در این قسمت از پروژههای برجسته چیدانه، به سراغ پروژهای با طراحی متفاوت رفتهاین که توسط دفتر معماری درک فضا طراحی شده است. در ادامه با عکس و توضیحات خانه روزن همراه ما باشید.
مطالب مشابه: ساختمان مسکونی 5 طبقه، خانه ناز در زرگنده تهران
خانهسازی در دوران اخیر، به فعلی برای ایجاد فضای زندگی بسنده کرده است. میتوان گفت زندگی آپارتماننشینی ما را به محدودیتهای مختلف عادت داده است. اصطلاح چهاردیواری اختیاری که از دیرباز، در دایره جملات متداول ماست، خود خاطرنشان کننده مواردی بنیادی است. چهاردیواری! فضایی که محصور است و محرمیت در آن صرفا با ایجاد حصار(دیوار)ایجاد میگردد.
مطالب مشابه: بازسازی خانه روستایی ، خانه ماسوله در میان کوه های مه گرفته گیلان
مشاهده بیشتر
اما تا بحال فکر کردهاید که یک آپارتمان که محل زندگی یک خانواده است، الزاما نیاز به محرمیت و حصار غیرقابل تغییر ندارد! میتوان جدارههای یک سالن یا اتاق خواب را متفاوت دید و در یک آپارتمان کوچک نیز در پی ایجاد تداوم فضایی بود . اگر جداره یک سالن یا اتاق، جداره Solid و بسته نباشد میتوان ارتباط دیداری یا حتی حرکتی بین فضاهای خانه داشت. از طریق ساختن یک مفصل (بازونیمه باز)، یا امکان داشتن و یا نداشتن دید و همچنین با عناصری مانند پرده به این مهم رسید.
مطالب مشابه: طراحی خانه حلزونی در کوچه باغ های شیراز
در پروژه خانه روزن، یک تراس کوچک داشتیم که تنها با یکی از دو اتاق خواب خانه در ارتباط بود. این پتانسیل، موجب شد تا در پی فعال کردن نیروهای پنهان آن، و تداوم بخشیدن آن به تمامی فضاهای خانه باشیم. تراس خانه روزن را فعال کردیم و جداره سبزش را از طریق 2 پنجره قدی (روزن)، از تراس اتاق اول به اتاق دوم و سپس به سالن امتداد دادیم.
مطالب مشابه: خانه اخوان در کاشان، متفاوتترین بازسازی!
در انتهای این محور یک فضای نشیمن ایجاد کردیم تا این روزن به دو طرف خانه سرویس دهد. با عمل به این ایده، هم سالن از محصوریت خارج شد و هم فضای اتاق خواب اول با تمام خانه ارتباط یافت. از طریق یک پرده نیز در زمانهای لازم، مانند زمان استراحت میتوان محرمیت مورد نظر را برقرار کرد. این ایده در پی ایجاد راهکاری قابل تکثیر در جهت رفتار متفاوت جدارههای خانه و امکان تداوم بصری میباشد.
مطالب مشابه: خانه تقریب، نمایی خاص در دل ساختمانها
سکانس ورودی خانه روزن نیز با وارد شدن یک راهرو خطی پروژه که به یک جداره کوتاه میرسد، محدوده آشپزخانه را تعریف کرده است. این دیاگرام سبب ایجاد سلسله مراتب ورودی به خانه میباشد. در پی سعی برای رسیدن به یکپارچگی فضایی، متریال کف نیز ساده و پیوسته با رنگی سفید انتخاب شد. خطوطی با هندسه ارگانیک، بین دو روزنهای خانه در فضا، بر تداوم بصری و مسیر دیداری تاکید دارد. سلسه مراتب فضایی در طراحی پروژه خانه روزن، با خطوطی در جداره و کف مورد تاکید واقع شده است.
در برابر شومینه، فضایی برای نشستن افراد روی زمین در کنار هم که امری فراموش شده در خانه های امروزیست تعبیه شده که با تغییر متریال کف بر آن تاکیید شده است. خانه روزن پروژه ای اقتصادی با بودجه محدود میباشد که سعی در خرق عادت در جداره های موجود خانه ها دارد . این خانه میتواند قصه های زیادی را روایت کند، قصه های هم نشینی های خانه های قدیم و ارتباط بیشتر افراد یک خانه را با هم در کنار وجود فضاهای شخصی.
مطالب مشابه: طراحی خانه ساباط، معماری با فرم خاص
در انتخاب تمامی خطوط، هندسه و حتی متریالهای این پروژه سعی در کمگویی و خلوص شده است تا حرف خود را ساده و بی آلایش بزند. روزنی که در پی حس زندگی در فضا است. در فضاهای محدود آپارتمانی 78 متری.
مطالب پیشنهادی: