنهادی: سرامیک طرح پارکت، یک نگاه همه جانبه!
گزینهی بعدی سنگ طبیعی است که جلوهای از دنیای قدیمی را به نمایش میگذارد. سنگهای طبیعی از جمله تراورتن متخلخل هستند. بنابراین از لیز خوردن در امان هستید. اما باید هنگام نصب و سپس دو بار در سال آن را آببندی کنید. برای داشتن یک آشپزخانه با دکوراسیون لوکس و کلاسیک می توانید کفپوش سنگی را انتخاب کنید.
چوب پنبه یک ماده با دوام و همه کاره میباشد که در رنگ های مختلفی موجود است. از انواع کفپوش ضد آب آشپزخانه است و باعث کاهش سر و صدای ضربه میشود. این نوع کفپوش به دلیل سطح نرم و اسفنجیاش برای فضای آشپزخانه بسیار مناسب میباشد و برای همیشه شما را از سوال همیشگی کف آشپزخانه چی پهن کنم؟ خلاص میکند.
چوب یک انتخاب محبوب برای آشپزخانههای امروزی است. در زیر پا خوب احساس میشود و ظاهری گرم ایجاد میکند. امروزه کفپوشهای پیش ساخته چوبی جدید در مقابل فشار، ضربه و لکههای آب از مقاومت قابل قبولی برخوردارند. و البته کمی گرانند. کفپوش لمینت پلاستیکی نیزگزینهی دیگریست که میتواند چیزی نزدیک به همان حس چوب طبیعی را با هزینهی کمتر برایتان فراهم آورد. درباره انواع کفپوش چوبی منزل و مدل های طبیعی و مصنوعی آن بیشتر بخوانید.
کفپوش وینیل که اغلب آن را با عنوان کفپوش پیویسی میشناسند بسیار انعطافپذیرند و انواع و اقسام سبکها و رنگها را به صورت تایل یا ورق برای افراد با بودجههای مختلف ارائه میدهد. این کفپوشها ضد آب هستند و همچنین مقاومت بسیار خوبی در برابر میکروبها دارند. میزان راحتی کفپوش وینیل به زیر سازی آن بستگی دارد. اگر دنبال کفپوش ارزان برای آشپزخانه هستید باید سراغ کفپوش وینیل بروید. کفپوش وینیلی انواعی از کفپوش چسبی آشپزخانه است که با نام کفپوش پلاستیکی هم شناخته شده است، و با استفاده از چسب مخصوص نصب می شود.
کفپوش اپوکسی از انواع کفپوش بدون درز است که برای فضاهای مختلف منزل کاربرد دارد. این کفپوش می تواند سطح یکدست و زیبایی در آشپزخانه شما ایجاد می کند. کفپوش اپوکسی به رطوبت و آب مقاوم است. از نظر رنگ و طرح تنوع بالایی دارد. از نظر خش افتادن بر روی اپوکسی باید مراقب باشید؛ چون نقطه ضعف این نوع کفپوش است.
کفپوش بتنی یکی از انواع کفپوش های جدیدی است که در فضاهای داخلی منزل قابل استفاده است. کفپوش بتنی برای کف آشپزخانه، فضایی شیک و جذاب ایجاد می کند. مخصوصا اگر دکوراسیونی مدرن دارید، بسیار مناسب خواهد بود. کفپوش بتنی مقاومت و طول عمر بالایی دارد ولی باید حواستان باشد که این کفپوش سطحی سرد دارد. اگر رنگ خاکستری بتن را نمی پسندید؛ خبر خوب اینکه بتن فقط به رنگ طوسی نیست و امروزه انواع کفپوش بتنی براق و رنگی در بازار وجود دارد.
کفپوش SPC کفپوشی شبیه به پارکت و لمینت است. این کفپوش کامپوزیتی از پودر سنگ و پلاستیک است و از سنگ آهک و پلیمرهای تثبیت کننده ساخته شده است. یکی از مهم ترین ویژگی های آن ضدآب و مقام بودن است در نتیجه برای فضای آشپزخانه که نیاز به تمیز کردن مستمر دارد مناسب است.
همانطور که گفتیم اغلب افراد به دنبال کفپوش های قابل شستشو برای آشپزخانه هستند، چرا که نظافت و تمیزی در آشپزخانه اهمیت زیادی دارد. از بین کفپوش های معرفی شده تعدادی از آنها قابلیت شستشو دارند و برخی از آنها مانند پارکت و لمینت را می توان تمیز کرد ولی در مقابل حجم آب زیاد آسیب پذیرند. تعدادی از آنها مانند: سنگ، سرامیک، بتنی، وینیل، اس پی سی و اپوکسی از انواع کفپوش های قابل شستشو هستند.
یکی از انواع کفپوش جدید؛ کفپوش های سه بعدی هستند که در آنها از طرح های سه بعدی استفاده شده است. جنس ان از اپوکسی است و زمانی که این کفپوش اجرا می شود؛ طرح به صورت برجسته و سه بعدی دیده می شود. کفپوش سه بعدی برای فضاهای مختلفی قابل اجرا است. انتخاب آن بستگی به سلیقه شما دارد. اغلب طرح های کف پوش سه بعدی شلوغ هستند در نتیجه برای یک آشپزخانه کوچک و ساده مناسب نخواهد بود.
اگر می خواهید راجع به این کفپوش بیشتر بدانید به مطلب کف پوش سه بعدی سر بزنید.
یکی از مهم ترین ویژگی هایی که در هنگام انتخاب و خرید کفپوش آشپزخانه به آن توجه می شود؛ قیمت آن است. همانطور که همه می دانیم قیمت محصولات مختلف در بازار نوسانات زیادی دارد در نتیجه نمی توان قیمت مشخصی برای انواع کفپوش آشپزخانه بیان کرد. برخی از عوامل موثر بر قیمت تمام شده کفپوش آشپزخانه عبارتند از:
مطلب پیشنهادی: انواع سنگ کف ساختمان، مزایا و معایب در معماری داخلی!
مطلب پیشنهادی: کفپوش طرح بتن برای دکوراسیون داخلی شیک و مدرن
اگر آشپزخانه ای دارید که کابینت ها و یا دیوار آن ساده و تک رنگ هستند و یا مساحت آشپزخانه نسبتا بزرگ است می توانید به سرامیک های طرح دار و زیبا فکر کنید. مانند نمونه تصویر بالا!
کفپوش سنگی رگه دار، انتخاب دیگری است که آشپزخانه مدرن شما را از بی روحی و یکدستی بیش از حد نجات می دهد.
اگر طرفدار دکوراسیونی صمیمی و گرم برای آشپزخانه هستید، کفپوش چوبی انتخاب خوبی است.
کفپوش چوب پنبه ای یک آشپزخانه جذاب و گرم را برای شما ایجاد می کند؛ ولی باید هرچند سال یکبار به فکر آب بندی کردن آن باشید. در نمونه تصویر بالا، کفپوش در تناسب زیبایی با کابینت ها قرار گرفته است.
با استفاده از کفپوش آشپزخانه وینیل، می توانید کفپوشی با ظاهر پارکت داشته باشید، ولی با هزینه ی کمتر!
کلام آخر:
با در نظر گرفتن شرایط آشپزخانه و ویژگی های هریک از متریال کفپوش می توانید بهترین نوع آن را انتخاب کنید. اگر فکر می کنید هنوز هم تصمیم گیری برای انتخاب یک کفپوش مناسب برای آشپزخانه سخت است، نگران نباشید؛ شما می توانید از متخصصان دکوراسیون داخلی کمک بگیرید. اهالی فن چیدانه در زمینه معماری و طراحی داخلی در کنار شما هستند.
مطالب پیشنهادی: