فرش یکی از اصلیترین المانهای اتاق است که میتواند تحولی اساسی در محیط ایجاد کند. شاید بخواهیم با ایجاد خطای دید، چشمها را فریب داده و ابعاد اتاق را دستکاری کنیم. شاید هم اندازه واقعی اتاق را پذیرفتهایم و خیلی هم کیف میکنیم که اتاق دنج و کوچکی داریم و تنها دغدغهمان چیدمان آن است. در هر دو حالت، طراحی یک اتاق کوچک به دلیل کمبود فضا چالش برانگیز خواهد بود. در این مقاله پیرامون انتخاب بهترین مدل فرش برای اتاق خواب کوچک پنج نکته مهم را بیان میکنیم. پس اگر میخواهید حس و حال اتاق خواب خود را عوض کنید، اما نمیدانید که کدام یک از فرشهای حاشیهدار، بدون حاشیه، طرحدار یا ساده در چه ابعاد و اندازههایی مناسبتر هستند، با ما همراه شوید.
وقتی صحبت از عوض کردن فرشها به میان میآید، فکر میکنیم که افتادهایم توی خرج و دست دلمان میلرزد. در حالی که با نکاتی که در ادامه میخوانیم متوجه میشویم که شاید با جابهجا کردن فرشها در خانه همان تحولی که انتظار داریم پدید آید. شاید هم تعویض فرش کهنه با نو چاره کار ما باشد. به عنوان مثال میتوانیم چند فرش شش متری یا ۱۲ متری اکریلیک را با چند فرشینه و گلیم معاوضه کرده و تنوع ایجاد کنیم.
در هر حال اتاق خواب کوچک ما ارزش یک بازنگری اساسی را دارد. پس بیایید که به اتفاق هم این پنج نکته را بخوانیم:
زمانی که میخواهید بهترین مدل فرش برای اتاق خواب کوچک خود را پیدا کنید تنها دو انتخاب پیش روی خود دارید:
هر دو انتخاب مزایا و معایبی دارند. به عنوان مثال، فرش کوچک فضا را کوچکتر از آن چه که هست نشان میدهد؛ از طرفی نقطه کانونی بینظیری ایجاد میکند. در نتیجه به راحتی میتوانیم میز آرایش، تخت خواب و بقیه وسیلهها را دور تا دور آن بچینیم. از طرفی دیگر، فرش بزرگ نمیتواند نقش محوری ایفا کند و تبدیل به یکی از ضلعهای تشکیل دهنده بکگراند اتاق میشود، اما اتاق را هم بزرگتر جلوه میدهد. پس بهتر است در وهله اول به این فکر کنید که سبک چیدمان برایتان مهمتر است یا بزرگتر نشان دادن اتاق؟ به هر حال بدترین حالت ممکن، انتخاب فرشی با سایز متوسط است؛ مثلا انتخاب فرشی ۶ متری برای یک اتاق ۹ متری! چنین فرشی نظم فضا را طوری بر هم میزند که به هیچ طریقی نمیتوانیم ساماندهیاش کنیم. پس تحت هیچ شرایطی به سراغ فرشی با اندازه متوسط نروید.
نمونهای از دردسرهای فرشی با سایز متوسط را در اتاق خواب بالا میبینیم.
از نظر رنگ، بهتر است فرشی با رنگ روشن انتخاب کنید تا فضا را گستردهتر نشان دهد. رنگهای سرد و روشن باعث میشوند که فضا بزرگتر از اندازه واقعی آن به نظر برسد. پس تا حد امکان به رنگهای روشن و سرد بچسبید. انتخاب فرشهای تک رنگ و ابر و بادی از پالت رنگهای کرم، خاکی، طوسی، آبی روشن و بژ هم که ایدئال است.
طرحهای راه راه و موجدار جلوهای بی انتها به فضا میبخشند. چه بهتر این که نقش و نگار فرش اتاق کوچک شما در یک راستا باشند. چرا که خطوط منقطع ممکن است فضا را کمی متشنج کنند و برای تعدیل آن نیازمند اضافه کردن رنگ یا بافتی هم سو با آن در بخشهایی دیگر از اتاق شوید. در حالی که فرشی با خطوط منحنی یا موازی به راحتی با فضای اتاق شما سازگار میشود.
اگر برای اتاق کوچک خود فرشی بزرگ که صد در صد کف اتاق شما را بپوشاند در نظر دارید، بهتر است بدون حاشیه باشد. در حالی که فرش کوچکی که قرار است نقش محوری ایفا کند هم با حاشیه و هم بدون حاشیه پذیرفته میشود.
بیشتر فرشهای وینتیج از رنگ، طرح و بافتی ظریف و مناسب برای اتاق کوچک برخوردارند. با این وجود، اگر در حال حاضر روتختی و پرده اتاقتان به اندازه کافی سبک و ملایم هست و فرش تنها عامل افزودن بافت و تنوع به فضای اتاق شما است از شگیها استفاده کنید. فرش شگ که در بازار آن را به نام شگی میشناسند، بیشتر از خز مصنوعی ساخته میشود. بافت نرم و پرزهای بلند آن بدون ایجاد هیاهو در اتاق نقطهای کانونی تشکیل میدهند.
اگر در قید و بند رعایت قوانین و قواعد نیستید، اما میخواهید به بهانه تغییر فصل، دستی به سر و گوش اتاقتان بکشید، بهترین مدل فرش برای اتاق خواب کوچک شما فرشهای تزیینی هستند. شکل هندسی این فرشها محدود به مستطیل نمیشود و کمتر شما را با مساله حاشیه و طرح درگیر خواهند کرد. انواع تزیینی به شکل فرش دایره و بیضی یا اصلا شبیه به پوست حیوانات در بازار موجود هستند. آوردن سایز کوچکی از این نوع فرشها به اتاق آن چنان چیدمان را تحت تاثیر قرار نمیدهند که بخواهید اصول و قواعدی در مورد آنها رعایت کنید.
فرش تنها یکی از فاکتورهای چیدمان اتاق خواب کوچک، اما از اصلیترینهای آن است. فاکتورهایی که ما در این مقاله بیان کردیم، همگی جنبه بصری داشتند. همه این نکات را میتوانید در مورد فرشهای ماشینی، فانتزی، فرشینهها و گلیمها رعایت کنید.
به این مطلب علاقه داشتید؟