ویلای گیلک؛ شاهکار معماری بومی گیلان در دل جنگل‌های هیرکانی

ویلای گیلک؛ شاهکار معماری بومی گیلان در دل جنگل‌های هیرکانی

معماری در لحظه‌ای از خلاقیت پدید می‌آید. این یک حقیقت انکارناپذیر است. در بحبوحه درگیری ذهن برای تامین استحکام ساختمان و طراحی اصولی تیر و ستون و نکات فنی، یک معمار حاذق به تعبیر شاعرانه یک ساختمان فکر می‌کند و در تلاش است تا زیباترین و عملکردی‌ترین نتیجه را حاصل کند. از منظر شما یشما زیبایی و مفید بودن یک ساختمان بر چه ویژگی‌هایی متکی است؟ شما خاص‌ترین و جذاب‌ترین بناهای ایران را در کدام منطقه، شهر یا استان دیده‌اید؟ در سال‌های اخیر در استان‌های شمالی کشورمان شاهد ساخت و ساز ویلاها و آپارتمان‌های منحصربفرد زیادی بوده‌ایم که هرکدام از آن‌ها می‌توانند در دنیای معماری حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشند. در این مطلب از چیدانه به سراغ یکی از ویلاهای استان گیلان در دل جنگل‌های هیرکانی رفته‌ایم تا ساختار جالب آن را بررسی کنیم. با ما باشید.

فیلم نت

ویژگی های معماری بومی گیلان

استان گیلان در اقلیم خاصی قرار دارد. بارش‌های فراوان، رطوبت بالا و آب و هوای خاص این استان، معماری ساختمان‌ها را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد. در حقیقت تاثیر اقلیم بر روی فرم و عملکرد بناها در این منطقه یکی از عوامل تعیین‌کننده در صنعت ساختمان‌سازی به شمار می‌رود، هرچند جنبه معماری و زیبایی‌شناختی نیز مساله‌ای است که نباید از قلم بیفتد.

تفاوت بارز معماری در شهرهای شمالی ایران رابطه تنگاتنگ فرم بناها با نوع معیشت و شرایط محیطی است. ضمن آن که استفاده از مصالح طبیعی و برگرفته از محیط اطراف در پوسته ظاهری ساختمان‌ها ظرافت و جذابیت خاصی به آن‌ها می‌بخشد.

رطوبت و گرمای زیاد در فصل تابستان باعث شده است تا مساله تهویه و تبادل هوای تازه بین محیط داخلی و خارجی ساختمان در مراحل طراحی مدنظر قرار داده شود. همچنین پربارش بودن شهرهای این منطقه ایجاب می‌کند تا سقف ساختمان‌ها شیبدار باشد و در اثر وزن سنگین برف و باران دچار ریزش و تخریب نشود.

بیشتر بخوانید: معماران چگونه از طبیعت برای طراحی الهام می‌گیرند؟

معماری مدرن در طراحی خانه گیلک

تصویر این ویلای زیبا در دل جنگل‌های مرتفع هیرکانی گیلان در مجله DesignBoom منتشر شده است. خانه‌ای که هیبت و شکوه یک طراحی مدرن را به رخ می‌کشد و اصول ساخت آن با توجه به شرایط محیطی تنظیم شده است.

ویلای گیلک با ورودی‌های استراتژیک در امتداد داخلی و بیرونی به مساله تهویه و گردش جریان هوا پاسخ داده است. با توجه به اقلیم معتدل و رطوبت بالای هوا در ارتفاعات مناطق شمالی رشته کوه البرز سقف ویلا با شیب خاصی به شکل شیروانی طراحی شده و مصالح به کار رفته در نمای ساختمان احجام هندسی منظم و جالبی را پدید آورده است.

بیشتر بخوانید: معماری این خانه دلباز ژاپنی فقط در 70 متر

همانطور که در تصاویر مشاهده می‌کنیم فضای داخلی ویلا به یک حیاط مرکزی بدون سقف باز می‌شود. همچنین آب باران از پشت بام و حیاط ویلا به سمت یک آبنما هدایت می‌شود و زیبایی محوطه ویلا را دوچندان می‌کند. همچنین طراحی شیشه سرتاسری برای بهره بردن از مناظر فوق‌العاده جنگل‌های هیرکانی که اطراف ویلا را از چهار طرف احاطه کرده و استفاده مفید از نور طبیعی برای روشنایی فضای داخلی ایده ظریف و هوشمندانه‌ای به نظر می‌رسد.

یکی از ویژگی‌های مهم معماری مدرن ساده و عملکردی بودن بناست. چیزی که در پوسته خارجی این ویلا به وضوح مشاهده می‌کنید. حذف جزئیات و تزئینات اضافی و غیرضروری در طراحی نمای ظاهری ویلای گیلک نه تنها از جذابیت آن کم نکرده، بلکه زیبایی نما را با استفاده از پارامترهای رنگ و متریال به نمایش گذاشته است.


دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه