Chidaneh.com placeholder image

خویش خانه، آپارتمان مسکونی مدرن برای زندگی ایرانی

پروژه های برجسته: وقتی نگاهی به دیوارهای شهر می اندازیم، جز رنگ ها و جنس ها و شکل های مختلف که به طور ناموزونی در کنار هم چیده شده اند چیزی نمی بینیم. شاید برخی از ساختمان ها به تنهایی زیبا به نظر برسند اما در آن چیدمان ناهماهنگ، زیبایی آن ها نیز از ارزش می افتد. اگر می خواهیم معماری خود را به سطح بالاتری ارتقا دهیم نباید از محیط و ساختمانهای هم جوار غافل شویم. شاید یکی از تفاوت های معماران برجسته با دیگران، توجه آن ها به همین نکات و لحاظ کردن شان در طراحی های خود است. یکی از پروژه هایی که نشانه های این توجه را در آن می بینیم، پروژه ی آپارتمان مسکونی خویش خانه در کرمان است که توسط معماران جوان اما هوشیار نسبت به ظرافت های کار خود طراحی شده است. با چیدانه همراه باشید تا درباره جزییات این بنا بیشتر بدانیم…

سرویس خواب بالسا

مشخصات کلی پروژه آپارتمان مسکونی خویش خانه در کرمان

  • معماران پروژه: بهزاد یغمایی، آزاده محمودی
  • مکان پروژه: کرمان
  • مساحت: 1730 مترمربع
  • سال پروژه: 1394
  • عکاس: فرشید نصرآبادی
  • اجرا: مجید کمال زاده
  • همکار طراحی: مهران عالم زاده

ساختمان مسکونی خویش خانه در کرمان که یکی از تاریخی ترین شهرهای ایران می باشد، واقع شده است. این ساختمان دارای 5 طبقه است که چهار طبقه از آن به دو آپارتمان دو خوابه تقسیم شده است. بالاترین طبقه دارای یک آپارتمان سه خوابه ی 200 متری با فضای کار است. طبقه ی همکف شامل پارکینگ، حیاط و لابی ورودی می باشد. چیدانه قبلا شما را با نکات کلیدی در طراحی لابی مجتمع مسکونی آشنا کرده است.

جوکر

ایده ی اصلی طراحی این بنا ایجاد رابطه ای بین ویژگی های خانه های سنتی و ساختارهای مدرن بود که چهره ی فضاهای شهری را دگرگون کرده اند. نمای خارجی خیابان از مصالح و اشکال مختلف بدون هیچ گونه هماهنگی و انسجام تشکیل شده بود که بر اهمیت طراحی یک نمای هماهنگ تأکید می کرد، نمایی که با نمای ساختمان های مجاور هم خوانی داشته باشد، نور کافی و تهویه ی مناسب فراهم کند و دید مزاحم به فضاهای داخلی را به حداقل برساند.

اگر می خواهید با شیوه های جدید معمارانه برای جلوگیری از دید مزاحم آشنا شوید پیشنهاد می کنم این مطلب را از دست ندهید: ۷ آپارتمان برجسته ایرانی با ایده کور کردن دید همسایه!

طراحی نمای خارجی یک امر حیاتی است. نما باید انعکاسی از فضاهای داخلی و محیط اطراف بیرونی باشد. ارتباط بین فضاهای داخلی می تواند بر اشکال بیرونی تأثیر گذاشته و با ناظر ارتباطی نزدیک برقرار کند. با این وجود باید در طراحی نمای بیرونی از نشانه های مشابه با محیط شهری اطراف نیز بهره گرفته شود تا انسجام و هماهنگی برقرار گردد. رنگ قرمز و آجر زرد، رنگ و مصالح غالب در منطقه بودند. بنابراین ما تصمیم گرفتیم از این رنگ به عنوان رنگ های مکمل نما استفاده کنیم. در نتیجه میله ها، قاب ها و حائل ها قرمز شدند. آجر زرد به متریال زمینه در طراحی نما تبدیل شد و فلاورباکس های سنگی به صورت تصادفی در کنار پنجره ی اتاق خواب ها قرار گرفتند. این فلاورباکس ها نه تنها اتفاقات غیر قابل پیش بینی زندگی بیرونی را نشان می دهند بلکه آرامش و چشم اندازی سبز برای فضاهای داخلی فراهم می کنند و بر روی گردش هوای تازه در آن اقلیم گرم و خشک تأثیر مثبت دارند. قاب های تصادفی قرار گرفته روی پنجره های شمالی، مانع دید مزاحم از ساختمان های رو به رو در زمان باز بودن پنجره ها برای تهویه می شود.

اگر می خواهید درباره ی معماری ایرانی و طراحی داخلی امروزی در اقلیم گرم و خشک بدانید، خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد می کنم.

طراحان سعی کردند در طراحی نمای جنوبی ایده ی دوجانبه ی چشم اندازی فعال و آرام را به تصویر بکشند تا نشان دهند زندگی در آن جا با لذت و آرامش و در کنار خانواده جریان دارد. قرارگیری تصادفی ستون های آجری در نمای جنوبی به همین منظور است. علاوه بر این، این الگو در خانه های بومی ایران بسیار ممتاز است، زیرا شدت نوری را که از جنوب می تابد، کنترل می کند.

در طراحی فضاهای داخلی، ما بخش خصوصی را در سمت شمال بنا و بخش عمومی را در جنوب و سمت نمای اصلی قرار دادیم تا از نور کافی برخوردار باشد. فضاهای داخلی در بخش جنوبی به یکدیگر متصل بودند که باعث می شد فضای نشیمن حد و مرزی نداشته باشد. بنابراین ما این ناحیه را به سه بخش تقسیم کردیم: راهرو و غذاخوری که نزدیک آشپزخانه بودند و نشیمن که در کنار ورودی قرار گرفت. ما برای ایجاد ماهیت های متفاوت در فضا، به منظور نورپردازی و تفکیک فضا، اشکال مختلفی بر روی سقف طراحی کردیم.

ساختمان برای 9 خانواده طراحی شده، بنابراین فراهم کردن فضاهایی برای جمع های دوستانه و صمیمی لازم بود. راه حل ما در درجه ی اول تمرکز بر روی سادگی و اجتناب از بیان پیچیده بود. بنابراین ما یک آبنمای سنگی روی دیوار جنوبی حیاط در محور ورودی اصلی طراحی کردیم و تعدادی صندلی سنگی مکعب در کنار باغچه ی کوچک اضافه نمودیم که به ساکنین برای استراحت و دوری از شلوغی و همهمه ی شهر کمک می کند.

اگر قصد طراحی یا بازسازی نمای خارجی ساختمان خود دارید، می توانید از متخصصان اهالی فن چیدانه در این زمینه کمک بگیرید.

با طراحی های برجسته ی آپارتمان های مسکونی دیگر در ایران بیشتر آشنا شوید:
بازسازی حیاط ۵۰ متری آپارتمان مسکونی به سبک ایرانی!
محرمیت در خانه با نمای متحرک آپارتمان مسکونی یوسف آباد!

آپارتمان دلباز برای فرهنگ ایرانی در ساختمان صبای تهران!
آپارتمان نوساز به سبک ایرانی در باغ مشهد اصفهان!

طراحی آپارتمان خانوادگی اطلسی در خیابان ظفر تهران

منبع: Archdaily | مترجم: فاطمه افشاریان | تحریریه چیدانه

متخصصان چیدانه

مشاهده بیشتر

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه