بررسی کامل مشخصات، کاربرد و تفاوت ورق هایst37  و st52

بررسی کامل مشخصات، کاربرد و تفاوت ورق هایst37 و st52

بررسی کامل مشخصات، کاربرد و تفاوت ورق هایst37  و st52

st37 و st52 در واقع دو استاندارد مختلف برای تولید ورق‌های سیاه هستند، هر کدام از این ورق‌ها مشخصات مکانیکی و کاربرد منحصر به فرد خود را دارند. استاندارد DIN فولاد را در دسته ST طبقه بندی می‌کند؛ دو حرف ST مخفف واژه Stahl بوده که در زبان آلمانی به معنای فولاد است. اعدادی که به دنبال این حروف نوشته می‌شوند، نشان دهنده میزان استحکام کششی فولاد هستند. در ادامه به برسی تفاوت ورق‌های st37و st52 می‌پردازیم.

اویران کاور

ورق سیاه st37

در این نوع ورق اعداد 1 تا 3 نوع فولاد را از دیگر فولادها متمایز می‌کند. استحکام و درجه هر کدام از آن‌ها متفاوت است.  به عنوان مثال ورق st37 با کیفیت‌ترین ورق بوده و خواص بیشتری دارد. شاید در جایی دیده باشید که قبل از ST از حرف یا حروف دیگری استفاده شده باشد. به عنوان مثال فولاد RSt37بر فولاد جوشان دلالت داشته و اگر فولادUSt3  را در جایی ملاحظه کردید، فولاد از نوع آرام است.

ورق سیاه st52

در این نوع ورق سیاه، عدد بزرگتر نشانه شرایط بهینه فولاد و میزان عناصر موجود در آن است. این گرید اغلب برای تولید دیگ‌های بخار و لوله‌های مخصوص انتقال مایعات بسیار گرم، استفاده می‌شود. این نوع فولاد با استاندارهای اروپا، آلمان و آمریکا ساخته می‌شود.

بررسی کامل مشخصات، کاربرد و تفاوت ورق هایst37  و st52

تفاوت ورق سیاه st37 و st52

تفاوت بین این دو ورق به دلیل تفاوت در ترکیبات شیمیایی آن‌هاست. در این بخش به بررسی تفاوت‌ ورق st37  و st52 می‌پردازیم:

  • ورق‌های ساخته شده با استاندارد st52 به دلیل درصد کربن و میزان عناصر آلیاژی بالا ، استحکام بیشتری دارند.
  • ورق‌های st37 انعطاف پذیری بیشتری نسبت به ورق‌های st52 دارند و دلیل آن مقدار کربن موجود در این ورق‌ها است. هرچقدر میزان کربن بالاتر باشد، منجر به ترد شدن ورق شده و شکل پذیری خود را از دست می‌دهد.
  • اگر بخواهیم این دو ورق را از لحاظ وزنی مقایسه کنیم، باید گفت وزن ورق‌های st52 از فولاد st37 کمتر است.
  • گفتیم که ورق سیاه ساخته شده با استاندارد st37 دارای درصد کربن کمی است. میزان کربن موجود در این ورق‌ها با جوش‌پذیری رابطه معکوس دارند! هرچقدر میزان کربن کمتر باشد، قابلیت جوش‌پذیری بالا می‌رود.

چند تفاوت در کاربرد این ورق‌ها وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

کاربرد ورق‌های ST37

کاربرد اصلی این ورق‌ها در صنعت ساخت و ساز است. البته کاربردهای دیگری مانند ساخت تجهیزات کشاورزی، بدنه اتومبیل، ساخت رینگ خودرو، دستگاه‌های مخصوص خطوط تولید صنعتی، سوله سازی، ساخت پل، کشتی سازی، ساخت برخی از انواع لوازم خانگی مانند پکیج، فن کوئل و برخی دیگر از لوازم منزل، مخازن مخصوص نفت و گاز، تولید حفاظ و نرده و تولید انواع درب و پنجره نیز دارد.

بررسی کامل مشخصات، کاربرد و تفاوت ورق هایst37  و st52

کاربرد ورق‌های ST52

به این ورق، ورق صنعتی نیز گفته می‌شود. به دلیل استحکام بسیار بالا برای ساخت ریل قطار، تولید تسمه و چهار پهلو، ساخت جرثقیل، ساخت انواع ماشین آلات سنگین، پوشش خارجی قطعات سنگین صنعتی راه سازی و غیره کاربرد دارد. از این ورق در ساختمان‌سازی کمتر استفاد می‌شود.

مشخصات ورق st37

در ادامه خصوصیات ورق سیاه ST37 آورده شده است. همانطور که در جدول ملاحظه می‌فرمایید، این ورق شامل مقادیر متفاوتی از منیزیم، کربن، فسفر، ، سیلیس، ، نیتروژن، گوگرد و آهن پایه است. درصد هر یک از این عناصر در جدول زیر درج شده است:

مشخصات ورق st52

در ادامه توجه شما را به جدول زیر در رابطه با مشخصات ورق st52 جلب می‌کنیم:

تفاوت قیمت ورق سیاه st37 و st52

اگر بخواهیم این ورق‌ها‌ را از لحاظ قیمتی مقایسه کنیم، باید گفت ورق ST52 با اینکه وزن کمتری دارد، نسبت به ST37 گران‌تر است. جهت استعلام قیمت این ورق‌ها مراکز معتبر بسیاری در سطح کشور وجود دارند که می‌توانید از طریق آنها اقدام نمایید.

خلاصه ای از مطالب ارائه شده:

از جمله پرکاربردترین ورق‌های سیاه، ورق‌های نورد گرم ST37 و ST52 هستند.  در این مطلب با خصوصیات ورق سیاه St52 و ورق St37 آشنا شدیم و تفاوت‌های هر کدام را بیان کردیم، دریافتیم یکی از عناصر اصلی در این ورق‌ها کربن می‌باشد که درصد آن با جوش پذیری رابطه عکس دارد. یعنی هرچقدر کربن کمتر باشد میزان جوش‌پذیری افزایش می‌یابد. به طور کلی سعی کردیم در این مطلب به شما بگوییم تفاوت ورق سیاه st37 و st52 چیست ؟ و هرکدام از آنها چه کاربردهایی دارند. امیدواریم این مطلب ابهامات ذهنی شما را در رابطه با دو استاندارد تولید ورق‌ گرم، برطرف کرده باشد.


دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه