پروژه های برجسته: معماری ایران شامل بخش های گسترده ای اعم از سبک معماری معاصر، انواع سبک های معماری ایرانی، معمار سنتی ایران، اصول معماری ایرانی و نمونه کارهای به اجرا رسیده در ایران می باشد. امروز به سراغ بررسی پروژه ای با سبک متفاوت و تلفیقی از معماری ایرانی و معماری مدرن که نامش سبک فیوژن است رفته ایم. طراحی این پروژه توسط مهندس حنانه الیاسی، معمار وبنیانگذار شرکت معماری خالقان اثر چارسوق صورت گرفته. با ما همراه باشید تا روند طراحی این پروژه را ببینیم.
معماری تلفیقی یا فیوژن، گونه ای سبک است که نتیجه ی تلفیق دو یا چند سبک متفاوت در معماری و طراحی داخلی نام گذاری شده است. در سبک فیوژن “تلفیق" به گونه ای متضاد اما هماهنگ صورت میگیرد، به این صورت که ممکن است سبک ها کاملا با یکدیگر فرق داشته باشند اما هنر طراح، کنار هم قرار دادن معنی دار این تفاوت هاست. مهمترین و لازمترین کیفیت، وجود هماهنگی فوق العاده است. برای ایجاد یک طراحی با کیفیت و با سبکی مشابه، شما نیاز به یک حس غیرقابل مقایسه با سبک، مهارت های طراحی عالی و البته تجربه عالی دارید.
مطالب بیشتر: سبک های معماری ایرانی، 6 سبک برجسته از گذشته تا به حال!
ویلای مادر و فرزندی خانه ای برای دو نسل متفاوت و همجوار یکدیگر که تکمیل کننده هم هستند و نمونه ی خوب از تعامل مدرنیته و سنت است. در سایت مجموعه ساختمان قدیمی مادر خانواده وجود داشت و ما قرار شد بنای جدیدی را برای فرزند خانواده همجوار این ساختمان بنا کنیم. هیچ شکافی میان خانه مادر و فرزند که همجوار هم هستند وجود ندارد و در عین حال که از یکدیگر جدا و مستقل کار می کنند به یکدیگر متصل هستند و گویی توسط بام سبز مجموعه به هم دوخته شده اند.
مطالب بیشتر: سبک های معماری داخلی، سبک سالنی را می شناسید؟!
پیروی از معماری منطقه و ایجاد یک حیاط مرکزی مطابق بناهای قدیمی منطقه جزء چالش های این پروژه به سبک فیوژن بود. بخش اصلی خانه در معرض نور قرار گرفته و حیاط مرکزی که همانند نگینی کلیه ی فضاهای درونی خانه را در آغوش گرفته است مرکز تابش نور است. آسمان را به گونه ای هنرمندانه در حیاط مرکزی خانه قاب کردیم. از رود جلوی درب ووردی ساختمان بهره بردیم و این حرکت سیال آب را که در معماری سنتی ایران نشان اززندگی دارد در سر تا سر پلان گستراندیم و پس از عبور از حیاط و کریدور ورودی به حیاط مرکزی و از آنجا به حیاط پشتی هدایتش کردیم.
مطالب بیشتر: اصول معماری ایرانی، روند طراحی اتاق از دیدگاه معماران امروز!
با توجه به اینکه سبزوار اقلیمی گرم و خشک دارد از سقف خانه مادر به عنوان بام سبز استفاده کردیم تا بدین وسیله ضمن اینکه اختلاف ارتفاع دو ساختمان همجوار را به بهترین شکل حل کنیم به وسیله قضای سبز بام نظرگاه مناسب و زیبایی برای دورهمی های خانواده فراهم کنیم. حیاط پشتی با وجود درختان زیاد و باغجه های وسیع و استخری که در میان حیاط قرار دارد منظره ای دیدنی از پشت بام خانه خواهد داشت.
مطالب بیشتز: طراحی و دکوراسیون داخلی، کلیشهها را حذف کنید!
سبک معماری طراحی نما و طراحی داخلی ساختمان سبک فیوژن یا سبک تلفیقی است. در واقع ما سعی کردیم معماری سنتی ایران را با معماری مدرن روز تلفیق کنیم ضمن اینکه خواسته کارفرما حفظ اصالت و هویت ایرانی و منطقه ای خودشان بود و تاکید داشتند که این فاکتورها رعایت شوند.
مطالب بیشتر: طراحی داخلی منزل، 50 مدل که در سال 2020 ترِند میشود
از متریال آجر که تنها مصالحی می باشد که در جای جای معماری سنتی به گونه ای متفاوت استفاده گردیده و فراخوان موقعیت و کاربرد شکل متفاوت به خود گرفته است در نمای این ساختمان استفاده کردیم. آجر و مصالح آجر در معماری ایرانی یادآور طبیعت و خاک می باشد. این متریال را به فضای داخل هم کشاندیم تا حس گرما و نوستالژی را به این فضاها نیز منتقل کنیم.
برای دیدن عکس های بیشتر این پروژه سری به پیج شركت معماری و دكوراسيون داخلی – حنانه الیاسی بزنید.
مطالب پیشنهادی: