پروژه های برجسته: کاخ شهرداری تبریز یکی از بناهای زیبا، مستحکم و دیدنی شهر تبریز است که ساخت آن از سال ۱۳۱۴ تا ۱۳۱۸ خورشیدی و به دستور رضاشاه پهلوی در محل گورستان متروک و مخروبهٔ کوی نوبر با نظارت مهندسان آلمانی و در زمان ریاست شهرداری حاجارفعالملک جلیلی و با بودجه ۲٫۵۰۰٫۰۰۰ ریال انجام شد.کاخ شهرداری تبریز در مرکزیترین نقطهٔ شهر تبریز و در میدان شهرداری (ساعت) این شهر واقع شدهاست.
کاخ شهرداری تبریز از ابتدای احداث تا به حال، به عنوان ساختمان شهرداری شهر تبریز مورد استفاده قرار گرفتهاست و امروزه با تقسیم شهر تبریز به ده منطقه، این بنا به عنوان شهرداری مرکزی شهر تبریز محسوب میشود.
البته امروزه نیز، اکثر امور عمرانی و اداری شهرداری تبریز در این تالار و عمارت متمرکز شدهاست. کاخ شهرداری تبریز دارای یک برج ساعت چهارصفحهای بهارتفاع ۳۰٫۵ متر است که با طنین موزون زنگهایش، هر ۱۵ دقیقه یکبار، گذشت زمان را به گوش مردم تبریز میرساند. نمای خارجی این بنا از سنگ تراشیده شدهاست و نقشهٔ ساختمان شبیه به طرح یک عقاب درحال پرواز میباشد که با نمونهٔ ساختمانهای کشور آلمان، قبل از جنگ جهانی دوم مطابقت دارد.
این عمارت در سال ۱۳۸۶ خورشیدی، به مناسبت بزرگداشت یکصدمین سال تاسیس اولین انجمن شهر و بلدیه ایران در تبریز، به نخستین موزه شهر و شهرداریهای کشور تبدیل و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
در حال حاضر نیز علاوه بر نخستین موزه شهر و شهرداریهای کشور، شورای اسلامی شهر تبریز نیز در بخشی از این ساختمان مستقر بوده و جلسات رسمی شورا در محل آمفی تئاتر موجود در ساختمان تشکیل میشود. شهردار کلان شهر تبریز نیز برخی از ملاقاتهای رسمی، دیپلماتیک را با مقامات عالیرتبه را در محل این کاخ انجام میدهد.
عمارت شهرداری تبریز در سال 1314 شمسی در محل گورستان متروک و مخروبه کوی نوبر با نظارت مهندسان آلمانی در زمان ریاست شهرداری حاج ارفع الملک جلیلی بنا گردید.
این بنا در وسط شهر تبریز و در میدانی موسوم به میدان ساعت واقع شده و در حال حاضر تمام امور عمرانی شهر و امور اداری شهرداری تبریز در این تالار و عمارت متمرکز است.
عمارت شهرداری تبریز دارای 9600 متر مربع زیربنا بوده که بین سالهای 1314 تا 1318 خورشیدی در زمان شهردار وقت تبریز، ارفعالملک جلیلی به مبلغ -/000/500/2 ریال به شکل عقاب در حال پرواز ساخته شده است. کاخ شهرداری تبریز در سال 1386 هجری خورشیدی، به مناسبت بزرگداشت یکصدمین سال تاسیس اولین انجمن شهر و بلدیه ایران در تبریز، به نخستین موزه شهر و شهرداری های کشور تبدیل و مورد بهره برداری قرار گرفت.
در حال حاضر نیز علاوه بر نخستین موزه شهر و شهرداری های کشور، شورای اسلامی شهر تبریز نیز در بخشی از ساختمان مذکور مستقر بوده و جلسات رسمی شورا در محل آمفی تئاتر موجود در ساختمان تشکیل می شود. شهردار کلان شهر تبریز نیز برخی از ملاقات های رسمی، دیپلماتیک را با مقامات عالی رتبه در محل کاخ مذکور انجام می دهد.
منبع:گردآوری شده توسط تحریریه چیدانه