پروژه های برجسته: رستوران نمک در شیراز، با توجه به معماری پایدار در کلیدیترین رویکرد این پروژه، نگاهی مدرن به غارهای نمکی داشته و توسط گروه طراحی امتیاز طراحی و اجرا شده است. طراحی پروژه با تحقیقاتی بر روی نوع مناسب نمکهای محلی و ترکیبات آن با صمغهای طبیعی شروع شد و در ادامه طراحی دیوارهها و سقف و پلکان انجام شد. با چیدانه همراه باشید تا با هم گشتی در رستوران نمک شیراز بزنیم و با ویژگیهای این پروژهی خاص و منحصر به فرد آشنا شویم.
نام پروژه: رستوران نمکزیر بنای کل پروژه: 150 متر مربعتعداد طبقات: 2 طبقهمحل پروژه: شیراز- خیابان عفیف آبادطراح: مهندس علیرضا امتیازهمکارطراح : ساغر خاکدان دلیرسه بعدی و رندرینگ : فرید محبوبیگروه طراحی: گروه طراحی امتیازوب سایت گروه امتیاز: www.emtiazgroup.comکارفرما: فرهاد فخر پور
نمک به عنوان قویترین و ایمنترین عنصر طبیعی با خاصیت گندزدایی جهت طراحی این رستوران با اهداف معماری پایدار مورد توجه گروه طراحی امتیاز قرار گرفت. همچنین قرارگیری معادن نمک طبیعی و دریاچهها در نزدیکی پروژه، دلیل دیگری بود که گروه طراحی امتیاز را بر آن داشت تا در ساخت رستوران از اشکال مختلف نمک چون پودر، سنگ و لایههای فشرده نمکی بهره گیرد.
نزدیکی معنایی نمک با فروشگاه مواد غذایی و نزدیکی فرمی غارهای نمکی با ایجاد حس دنج بودن و امنیت نیز از دلایل دیگر اسفاده از این عنصر در طراحی رستوران نمک شیراز بوده است. از طرفی نمک طبیعی با انتشار یونهای cl2 و o2 هوای پیرامون خود را تصفیه کرده و هوای آلوده شهری را به نحوی فیلتر میکند.
طراحی رستوران نمک با تحقیقاتی بر روی نوع مناسب نمکهای محلی و ترکیبات آن با صمغهای طبیعی شروع شد و در ادامه طراحی دیواره ها و سقف و پلکان جهت ایجاد نگاهی مدرن به غارهای نمکی انجام شد.
در طراحی دیوارههای داخلی و خارجی پروژه ایجاد حس پیوستگی فضایی و ایجاد فضایی مدرن و در عین حال نزدیک به طبیعت مد نظر بوده است. دیوارهها و سکوهای نشیمن نیز با الهام از لایه بندی غارهای نمکی و به صورت مدرن طراحی شدند به نحوی که پاسخگوی مراجعین رستوران و عملکردهای خاص آن چون آشپزخانه و کانتر فروش باشد.
جهت ایجاد دسترسی به فضای طبقه دوم پلکانی با حرکتی پیچشی انتخاب شد تا علاوه بر تشدید حس حرکت، بر امکان در هم تابیدگی فضا بیافزاید. طراحی پلکان علاوه بر تمامی نکات اجرایی، در امتداد دیوارههای شکل دهنده فضا بوده و امتداد فضای طبقه پایین را با حرکتی پیچشی به طبقه بالا منتقل میکند.
دیوارههای پلکان متشکل از هستهای فلزی است که رویهای از دانهبندی نمک آن را پوشانده است. کف پلهها نیز به دلیل مقاومت سایشی و امکان شستشوی مداوم به صورت درجا در محل قالبگیری و با ساخت یک کوره کوچک ذوب فلز در محل ریختهگری شد.
دلیل انتخاب آلمینیوم علاوه بر مقاومت فیزیکی لازم، امکان بازیافت قوطیهای نوشابه آلمینیومی مصرف شده توسط رستورانهای پیرامون پروژه بود. قوطیهای فلزی بازیافتی نیاز به دمای ذوب پایینتری داشتند و این نکته و مصرف انرژی را در عملیات ریختهگری کاهش میداد.
علاوه بر کف پلهها، صندلیها و دستگیره درب ورودی نیز از ذوب قوطیهای بازیافتی به صورت اختصاصی برای پروژه، ساخته شده و کلیه میزها از سنگ نمک طبیعی و توسط گروه طراحی امتیاز، طراحی و ساخته شدهاند.
مطالب مرتبط: