آپارتمان نشینی؛ سبک زندگی نامناسب برای کودکان!

آپارتمان نشینی؛ سبک زندگی نامناسب برای کودکان!

به قلم: سمانه زارعی

نوژا دیزاین

هر سال بر تعداد آپارتمان‌های شهر اضافه می‌شود. آپارتمان‌هایی که قرار است محل زندگی خانواده‌ها و کودکان باشد. زندگی آپارتمان‌نشینی محدودیت‌هایی دارد که آنها را به مکانی نامناسب برای کودکان تبدیل کرده است. در این مطلب راجع به تاثیر این نوع معماری در رشد و پرورش کودکان بخوانید.

جکوزی ایران

بازی کودکان در آپارتمان، لطفا سکوت را رعایت کنید!

بازی کردن یکی از مهم‌ترین جنبه‌های زندگی کودکان است که به رشد و پرورش ذهن آنها کمک می‌کند. بازی کردن در فضای باز و دویدن، در تکامل هوش هیجانی، عاطفی و منطقی آنها تاثیر مثبتی دارد. اما زندگی آپارتمان نشینی باعث کاهش تحرک و بازی کودکان شده است. دانشمندان معتقدند 90 درصد مغز انسان تا ۶ سالگی رشد می‌کند. این امر اهمیت و ضرورت فراهم کردن بستر فیزیکی رشد و تعالی کودکان را نشان می‌دهد. مغز به طور باورنکردنی، در سال اول ۲ برابر می‌شود. تا ۳سالگی تا حدود ۸۰ درصد اندازه‌ی مغز بزرگسالان و تا ۶سالگی تا ۹۰ درصد رشد می‌کند. اما معماری وارداتی خصوصاً آپارتمان‌های کوچک‌مقیاس بستر مناسبی برای رشد کودکان نیست. تاثیرات آپارتمان نشینی بر کودکان را در ادامه بخوانید.

 

کاهش تحرک و افزایش چاقی کودکان

آپارتمان که جای بازی کردن نیست! کودکان بیشتر ساعت روز را به بازی کردن می‌پردازند. در نتیجه زمانی که در خانه هستند تمایل به دویدن و بازی کردن دارند ولی در آپارتمان ایجاد صدا و مزاحمت برای همسایه‌ها مانع از فعالیت و جست و خیز آنها می‌شود. کاهش تحرک در ادامه باعث افزایش چاقی و حتی پوکی استخوان در آنها خواهد شد.

مطلب پیشنهادی: آموزش جالب معماری به کودکان با اسباب بازی + ویدئو

گرایش به بازی‌های کامپیوتری

وقتی به کودکان می‌گوییم که نمی‌توانند در خانه بدوند و سروصدای زیادی داشته باشند، گرایش آنها به بازی‌های کامپیوتری بیشتر می‌شود. صرف زمان زیاد در بازی‌های کامپیوتری و مجازی ممکن است باعث کاهش رشد و خلاقیت کودکان شود. بهتر است ساعاتی را برای بازی کودکان در شهربازی و پارک بگذرانید.

مانع رشد و خلاقیت کودکان

هرچه بازی‌های با تحرک بیشتر در کودکان بیشتر باشد، خلاقیت آنها بیشتر رشد می‌کند. معماری آپارتمانی امکان انجام بسیاری از کارها و فعالیت‌های بدنی را از کودک می‌گیرد. به طور مثال کودکانی که در خانه‌های حیاط دار و یا روستاها رشد می‌کنند سرحال و فعال‌ترند زیرا با طبیعت ارتباط بیشتری دارند و امکان تجربه کردن بیشتری برایشان وجود دارد.

مطلب پیشنهادی: این خانه‌های رویایی توسط کودکان طراحی شده‌اند

بیش فعالی و خشم کودکان

کودکان از طریق بازی و دویدن بخشی از انرژی و خشم خود را تخلیه می‌کنند. ولی در آپارتمان این امکان وجود ندارد و باعث کم تحرک‌تر شدن کودک و عدم تخلیه هیجانات آنها خواهد شد. و ممکن است کودکانی پرخاشگر و لجباز در این فضا تربیت شوند.

در پایان

در شرایطی زندگی می‌کنیم که شاید خرید یک خانه بزرگ و حیاط دار و یا زندگی در فضایی روستایی و باز برایمان کار سختی باشد. اگر می‌خواهید کودکتان کمترین تاثیر را از زندگی آپارتمان نشینی داشته باشد، برای بازی کردن آنها زمان بگذارید و آنها را به پارک ببرید. همچنین شرکت در کلاس‌های ورزشی می‌تواند به تخلیه انرژی آنها کم کند.

واتس‌اپ تلگرام

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه