معرفی 4 اثر شاهکار از معمار جوان ایرانی!

معرفی 4 اثر شاهکار از معمار جوان ایرانی!

علیرضا تغابنی؛ معمار ایرانی
علیرضا تغابنی؛ معمار ایرانی

یکی از بخش‌های جذاب چیدانه؛ بخش چهره‌ها است. قبلا در این قسمت، تعدادی از معماران و طراحان سرشناس ایرانی و آثارشان را معرفی کرده‌ایم. این بار سراغ یکی دیگر از معماران مشهور رفتیم. علیرضا تغابنی معمار جوانی است که جوایز زیادی از مسابقات و پروژه‌های معماری دریافت کرده است. در این مطلب با این معمار توانمند و آثارش آشنا خواهیم شد.

 

فیلم نت

علیرضا تغابنی کیست؟

علیرضا تغابنی متولد 1356 تهران است و ورودی 1374 دانشگاه گیلان در رشته معماری بوده، که پس از اتمام آن در 1381، با رتبه اول در آزمون دکتری دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات پذیرفته شد و در سال 1386آنرا به اتمام رساند. در سال 1387 با مشارکت، دفتر رازان را تاسیس نمود و به مدیریت آن پرداخت، در سال 1388- با حفظ امتیاز و مالکیت معنوی طرح های گذشته خود- دفتر معماری “دیگر “را پایه گذاری کرد و هم اکنون دفتر وی با این نام مشغول فعالیت است. حاصل زحمات این معمار ارزشمند، طراحی بیش از چهل پروژه و جوایز متعدد معماری بود.

معرفی برخی از آثار علیرضا تغابنی

در ادامه تعدادی از آثار علیرضا تغابنی را معرفی کردیم.

<yoastmark class=

خانه شریفی‌ها (Sharifiha house)

خانه شریفی‌ها یکی از آثار علیرضا تغابنی است که در تهران و محله دروس قرار دارد. این ساختمان 7 طبقه است که طبقات زیرزمین آن برای فعالیت‌های ورزشی و تفریحی در نظر گرفته شده است. پروژه خانه شریفی‌ها یکی از آثار تاثیرگذار این معمار جوان است که نگاهی متفاوتی را ارائه داده است. تغابنی در این پروژه از ایده‌ای استفاده کرده است که ساختمان هم به صورت برونگرا است و هم برونگرا. این ویژگی با طراحی بازشوهایی که حالت چرخان دارند؛ امکان‌پذیر شده است. اتاق خواب‌های این ساختمان، چرخان هستند و در تابستان و زمستان با توجه به تغییر فصل می‌توان حالت آنها را تغییر داد.

 

خانه گویم از آثار علیرضا تغابنی در شیراز
خانه گویم از آثار علیرضا تغابنی در شیراز

خانه گویم (Guyim Vault House)

یکی از آخرین پروژه‌های طراحی شده توسط علیرضا تغابنی، خانه گویُم است. این پروژه برنده جایزه فستیوال جهانی معماری WFA در بخش پروژه‌های خانه آینده شد. این خانه مسکونی در شهر شیراز قرار دارد. این پروژه حاصل پاسخی به این سوال است که ­­­ساختار طاق و قوسی چگونه می­‌تواند به شکلی توسعه یابد که فضایی مکعب شکل را در­برگیرد؛ به عبارت دیگر چگونه می‌­شود حجمی با مرز­های مکعب، به واسطۀ ساختارهای برگرفته از چهارطاقی، هم به تفکیک فضا بپردازد و هم راه­‌حلی برای سازۀ خود داشته باشد؟

 

برج باغ سدروس در تهران
ساختمان مسکونی سدروس

برج باغ سدروس (Cedrus Residential)

ساختمان مسکونی سدروس در منطقه سعادت آباد تهران قرار دارد. این برج دارای 14 طبقه و 18 واحد مسکونی است. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این پروژه طراحی تراس‌های آن مخصوصا در طبقات بالایی است. نمای ساختمان تا ارتفاع ساختمان‌های همجوارش، از فرم آنها پیروی می‌کند و در طبقات بالاتر شکل و فرم پنجره‌ها متفاوت شده و تراس‌های زیبایی مانند حیاط‌هایی کوچک در آن‌ها دیده می‌شود.

 

ساختمان مسکونی شماره 14 در تهران
ساختمان مسکونی شماره 14 در تهران

ساختمان مسکونی شماره 14 (Project No.14 Residentail Building)

یکی دیگر از پروژه‌های جالب علیرضا تغابنی، ساختمان مسکونی شماره 14 است. این ساختمان دارای مساحت محدودی به ابعاد 156 مترمربع است. معمار در طراحی این ساختمان، هماهنگی با توپوگرافی سایت را کاملا رعایت کرده است. در این پروژه امکان بهره‌مندی واحدها از نور طبیعی و تهویه در واحدهای مختلف ساختمان در نظر گرفته شده است.

کلام آخر:

در این مطلب با علیرضا تغابنی، معمار جوان ایرانی و برخی از آثار او آشنا شدیم. برای آشنایی با معماران معروف دیگر به بخش چهره‌ها در چیدانه سر بزنید.


دیدگاه کاربران
کوروش علی محمدی در تاریخ 12 مرداد 1402
اخر بی هویتی وچرت سازی؛؛ معماری فقط کاشون ویزد وشیراز
ستاره در تاریخ 12 مرداد 1402
👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻
مهراد در تاریخ 13 مرداد 1402
معماری بی هویتی 🤮
رضا در تاریخ 14 مرداد 1402
طراح های ایشون با انسان ارتباط برقرار نمیکننند
فرهاد در تاریخ 15 مرداد 1402
سلام اقاهروقت از لباس هات خسته شدی بده تاماهم بپوشیم ببینیم چه شکلی میشم .سپاس
ناشناس در تاریخ 15 مرداد 1402
کارهای ایشان اصلا دل انگیز نیست نه تنها شکیل نیست بلکه چهره شهر را مخدوش می‌کند به جای اینکه به شهر جلوه بدهد ترسیم بهم ریختگی و شلختگی است
علیرضا در تاریخ 15 مرداد 1402
ماشاالله همین که توی کارشون موفق هستن نشون اینه که کارشون درسته
فاطمه در تاریخ 16 مرداد 1402
به نظرمن سبک متفاوت سازی دریک شهر بای
فاطمه در تاریخ 16 مرداد 1402
به نظرم سبک متفاوت سازی ساختمان بایددریک شهرک انجام وشروع بشه هم بهتره وجالبر هست که اگر طرفدار داشت درشهرکهای دیگه شهر ادامه پیداکنه
یلدا در تاریخ 17 مرداد 1402
واقعاً دیگه حالم بهم خورد ازین گلزار همین آقای گلزار به واسطه همین مردم هست که الان به اینجا رسیده ولی این آقا چیکار کرده همش از همین گلزار و زندگیش و زنش پست بزارید بسه دیگه....
حسین در تاریخ 17 مرداد 1402
میخواستم بدونم در چه حد سواد معماری دارید که به خودتون اجازه همچین کامنتی رو میدید؟
شیرین باقری در تاریخ 22 مرداد 1402
بسیار عالی پاینده باشند

ثبت دیدگاه