اصول طلایی خانه تکانی پاییزی

اصول طلایی خانه تکانی پاییزی

پاییز فصل رنگ‌ها، بوی قهوه و خانه‌تکانی است! اما اینبار نه با خستگی و دلزدگی، بلکه با انرژی و هیجان. با ما همراه شوید تا خانه‌تکانی پاییزی را به تجربه‌ای لذت‌بخش تبدیل کنیم.

فصل پاییز است و زمزمه افسردگی پاییزی را از دور و نزدیک می‌شنویم؛ در این میان هیچ جا مثل خانه‌مان نمی‌تواند بر روحیه‌مان تاثیر بگذارد چون تنها پناهگاه همیشگی ما خانه ماست.

سرویس خواب بالسا

وقتی از همه چیز و همه کس دل می‌بریم و احساس افسردگی داریم به کنجی از خانه پناه می‌بریم. حال فرض کنید در یک غروب پاییزی سرد هستید، در یک اتاق شلوغ با اثاث‌هایی که همگی به نظر دلمرده و تکراری می‌رسند. شاید باور نکنید ولی این فضایی که اطراف شما وجود دارد بیش از پیش می‌تواند روحیه شما را خراب کند. پس بهتر است بلند شوید و زانوی غم بغل گرفتن را کنار بگذارید. وقت یک خانه تکانی پاییزی رسیده، اما نه به آن معنا که قبلا در خانه تکانی عید داشتیم. این بار هر حرکت ما معنای خاصی خواهد داشت و به ارتقای روحیه‌مان کمک خواهد کرد. ضمنا این اصول و راهنمای خانه تکانی پاییزی که در این مطلب از راهنماتو مطرح می‌کنیم کمترین هزینه را به همراه خواهد داشت.

چرا باید خانه تکانی پاییزی کنیم؟

مرتب کردن خانه

پیش از این که اقدام کنیم، باید بدانیم که اصلا خانه تکانی پاییزی که الزامی دارد و چرا باید این کار را انجام دهیم؟ خانه تکانی برای پاییز به شما این امکان را می‌دهد که این زیبایی فصلی را به درون خانه خود بیاورید و فضایی را ایجاد کنید که احساس می‌کنید با دنیای طبیعی بیرون از خانه ارتباط دارد. این راهی برای جشن گرفتن است؛ وقتی که از تابستان پرانرژی و نورانی به پاییز دنجی می‌رسیم که هنوز چشم بر هم نگذاشتیم تاریک شده!

راهنمای خانه تکانی در پاییز

خانه‌تکانی پاییزی، سنتی دیرینه در بسیاری از فرهنگ‌هاست که به دلایل مختلفی انجام می‌شود. از جمله این دلایل می‌توان به آماده‌سازی خانه برای فصل سرد، ایجاد محیطی سالم‌تر و دلپذیرتر و شروع فصل جدید اشاره کرد. در ادامه چندگام موثر در خانه تکانی پاییزی را بررسی می‌کنیم که نه تنها ساده هستند بلکه هزینه کمی برای شما به همراه خواهند داشت.

1. مرتب کردن خانه

مرتب کردن خانه

اگرچه مرتب و تمیز کردن بهترین فعالیت برای شادی شما به نظر نمی‌‎رسد، اما ثابت شده که داشتن یک خانه درهم و برهم بر روی خلق و خوی شما تاثیر می‌گذارد – به خصوص زمانی که اکثر مواقع داخل خانه هستید. بنابراین، باید یک چک لیست تهیه کنید و بخش به بخش خانه را مرتب کنید. برای مرتب کردن خانه از شر هر چیزی که استفاده نمی‌کنید یا نیاز ندارید خلاص شوید. همچنین می‌توانید وسایل خود را به گونه‌ای مرتب کنید که برای ماه‌های سردتر منطقی باشد، مثلا وقت آن رسیده که پنکه را جمع کنید و به سراغ سرویس کردن بخاری، رادیاتور یا هر وسیله گرمایشی دیگری که دارید بروید.

2. نظم‌بخشی به لباس‌ها

مرتب کردن خانه

گزینه نظم‌بخشی به لباس‌ها با مرتب کردن خانه ارتباط مستقیم دارد. درواقع اگر به اتاقتان دقت کرده باشید، بخش بزرگی از شلوغی آن مربوط به لباس‌هاست. در فصل پاییز هم که لباس‌ها ضخیم‌ و حجیم‌تر می‌شوند بدون شک شلوغی آن‌ها بیشتر خواهد بود. پس ابتدا به سراغ دسته‌بندی لباس‌ها بروید و آن دسته از لباس‌هایی که اصلا نپوشیدید را دور بریزید. سایر لباس‌های تابستانی را هم که برای روزهای بسیار گرم تهیه کرده بودید داخل ساکی گذاشته و به انبار منتقل کنید(انبار می‌تواند بالاترین بخش کمددیواری شما باشد که دسترسی به آن سخت است.) سپس بهتر است به سراغ رگال‌های جذاب برای اتاقتان بروید و یکی دو دست از لباس‌هایتان را که این روزها بیشتر می‌پوشید به آن آویزان کنید تا از شر شلوغی لباس‌ها خلاص شوید و صبح وقتتان زیاد از حد تلف نشود.

3. تغییر نورپردازی

مرتب کردن خانه

همه‌مان می‌دانیم که در پاییز هنوز غروب نشده، هوا تاریک می‌شود و در برخی افراد تاریکی هوا تاثیری منفی برجای گذاشته و انرژی آن‌ها را تحلیل می‌برد. حال اگرچه وقتی به دنبال یک جای دنج در فصل پاییز و زمستان هستید  آماده کردن یک اتاق نشیمن با روشنایی نسبی ایده خوبی است، اما فراموش نکنید که نور اگر بسیار کم باشد، روحیه شما را بهم می‌ریزد.

درواقع،به حداکثر رساندن نور طبیعی یک تقویت‌کننده خلق و خو است. بعلاوه ریتم‌های شبانه روزی ما را تنظیم می‌کند، بنابراین ضروری است که تا حد امکان از نور روز بهره‌مند شوید. اما وقتی خانه شما نورگیر نباشد، نورپردازی هوشمند با قابلیت تنظیم نور، که از نور طبیعی روز تقلید می‌کند، می‌تواند روحیه ما را تغییر دهد.

4. عوض کردن پرده‌ها

مرتب کردن خانه

نکته جالب این است که عوض کردن پرده‌ها نه تنها به میزان نورگیری خانه از خورشید بلکه به گرم شدن خانه ارتباطی مستقیم دارد. بنابراین شما باید پرده‌ای انتخاب کنید که در روز بیشترین نور را به داخل خانه هدایت کرده و در طول شب خانه شما را گرم نگه داشته و از تلف شدن انرژی و وارد شدن هوای سرد به خانه جلوگیری کند. در این میان بهترین انتخاب یک پرده دولایه است. یک زیرپرده‌ای حریر انتخاب کنید و در طول روز اجازه دهید از روزنه‌های آن نور به داخل خانه بتابد، سپس یک لایه پرده ضخیم از جنس مخمل، کبریتی یا هر جنس دیگری که دوست دارید به عنوان پرده رویی انتخاب کنید تا به هنگام شب آن را بکشید و خانه‌ای دنج و گرم داشته باشید. فراموش نکنید بهترین رنگ پرده برای فصل پاییز در طبیعت پیدا می‌شود؛ رنگ‌های گرم مثل قرمز، نارنجی، زرد و هر رنگ مکمل دیگری که در طبیعت می‌بینید. این رنگ‌ها پرانرژی هستند و خلق و خوی شما را بهبود می‌بخشند.

5. افزودن عناصر طبیعی

مرتب کردن خانه

از آنجایی که آب و هوای سرد ما را مجبور می‌کند زمان بیشتری را در داخل خانه بگذرانیم، همچنان مهم است که طبیعت را به خانه بیاوریم. البته، هیچ جایگزین واقعی برای تنفس یک هوای پاییزی در دل جنگلی بکر وجود ندارد، با این حال افزودن گیاهان آپارتمانی به خانه شما شروع خوبی است. برای آوردن انرژی جدید به فضای زندگی‌تان در تمام طول سال، می‌توانید به راحتی گیاهان و گل‌ها را ترکیب کنید. این عناصر ارگانیک این توانایی را دارند که محیط اطراف شما را جذاب کرده و از نظر زیبایی شناسی به دکوراسیون شما محاسن زیادی اضافه کنند.

6. تغییر پالت رنگی در دکوراسیون

مرتب کردن خانه

رنگ‌ها چه تاثیری بر خلق و خوی شما در فصل پاییز می‌گذارند؟ نمی‌توان انکار کرد که روانشناسی رنگ‌ها در واکنش‌های احساسی ما نقش به سزایی دارد. پس برای گذراندن روزهای خاکستری و سرد پاییز به رنگ های گرم و روشن فکر کنید. زرد ملایم و نارنجی گرم، شادی را فریاد می‌زنند. در حالی که کاملا با فصل پاییز همرنگند. پس با این سایه‌ها در دکوراسیون خود بازی کنید، از کوسن گرفته تا رنگ دیوار و حتی اکسسوری‎های کوچکی که تاکنون ازشان استفاده نمی‌کردید. برای کمتر هزینه کردن، هنگام خانه تکانی برای پاییز، اضافه کردن رنگ‌هایی را در نظر بگیرید که از طریق دکورهای قابل تعویض مانند شال مبل، شمعدان، تابلو، انواع اکسسوری‌ها و غیره رنگ‌های شاد را به خانه می‌آورند.

7. روشن کردن شومینه

مرتب کردن خانه

در میان خانه تکانی پاییزی فراموش نکنید که شومینه را روشن کنید؛ انرژی آتش در روزهای پاییزی را جدی بگیرید. اگر شومینه ندارید، یک شومینه برقی برای خود تهیه کنید و کنجی زیبا برای خود بسازید تا در آن کتاب بخوانید، فیلم ببینید یا حتی بافتنی ببافید.

منبع:راهنماتو

متخصصان چیدانه

مشاهده بیشتر

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه