طی یک دهه اخیر عمده نگرانیها ناشی از این موضوع بود که چرا فارغالتحصیلان رشتههایی مانند عمران، معماری و … باید بیکار باشند و بدون شغل بمانند؟ اما این روزها بیشتر نگرانیها حول این مساله میگردد که فارغالتحصیلان رشتههای دانشگاهی خصوصا رشتههایی مانند معماری که دانش خود را بر اساس تجربه و عمل بدست میآورند پس از دوران دانشجویی از دانش کافی بیبهرهاند و یا آموزههای آکادمیک خود را از خاطر بردهاند. در حقیقت با به راه افتادن یک سونامی هولناک از فارغالتحصیلان کمتجربه متاسفانه نرخ بیکاری روز به روز در حال افزایش است. دپارتمان معماری مجتمع فنی تاسیس شده است تا با برگزاری دورههای آموزشی مفید برای معماران یا علاقمندان به این حوزه، فنون معماری را به درستی آموزش داده و افراد را برای ورود به بازار کار مهیا کنند. در این مطلب با همراهی مجموعه مجتمع فنی تهران به معرفی این دپارتمان میپردازیم. با ما باشید.
صنعت ساخت و ساز در کشور ما روز به روز در حال توسعه است و به همین دلیل رشته معماری یکی از مشاغل پردرآمد و سودآور به شمار میآید. اما متاسفانه به دلیل کمبود نیروی کار مجرب و حرفهای، پروژهها و ردههای شغلی پرسود در حوزه معماری تنها به یک عده محدود تخصیص یافته است. اما چرا؟
یکی از دغدغههای همیشگی دانشجویان یا فارغالتحصیلان رشته معماری و طراحی داخلی این است که برای یک معمار یا دکوراتور موفق بودن چه مهارتهایی لازم است؟ آیا این دانش و مهارتها طی کار و تجربه به دست میآیند یا باید پیش از شروع یک پروژه آنها را فرا گرفته باشیم؟ برای فراگیری دورههای مهم معماری چقدر زمان لازم است؟ اصلا اولین قدم برای ورود به این شغل چیست؟
شاید برایتان جالب باشد اما اساسیترین موضوعی که سرمنشا تمام این سوالات است ضعف در مقوله مهارتآموزی است. اگر فرد در حوزه معماری علاوه بر دانش کافی دارای تسلط و مهارت عملی لازم باشد بخش بزرگی از مشکل کمبود شغل در جامعه امروز حل خواهد شد. برای موفقیت در رشته معماری تنها دانش آکادمیک کافی نیست، بلکه کسب تجربه عملی یکی از کلیدیترین امتیازات برای ورود به بازار کار است.
دپارتمان معماری مجتمع فنی پس از بررسی و آسیبشناسی موفق به تدوین دورههای آموزشی و دروسی شده است که تمام نقاط ضعف دانشگاهی و آکادمیک را برطرف کرده و اساس و محوریت آن بر پایه مهارتآموزی بنا شده است. یکی از بزرگترین امتیازات این مجموعه که باعث جذب بسیاری از دانشپذیران از سرتاسر کشور شده این است که دورههای آموزشی به نحوی طراحی شدهاند تا حتی افرادی که در رشتههای غیرمرتبط نیز تحصیل کردهاند پس از به پایان رساندن این دورهها قادر خواهند بود تا در بازار معماری فعالیت موفقی داشته باشند.
دورههای آموزشی دپارتمان معماری مجتمع فنی توسط اساتید و متخصصان مطرح کشوری تدریس میشوند. مجتمع فنی نیاز بازار را میشناسد و دانشپذیران را به جدیدترین و کاربردیترین علوم روز دنیا مجهز خواهد کرد. شرکت در دورههای این مجموعه باعث میشود تا متقاضیان شرایط خاص بازار معماری و طراحی داخلی در کشور به خوبی آشنا شوند و راهکارهای برخورد با مشکلات و دغدغههای شغلی را بیاموزند.
موسساتی مانند دپارتمان معماری مجتمع فنی روزنه امیدی هستند برای فارغالتحصیلانی که سالها در این حوزه تحصیلات آکادمیک داشتهاند اما به دلیل کمبود مهارت در شغلیابی دچار مشکل هستند. همچنین افرادی که در رشتههای غیرمرتبط تحصیل کردهاند و حالا تصمیم دارند فیلد کاری خود را تغییر بدهند و در حوزه معماری فعالیت کنند عمدتا جویای شرکت در کلاسهایی هستند که در دورههای زمانی کوتاه مدت هرآنچه لازم است را به آنان بیاموزد. در این صورت دیگر به تحصیلات آکادمیک چندساله و زمانبر در رشته معماری نیازی نیست، زیرا کارشناسان در دپارتمان معماری مجتمع فنی دانش مفید و مهارت لازم را طی یکسری دورههای تخصصی گردآوری کرده و به متقاضیان آموزش میدهند.
در مجتمع فنی یادگیری در چندین سطح اتفاق میافتد. اگر تصور میکنید از حیطه معماری و طراحی داخلی هیچ سررشتهای ندارید و میخواهید از ابتدا الفبای آن را بیاموزید جای نگرانی نیست، زیرا دورههای آموزشی این دپارتمان به صورت طبقهبندیشده از مبتدی تا پیشرفته طراحی شده است. بنابراین اگر سطوح آموزشی را یک به یک فرا بگیرید در نهایت امر به یک نیروی کارآزموده، ماهر و حرفهای تبدیل خواهید شد.
یکی دیگر از مزایای دپارتمان معماری مجتمع فنی در نظر گرفتن گواهینامههای پایان دوره معتبر برای دانشپذیران است. دریافت این گواهینامه نشانگر آن است که شما این دوره را با موفقیت به پایان رساندهاید. فلذا در دست داشتن این مدرک معتبر یک امتیاز عالی برای کسانی به شمار میرود که جویای کار هستند.
یک خیاط پیش از آن که شروع به کار کند باید انواع جنس پارچه را بشناسد، باید بداند که چگونه پارچه را اندازه بزند، با ابزارهای مهم این شغل آشنا باشد و در یک کلام، اطلاعات پیشزمینهای مناسبی در چنته داشته باشد. اما این همه ماجرا نیست. اگر قرار باشد آن فرد به یک خیاط ماهر، موفق و خلاق تبدیل شود باید مهارت کار با دستگاهها را نیز بداند و به طور عملی تجارب لازم را کسب کند.
این یک مثال ساده از بالانس بین دانش و مهارت است که درمورد تمامی رشتهها صدق میکند. این دو مقوله در کنار یکدیگر کارایی دارند و فرد را برای مواجه شدن با چالشهای شغلی آینده آماده خواهند کرد. به همین دلیل است که دپارتمان معماری مجتمع فنی آموزش خود را بر پایه مهارتآموزی بنا کرده است. این مجموعه در زمانی کوتاه آموزشهای مبتنی بر مهارت را به فراگیران منتقل میکند و روش کار در دنیای واقعی را به آنان میآموزد.
معماری فارغ از آن که یک دانش باشد، یک هنر کاربردی است. درآمیختن هنر و علوم محاسباتی منجر به آفریدن سازهها و کالبدهای شگفتانگیز خواهد شد. در این فضا دپارتمان معماری مجتمع فنی بستری را فراهم کرده است تا دوستداران این عرصه بتوانند ایدههای ناب و خلاقانه خود را بیان کنند و با جدیدترین دانش روز دنیا در حوزه معماری آشنا شوند. اگر شما نیز جویای کار هستید و یا به فراگیری آموزشهای مبتنی بر مهارت در زمینه معماری و طراحی داخلی تمایل دارید میتوانید از طریق صفحه پروفایل مجتمع فنی تهران درمورد چگونگی شرکت در دورههای آموزشی این مجموعه اطلاعات لازم را کسب کنید.