شاهکارهای معماری که نباید تخریب می‌شدند! + عکس‌های کمیاب!

شاهکارهای معماری که نباید تخریب می‌شدند! + عکس‌های کمیاب!

شاهکارهای معماری که نباید تخریب می‌شدند

در طول زمان و در اثر جنگ‌ها، توسعه‌های شهرها و حتی تصمیم‌های سیاسی، بناهایی تخریب شدند که روزی باعث افتخار و هویت یک شهر یا ملت بودند. آن‌چه ارزش شاهکارهای معماری که نباید تخریب می‌شدند را بیشتر می‌کند، شرایط و زمان ساخت آن‌هاست. معماران و سازندگان این بناها، زمانی‌که هنوز فناوری‌های پیشرفته‌ امروزی وجود نداشتند، با تکیه بر دانش، خلاقیت و مهارت‌های دست‌ساز خود، آثاری خلق کردند که حتی امروز نیز تحسین و حیرت افراد را برمی‌انگیزند. کتابخانه‌ها، کلیساها، تئاترها و موزه‌هایی که زمانی مرکز فرهنگ و هنر شهرها بودند، متاسفانه امروز جای خود را به پارکینگ‌ها و بزرگ‌راه‌ها داده‌اند.

فیلم نت

در این مطلب از چیدانه 10 تا از این شاهکارهای معماری که نباید تخریب می‌شدند و امروز تنها در تاریخ و خاطرات ما باقی مانده‌اند، بررسی خواهند شد. پس در ادامه با ما همراه باشید.

10 تا از این شاهکارهای معماری که نباید تخریب می‌شدند

1- هتل والدورف آستوریا نیویورک

هتل والدورف آستوریا در شهر نیویورک، خیابان پنجم بین خیابان‌های سی‌وسوم و سی‌وچهارم قرار داشت. تصویری که مشاهده می‌کنید مربوط‌به سال افتتاح هتل در ۱۸۹۷ میلادی است. این هتل در سال ۱۹۲۹ برای ساخت ساختمان امپایر استیت تخریب شد!

مطلب پیشنهادی: معرفی فینالیست‌های جشنواره جهانی معماری ۲۰۲۴

هتل والدورف آستوریا نیویورک از شاهکارهای معماری که نباید تخریب می‌شدند

2- تئاتر راکسی نیویورک

معماری تئاتر راکسی از بیرون چندان چشمگیر به‌نظر نمی‌رسد اما فضای داخلی آن باورنکردنی بود! اما در سال ۱۹۶۰ میلادی برای گسترش هتل تافت و ساخت یک ساختمان اداری ساختمان تئاتر تخریب شد.

تئاتر راکسی نیویورک از شاهکارهای معماری که نباید تخریب می‌شدند

3- ایستگاه پنسیلوانیا نیویورک

این تصویر ایستگاه پنسیلوانیا اولیه در سال ۱۹۱۱، یک سال پس از افتتاح آن است. این ایستگاه الهام گرفته از حمام‌های کاراکالا، در نیویورک سال ۱۹۲۴ از محیط اطرافش متمایز بود. بخش عمده آن در سال ۱۹۶۳ تخریب شد و تنها قسمت‌هایی که در ایستگاه پن جدید باقی مانده، سکوها و ریل‌های زیرزمینی هستند.

ایستگاه پنسیلوانیا نیویورک از شاهکارهای معماری که نباید تخریب می‌شدند

4- کتابخانه عمومی سینسیناتی، همیلتون امریکا

کتابخانه عمومی سینسیناتی، بنایی چشم‌نواز با طاقچه‌های کتاب چدنی وسیع و پله‌های مارپیچ بود که در سال ۱۸۷۴ میلادی افتتاح شد. اما در سال ۱۹۵۵ پس از افتتاح کتابخانه‌ای دیگر در همان خیابان، این بنا تخریب شد. امروزه یک پارکینگ و ساختمان اداری جای آن را گرفته است.

کتابخانه عمومی سینسیناتی، همیلتون امریکا از شاهکارهای معماری که نباید تخریب می‌شدند

5- ساختمان فدرال شیکاگو

تصویر ساختمان فدرال شیکاگو مربوط‌به سال ۱۹۰۶ میلادی و زمانی است که ساختمان تازه ساخته شده بود. امااین بنا در سال ۱۹۶۵ تخریب و با ساختمان فدرال کلوچینسکی (Kluczynski) جایگزین شد.

ساختمان فدرال شیکاگو از شاهکارهای معماری که نباید تخریب می‌شدند

6- تالار شهر نیوکاسل، انگلستان

تصویر تالار شهر نیوکاسل مربوط‌به سال ۱۹۳۸ میلادی است. ساختمان در سال ۱۹۷۳ پس از آن‌که تا جایی فرسوده شده بود که دیگر قابل سکونت نبود، تخریب شد!

تالار شهر نیوکاسل، انگلستان از شاهکارهای معماری که نباید تخریب می‌شدند

7- موزه هنر دیترویت ایالات متحده امریکا

موزه قدیمی هنر دیترویت اولین بار در سال ۱۸۸۸ میلادی افتتاح شد. اما در سال ۱۹۶۰ تخریب شد. امروز هم موسسه هنرهای دیترویت جایگزین ساختمان آن شده است.

موزه هنر دیترویت ایالات متحده امریکا از شاهکارهای معماری که نباید تخریب می‌شدند

8- کاخ مونرو، ریو دو ژانیرو برزیل

کاخ مونرو، ریو دو ژانیرو ابتدا به‌عنوان غرفه برزیل در نمایشگاه جهانی ۱۹۰۴ در ایالات متحده استفاده شد. اماپس از نمایشگاه جدا و با کشتی به ریو دو ژانیرو منتقل شد و در سال ۱۹۰۶ دوباره ساخته شد. این بنا به عنوان سالن رقص، مقر کنگره و مجلس سنای برزیل مورد استفاده قرار گرفت. اما در سال ۱۹۷۵ ارنستو گایزل، رئیس‌جمهور وقت، علی‌رغم این‌که در سال ۱۹۷۴ به‌عنوان یک بنای تاریخی ملی به رسمیت شناخته شده بود، اجازه تخریب آن را صادر کرد!

کاخ مونرو، ریو دو ژانیرو برزیل از شاهکارهای معماری که نباید تخریب می‌شدند

9- مدرسه کازا د ولاسکز، مادرید اسپانیا

مدرسه اسپانیایی کازا د ولاسکز در طول جنگ داخلی اسپانیا در خط مقدم نبرد مادرید قرار داشت. این بنا در سال ۱۹۳۶ به‌طور گسترده‌ای تخریب شد.

مدرسه کازا د ولاسکز، مادرید اسپانیا از شاهکارهای معماری که نباید تخریب می‌شدند

10- ساختمان روزنامه نیویورک ورلد

در سال ۱۸۹۰ و روزهای اوج روزنامه نیویورک ورلد، ساختمان روزنامه به سفارش جوزف پولیتزر، ساخته شد. در آن زمان، بلندترین ساختمان شهر نیویورک محسوب می‌شد تا این‌که در سال ۱۹۵۵ به‌منظور ایجاد فضا برای پل بروکلین تخریب شد.

مطلب پیشنهادی: خانه موتمن الاطبا، اولین خانه چند طبقه طهران!

ساختمان روزنامه نیویورک ورلد از شاهکارهای معماری که نباید تخریب می‌شدند

و در آخر

متاسفانه در طول زمان بناهایی تخریب شدند که روزی باعث افتخار و هویت یک شهر یا ملت بودند. معماران و سازندگان، زمانی‌که هنوز فناوری‌های پیشرفته‌ امروزی وجود نداشتند، با تکیه بر دانش، خلاقیت و مهارتشان، بناهایی خلق کردند که حتی امروز نیز همه را به تحسین وا می‌دارد. شاهکارهای معماری که نباید تخریب می‌شدند و امروز تنها در تاریخ و خاطرات باقی مانده‌اند.

برای آشنایی با دیگر آثار معماری منحصر به فرد در جهان مطلب 13 شاهکار خاص که جهان معماری را زیرورو کردند را از دست ندهید.


دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه